Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trénink těsně před závodem

Trénink těsně před závodem

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

t.uhlir muž 07.09.2009 16:09:41

Chtěl bych se zkušených zeptat na názor na trénink posledních 14 dnů před maratonem. Jsem spíše podprůměrný běžec, na maratonu jsem vždy vytuh a dostal se na 4,5 hod (ale s nezodpovědným tréninkem a nic moc životosprávou:-), nejlepší půlmaraton 1:38, sportuju tak pětkrát týdně, cca třikrát běh (zatím). Dokončuji přípravu na marathon ve Frankfurtu 25.10.2009, tedy prodlužuji až na 35 km atd … Ale hrozně rád bych si zaběhl půlmaraton 18.10.2009 v Dráž­ďanech (tedy týden před maratonem), chci se tam mrknout a ženská si tam naplánovala první destíku:-). Dle všeho co jsem četl je to nesmysl (regenerace), ale stejně … prosím o názor, jestli půlmaraton v mírnějším tempu (1:50) je týden před maratonem hodně rizikový. Díky moc!

Praha 2

Celkem 9770 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:34 (2005)
půlmaraton: 1:41:54 (2005)
maraton: 3:45:56 (2005)

Serža muž 07.09.2009 16:32:36

taky myslím že je to v pohodě…já běžel 20 v sobotu, ještě si dám 20 lehce zítra a pak asi tak 10 jen výklus ve čtvrtek…a v sobotu KLadno :-)

Motto: Per aspera ad astra

t.uhlir muž 07.09.2009 21:28:51

díky, tak já na tu pohodu do Drážďan vyrazim :-).

kralovecjiri muž 18.09.2009 00:37:02

Týden před maratonem běžet 21 km je samozřejmě nesmysl! Ovšem! Pokud běžíš na 60% maxima, pak dejme tomu. Ale, na matraton je nutno naběhat skutečně dlouhodoby objem: Je třeba připravit organismus na extrémní zátěž!! Pak už je nazúpčastněných, jak se zapojÍ na udávání tempa, dnes je možno, mj. na netu vyhledat objektivní návod na přípravu na příslušnou trať. Ovšem, nic nenahradí trenéra na intervalovém tréninku spec. tempa, atd.!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.