intervalový trénink
geo1010 29.09.2008 21:46:44
ahoj, prosím o radu ohledně intervalového tréninku – trénuji podle knihy maratón za 100 dní a za týden mě čeká 6×200m. nejsem jsi jistej, jak přesně mám postupovat, jak dlouhé pauzy mám dělat, jak rychle mám ty úseky běžet … moh by někdo poradit, budu vděčný
Duri 01.10.2008 20:32:28
Tu knihu nepoznam, ale prekvapuje ma, ze to tam nie je vysvetlene. Dobre si cital?
Ja ked behavam intervaly, tak najprv idem 3km kludnym tempom, potom 5×100m sprint, medzi kazdym sprintom 100m uplne kludne pomale vyklusanie (ale nie chodza). Potom idem niekolkokrat sprint 400m (4–6–8–10–14×, podla planu), medzi kazdou 400kou zase 400m kludne pomale vyklusanie. Na zaver zase 5×100m (medzitym vyklus) a koncim 2km behom. Co sa tempa tyka, tak niekto sa mozno zasmeje nad slovom sprint, casto aj ja, ale snazim sa ist na maximum – avsak s tym, aby som aj posledny beh tej serie zvladol rovnakym tempom ako vsetky predtym. Cize uvodne sprinty sa mozu zdat jednoduche a pomale, ale pri takom 10. alebo 14. sa clovek musi dost namakat, aby to dal v danom case.
Rady pre teba: rychlost si urci sam podla vlastnych schopnosti, ale kazdy interval zvladni rovnako rychlo. Medzi jednotlivymi usekmi si daj pomaly vyklus v rovnakej dlzke. Ja si este po tom uvodnom 3km behu davam dlhsi strecing – vysoko odporucam pred sprintami!
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.