přes paty, nebo špičky?
Slavkov u B.
Majka1 07.06.2009 20:41:56
Ve snaze o přejití od joggingu k běhu jsem začala dělat poctivě běžeckou abecedu před každým během a konzultovala svůj styl s odborníkem. Vysvětlil mi, že mám při fartleku když běžím rychlejším tempem běhat víc přes špičky, prodloužit krok, energicky zvedat kolena – prostě neflákat to. Jenže mi to nějak nejde. Od kolen dolů mě bolí každý sval, dokonce i na šlapkách. Dobíhám jak chromá laň a fartlek se mění v boj o přežití. Snažím se udržet styl, ale je to nějak křečovité. Nemám se radši zase ploužit přes paty? Nebo to nějak střídat? Děláte před každým během po počátečním rozběhání běžeckou abecedu? Mám v tom chaos a bolí mě nohy.
Praha
Lovec 07.06.2009 20:52:53
Běhání přes špičky je náročnější na lýtkové svaly, takže bude i víc bolet. Je potřeba nechat si postupně svaly zvyknout, čili střídat běh přes špičky a přes paty
Brno
running-observer 07.06.2009 22:25:25
Z běžecké abecedy by fakt bolet nohy neměly. Ta je právě na to, aby nás nic nebolelo a zlepšoval se styl. Ale zejména délka skippingu se nemusí přehánět.
Fartlek musí být vždy příjemnou záležitostí, jak už z názvu plyne. Hra se během.
Slavkov u B.
Majka1 07.06.2009 22:36:11
Asi jsem to na začátek trochu přehnala. Hra to teda fakt nebyla. Nepřestanu, ale trochu zvolním. Ty šlapky – to bude asi od těch odrazů ze špiček. Taky mám hodně ploché nohy, holt důsledek těhotenství a to tomu taky asi nepřidá. Díky…
Praha
Štefan 07.06.2009 22:45:15
V běhu na 100 km ve Stromovce běžel vátěz Milan Adamec přes špičky. To mne docela šokovalo.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.