Trenink na maraton vs. zavody
Praha
Lovec 01.01.2009 14:21:11
Zdravím všechny běžce,
v prosinci jsem začal běhat s cílem zaběhnout 10.5. pražský maraton. Jak si tak ale čtu stále více informací lákají mne i další závody. Chtěl bych se vás zeptat, jestli myslíte, že je lepší spíše se soustředit na maratonskou přípravu (ono přece jen jsou to pouze 4 měsíce přípravy s tím, že předtím jsem vůbec neběhal), nebo zařadit i další kratší závodů (minimálně chci určitě jít na PIM půmaraton 28.3), závodů je ale spousta a nejsem si jist jestli je dobrý nápad navštívit třeba dalších 5 závodů na 5–10km. Co myslíte?
Brno
Petr Kaňovský 01.01.2009 14:57:04
Podle mého názoru účast na několika závodech na 5–10 km neuškodí, pokud tedy závod nebude 2 dny před maratonem. Například v tréninkovém plánu http://www.sportsite.cz/…n-hobby.html je několik závodů doporučeno (je tam jeden půlmaraton a dva závody na 10 km).
Praha-východ
Vanda 25.01.2009 11:08:02
určitě, doporučuji např. Kbelskou desítku- zač.března, pražský půlmaraton (okusíš atmosféru většího závodu, naučíš se dávat pozor na začátečnické chyby- například překopnuté tempoatd) a semtam nějaký ten krosík po lese když se někde nezabiješ taky neškodí, je to lepší než se upnout k jednomu složitému závodu a pak být zklamaný kdyby to nevyšlo podle představ, i když cílem prvního maratonu je hlavně dostat se důstojně do cíle, ne hned čas:) případně máš-li středy večer volné a nemáš to daleko na Vítkov, můžeš se k nám přidat probíráme mimo jiné taky závodění a zážitky z něj taktiku apodobně – trénink máme tuto co bude a pak každou lichou v měsíci od 18.30
Praha
Lovec 26.01.2009 16:38:46
Ahoj vando, oba zavody, které jsi zmínila mám v plánu
Ohledně střed na Vítkově se ozvu emailem
Pardubice
Tomas_Pce 27.01.2009 22:40:11
Ahoj já zařazuji také Pardubický vinařský půlmaraton je to 4 týdny před PIMem a myslím, že než běžet tréninkově třeba 25 km, je lépe si zkusit závod o něco kratší, ale třeba se mýlím, ale já to půjdu, jinak upozorňuji na vlákno „Bude někdo běhat podle knížky Maraton za 100 dnů?“ tam se řešilo hodně problémů nás začátečníků. Držím palce a těším se na viděnou. T.
Pečky
Ttiimm 04.02.2009 15:41:59
Jako začínající běžec bych pár kratších závodů před maratonem zařadil, už jenom pro získání citu pro závod a nabrání zkušeností jak to na takovém závodě chodí.
[quote=Lovec]Zdravím všechny běžce,
v prosinci jsem začal běhat s cílem zaběhnout 10.5. pražský maraton. Jak si tak ale čtu stále více informací lákají mne i další závody. Chtěl bych se vás zeptat, jestli myslíte, že je lepší spíše se soustředit na maratonskou přípravu (ono přece jen jsou to pouze 4 měsíce přípravy s tím, že předtím jsem vůbec neběhal), nebo zařadit i další kratší závodů (minimálně chci určitě jít na PIM půmaraton 28.3), závodů je ale spousta a nejsem si jist jestli je dobrý nápad navštívit třeba dalších 5 závodů na 5–10km. Co myslíte?[/quote]
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.