posilování
ronaldinh 24.09.2008 19:49:33
Dobrý den. Prosim vás mohl bych v jeden den posilovat všechny partie svalstva, nebo je některé.A mohl bych po cvičení jezdit eště na rotopedu?
Brno
hugo 25.09.2008 07:30:51
Pochybuju, že ti to bude někdo z fóra zakazovat .
Čeho chceš posilováním dosáhnout? Chceš mít namakané svaly, nebo je to jen doplněk k běhání?
chico 25.09.2008 09:28:56
Pravda, zakazovat ti to nikdo nebude, ale nejlepsi napad to zrovna taky neni. Rozvrhni si hlavni svalove partie do jednotlivých dnů + pridej nejakou sekundarni ( Spojuji se napr: zada ramena jako prioritni + s lehkou vahou nohy nebo bricho : Bence nebo klencaky + sekundarni biceps triceps atd. pozor na trh, nadhoz, nebo mrtve tahy kde zapojujes vice svalovych partii najednou ) A nezapomen, kazdou svalovou partii je po cviceni nechat zregenerovat, alespon den klidu, NEPODCENOVAT!!! pro rust a kvalitu stejne dulezite jako samotne zvedani zeleza. Rotoped po cviceni neni problem, ale pokud mas nabehano, tak to neni nezbytne, mozna spis pred cvicenim, po strecingu na rozehrati par minut by nebylo od veci.
_Marvin 25.09.2008 12:45:39
Proč by to nebyl nejlepší nápad? Procvičit v každém tréninku celé tělo je podle mě naopak pro začátečníka jednoznačně ta nejlepší volba.
chico 25.09.2008 13:06:24
možná je právě rozdil v tom procvičit a posilovat. A hlavně by jsi v tom fitku travil pul dne, než by jsi obkroužil všechny svalové partie. Jedina alternativa je kruhovej tréning, kde zvládneš téměř všechno. Ovšem smysl kruháče je trošku někde jinde než klasicé budováni hmoty.
keane1980 25.09.2008 15:28:41
Dělám něco podobného k čemu ty se chystáš. Během cca. 90 minut v posilovně postupně projedu záda, ramena, prsa, břicho, bicepsy i tricepsy. Tělo už si na to docela zvyklo, ale svaly se tím moc nahnat nedají. Rotoped klidně vyzkoušej pokud nebudeš při cvičení výrazně přetěžovat nohy, ale příliš to nepřeháněj ;)
_Marvin 26.09.2008 08:13:07
[quote=chico]možná je právě rozdil v tom procvičit a posilovat. A hlavně by jsi v tom fitku travil pul dne, než by jsi obkroužil všechny svalové partie. Jedina alternativa je kruhovej tréning, kde zvládneš téměř všechno. Ovšem smysl kruháče je trošku někde jinde než klasicé budováni hmoty.[/quote] Svaly posiluji tím že je procvičuji, ale to je zbytečné slovíčkaření. Každopadně je možné odcvičit „full body“ trenink zaměřený na budování hmoty za 90 minut nebo i míň. Nehodlám se hádat o tom jestli je tento systém jsou lepší nebo horší než jiné, jednak to myslim překračujeje rámec běžeckého fóra, navíc to nikam nevede (viz „kulturisticky“ zaměřená fóra, kde se tahle otázka řeší bez výsledku pořád dokola) a nakonec kolega nepsal nic o budování svalové hmoty, možná to vůbec neni jeho cílem, takže se dostáváme čistě do akademické roviny.
chico 26.09.2008 09:04:28
Mas pravdu Marvine. Ostatne jsem v jinem vlakne pecetl ze RONALDINHovi je 14 let, takze jakekoliv zvedani tezsich zatezi je v tomto pripade spis kontraproduktivni. pouzití systemu kruhoveho treningu + pouzití svojí váhy jako zátěže je v tomto věku asi správně. Dá se to i ruzne kombinovat. Osobne v zimě taham těžký kila po par opakovanich a v létě během závodní sezony lehky váhy v 12 az 15 opakováních, nebo kruháč po minutách, u me je ale specifikum, že rychle ztracim na vaze, koncim sezonu o 11 kilo lehci nez do ni vstupuju.
Liberec
Advid 23.07.2009 11:38:04
Moje mamka uvažuje o přístroje AB Rocket. Mně to připadá jako ptákovina. A to jak podle reklamních spotů (http://www.youtube.com/watch?… nebo http://www.youtube.com/watch?…) a i podle prováděného cvičení (jestli to má být na posilování břicha, tak se mi nezdá to provádění cviků. Břicho se má myslím posilovat tak, aby se jakoby rolovala horní část těla k té spodní. A ne aby se ohýbala s rovnými zády, jako je to na videech k tomu přístroji. To by se pak posiloval jen ohýbač kyčle)
Máte s tímto strojem nějaké zkušenosti?
Brno/Havířov
forest 23.07.2009 12:15:42
Advid: samozřejmě, že je blbost jak mraky. Ono to najednou bude jednodušší pohyb. A proč? Protože většinu pohybu přeberou flexory kyčelního kloubu.
Liberec
Advid 23.07.2009 16:41:06
Myslel jsem si to. :) Díky.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.