Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Běhání v kopcích

Běhání v kopcích

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Michal Zibrid muž 07.12.2008 16:30:16

Zdravim vsechny běžce,kteří rádi kopce. Poďelte se se mnou,kde běháte v Praze nebo okolí do kopců,znám krásné terény například okolí Holoubkova směr Trhoň,nebo Železné hory,ale to je oboje 80km daleko,v Praze Hostivař,kde jsou také kopečky ,ale krátké. Diky za rady.

bara.ma žena 07.12.2008 23:14:59

Ahoj, já chodím běhat nejvíc do Šárky. Kopce se tu dají běhat celkem dobře od Šáreckého potoka na obě strany (směr Vokovice nebo Nebušice), západní část lesa je plošší. Ale když se chce, tak to jde. :-) Podobně se můžeš zničit v Krčáku – běžet po západní a jižní straně lesa a vždycky se vydat první cestou nahoru, druhou zas dolů… Docela dobré běhání je taky na Valech (les na jih od Komořan a Točné). Na nějaké další výběhy doporučuju Brdy, člověk je autem na Cukráku raz dva. Pak máme ještě Petřín, že… ;-))

Praha

Celkem 6128 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:56 (2009)
půlmaraton: 1:19:23 (2010)
maraton: 3:07:22 (2009)

milans muž 08.12.2008 09:13:19

Take beham kopce v Sarce. V okoli Sareckeho potoku jsou kopce jak s lesnimi cestami, travou tak asfaltem. Najdes tady sirokou skalu sklonu i delky.

Motto: Rozbehni se a vydrz az do cile !

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 08.12.2008 11:26:18

Kopce běhám v Michelském (Kunratickém) lese. Dají se tam najít dlouhé kopce i zhruba 300 – 400 metrů… většinou jsou dost prudké, ale tím lépe:-)

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

chico muž 08.12.2008 13:32:37

tady bych si dovolil lehce oponovat. Pokud behas v kopcich useky do tech 400 metru, myslim ze neplati cim prudsi tim lepsi. Tvuj beh by mel opticky vypadat jako na rovine, pokud zvolis moc prudky kopec kde se ti krok vyrazne skracuje nemusi to byt to prave. V kunrataku jsem nikdy nebehal a mistni kopce neznam, takze pripominka pouze teoreticka

Motto: já nejsem pomalej, jen mam vždy tu nejpomalejší dráhu!

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 08.12.2008 22:49:49

[quote=chico]tady bych si dovolil lehce oponovat. Pokud behas v kopcich useky do tech 400 metru, myslim ze neplati cim prudsi tim lepsi. Tvuj beh by mel opticky vypadat jako na rovine, pokud zvolis moc prudky kopec kde se ti krok vyrazne s(Z!!)kracuje nemusi to byt to prave. V kunrataku jsem nikdy nebehal a mistni kopce neznam, takze pripominka pouze teoreticka[/quote] To je pravda. Ve většině případů to tak opravdu běžec-atlet chce. Já třeba rád do svých plánů zařazuji běhání prudších kopců, kde není primární rozvoj běžeckého kroku a speciální běžecké síly, ale spíše takové té hrubé síly a vytrvalostní síly. Tyto prudké kopce má smysl dle mého zařazovat pouze v přípravném období, v závodním samozřejmě postrádají určitý efekt. Jde o to, co chceš hlavně rozvíjet, ale souhlasím s Tebou, že většinou se snažím najít optimální kopec, kde udržím techniku běhu po rovině.

Já jsem rád, když v daném místě, kde běhám jsou prudké kopce, protože to většinou znamená to, že tam jsou i mírnější. Horší je, když někde jsou jen mírné a prudké k nenalezení.

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

Praha

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

zmatloj muž 09.12.2008 21:23:51

Také běhám v Divoké Šárce a jejím okolí. Je tam pestrý výběr kopců různé délky a sklonu, a to jak na asfaltu, tak i v terénu.

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.