maxTF
Tomas Zamrzla 06.05.2009 08:26:27
Ahoj,
vcera jsem byl na zavode a pouzil jsem poprve tepak, MaxTF jsem mel vypoctenu na 196, tu jsem mel nabusenou v tepaku. Jenze ouha, 65% zavodu jsem bezel nad tuto hranici a MaxTF v zavode se vysplhala az na 210 (prumer v zavode 195). Beham uz pres 8 let a myslim si ze uz jsem nejak trenovany, tohle me prekvapilo, nevim tedy, jestli se tim mam znepokojovat. A chcis se zeptat jestli si mam tedy tu hranici Max posunout na tu z toho zavodu?
Brno
rk 06.05.2009 09:34:41
Vypočtená max TF je jen statistika. Průměr pro konkrétní věk. I 210 je normální a samo o sobě to nic neříká. Něco by se dalo odvodit ze srovnání TFmax a klidové TFmin, ještě více ze srovnání TFmax s průměrnou TF při hodinovce.
Tomx 06.05.2009 09:37:13
Já už mám 110 když stojim na startu
Tomas Zamrzla 06.05.2009 14:40:37
[quote=rk]Vypočtená max TF je jen statistika. Průměr pro konkrétní věk. I 210 je normální a samo o sobě to nic neříká. Něco by se dalo odvodit ze srovnání TFmax a klidové TFmin, ještě více ze srovnání TFmax s průměrnou TF při hodinovce.[/quote] Takze zony pro trenink si mam spise vypocist dle te 210. No a ten test s hodinovkou si zkusim az tak v srpnu. :) Zatim se na takovy beh necitim. Kazdopadne dekuji za vysvetleni.
[quote=Tomx]Já už mám 110 když stojim na startu [/quote] To jsem mel vcera taky, asi mensi nervozita :)
Brno
rk 06.05.2009 15:08:43
Je těch 210 maximum? Při závodě maxima nikdy nedosáhnu, možná tak při 1 až 3 km, na delším už ne. Víc tepu při výbězích mírného kopce, nebo kilometr na doraz, ne stupňovaně, ale s pocitovým vymáčknutím se. Další potíž může být v cizích hrudních snímačích a jejich falešných signálech do mých hodinek. Už jsem také naměřil 205, když TFmax mám ±180 :)
Tomas Zamrzla 06.05.2009 15:28:18
Zavod byl 3700m dlouhy, s clenitym terenem, hodnot pres 200 jsem dosahoval pri vybezich kopce. Signal z jinych hrudnich snimacu vylucuji, jelikoz mam kodovany prenos. Pristi tyden pujdu v zavode 800m, tuhle trat beham nejcasteji, takze tam jedu vzdycky na doraz, tam bych tedy uz mohl tedy zjistit nejake to maximum.
shaby 06.05.2009 23:28:31
No nevim, pochybuju, že při osmistovce dosáhneš maximální tepovky (teda při jedný na závodě, při pátý na tréninku to je jiná). Teda srovnávám se sebou. Já se na závodech jsem schopen dostat hodně blízko k maximálce i po deseti kilometrech ve finiši…
IceDive 12.05.2009 09:03:48
[img]http://www.peternemeth.sk/beh/beh1.jpg[/img] [img]http://www.peternemeth.sk/beh/beh2.jpg[/img]
Ahoj. Tiež sa mi zdá tá moja TF pri behu nejaká moc vysoká. Uvádzam aj 2 obrázky z môjho 15km nedeľného behu. Keď to tak zoberiem bežať pod 150 tepov ani neviem. Pár minút sa mi to darí držať pod 160 a potom to už ide hore. TFmax by som podľa vzorca mal mať 189, no pri tréningu na schodoch som si zmeral už aj 204. Asi by som mal behať ešte pomalšie ale to už potom ani nie je beh. Myslel som, že zníženiu tepu napomôže schudnutie (z 92 na 79kg pri 183cm) ale nejako som si nevšimol rozdiel. Skôr mi nižšia hmotnosť dovoľuje bežať rýchlejšie a srdce dostáva ešte viac zabrať.
Chcel by som v oktobri bežať svoj prvý maratón v Košiciach. Ostáva mi cca. 4,5 mesiaca na tréning. Vybral som si tréning na maratón v čase 3.30 – 4.15 z knihy „Běhání. Od joggingu po maraton“. Myslíte, že je to reálne pre mňa natrénovať a odbehnúť okolo tých 4 hodín? Z toho čo som čítal na webe a v časopisoch by som mal prvú polovicu ísť svižným krokom a v druhej začať s poklusom :) .
kadlini 16.05.2009 22:04:30
Začal jsem běhat před 2 měsící. Běhám tak 1–2× týdně max. 1h = 2h běhu týdně v tom nejlepším případě Běžel jsem zatím 4 závody – 4 desítky. Nejlépe mi vyšla Velká cena Jihlavy po cca 4 týdnech „treninku“ (10 km za 37:06).
Pak jsem běžel poslední úsek firemní štafety na PIM – 12 km (za 51 minut – zklamání – chtěl jsem běžet pod 45 minut… (běžel jsem s rýmou a bolestí v krku). zde je má tepovka z těch 12 km – http://www.indoor-cycling.cz/graf.jpg
již dříve jsem si ověřil , že jsem schopen držet 1h tepovku nad 190 t bez zjevných problémů.
Kluci říkaj, že běhám dobře. S ohledem na to, že vlastně vůbec netrenuji, tak asi jo.
moje cíle: 10 km pod 35 min 1/2m pod 1:20 maraton pod 3h
Je to reálné ?
Beroun
mirek hasal 17.05.2009 08:58:24
[quote=kadlini]Začal jsem běhat před 2 měsící. Běhám tak 1–2× týdně max. 1h = 2h běhu týdně v tom nejlepším případě Běžel jsem zatím 4 závody – 4 desítky. Nejlépe mi vyšla Velká cena Jihlavy po cca 4 týdnech „treninku“ (10 km za 37:06).[/quote] Nechci ti kazit osobák, ale Velká cena Jihlavy byla dle některých zúčastněných o fous kratší. Proto ji ani nemáme v Tabulkách.
Postrizin
SlavoK 18.05.2009 16:55:14
[quote=kadlini]Začal jsem běhat před 2 měsící. Běhám tak 1–2× týdně max. 1h = 2h běhu týdně v tom nejlepším případě Běžel jsem zatím 4 závody – 4 desítky. Nejlépe mi vyšla Velká cena Jihlavy po cca 4 týdnech „treninku“ (10 km za 37:06).
Pak jsem běžel poslední úsek firemní štafety na PIM – 12 km (za 51 minut – zklamání – chtěl jsem běžet pod 45 minut… (běžel jsem s rýmou a bolestí v krku). zde je má tepovka z těch 12 km – http://www.indoor-cycling.cz/graf.jpg
již dříve jsem si ověřil , že jsem schopen držet 1h tepovku nad 190 t bez zjevných problémů.
Kluci říkaj, že běhám dobře. S ohledem na to, že vlastně vůbec netrenuji, tak asi jo.
moje cíle: 10 km pod 35 min 1/2m pod 1:20 maraton pod 3h
Je to reálné ?[/quote] Po tom to se definitvne a hrde zarazuji medzi tragedy. Doted jsem si to nedovoloval, protoze jsem mel naivni dojem, ze mi byl z hury dany talent, ale nekolik prispevku a zejmena tento mi otevrel oci. Jsem traged ktery se na kazde zlepseni poradne nadre. Kde se da sehnat tricko Traged teamu?
to Kadlini: ja mam podobne cile s vyhledem na pristi rok, nevidim duvod proc by nemeli byt realne pro tebe, jenom mozna budes muset pridat trochu vic treningu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.