Modifikace klasických tréninkových jednotek
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 02.09.2005 17:30:08
V posledním srpnovém čísle časopisu „Běhy mimo dráhu – Marathon“ vyšel zajímavý článek od Hary Hudáka. Takže chcete-li přejít od dobrého tréninku k výbornému, můžete se nechat inspirovat. Aspoň já se nechám, až mi to za týden na Kladně nevyjde. Podrobnosti najdete na odkazech: http://www.kostlivy.wz.cz/trenink1.jpg http://www.kostlivy.wz.cz/trenink2.jpg http://www.kostlivy.wz.cz/trenink3.jpg
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 02.09.2005 17:59:16
[quote=Lubosh]V Nučicích už minulý týden rozdávali zářijové:-)) Tam je článek o kombinování kola a běhu. Pro mě sice totálně nezajímavé, ale mám dojem, že se tady o tom kdysi docela diskutovalo.[/quote] Tak ten mně dá Ivo Domanský za týden na Kladně. To bude zajímat spíše triatlonisty, Luboše M. nebo Standu P. (no jo, to je Kladeňák a superrychlík – myslím, že to měl před rokem na PIMu za 2:43, jsem zvědav zda poběží taky)
petrp 07.09.2005 14:59:16
Mirku, díky. Je toho sice trochu moc, budu si asi muset vzít dovolenou, abych to všechno uběhal, ale jsou to dobrý tipy.
petrp 08.09.2005 14:33:24
[quote=Mirek Kostlivý]V posledním srpnovém čísle časopisu „Běhy mimo dráhu – Marathon“ vyšel zajímavý článek od Hary Hudáka. Takže chcete-li přejít od dobrého tréninku k výbornému, můžete se nechat inspirovat. Aspoň já se nechám, až mi to za týden na Kladně nevyjde. Podrobnosti najdete na odkazech: http://www.kostlivy.wz.cz/trenink1.jpg http://www.kostlivy.wz.cz/trenink2.jpg http://www.kostlivy.wz.cz/trenink3.jpg[/quote] Mirku, včera jsem si svůj lehký trénink podle uvedených rad tak vylepšil stupňovaným tempem, že mi dal víc zabrat, než čtyrstovky den předtím
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 08.09.2005 19:04:44
[quote=petrp]Mirku, včera jsem si svůj lehký trénink podle uvedených rad tak vylepšil stupňovaným tempem, že mi dal víc zabrat, než čtyrstovky den předtím [/quote] Petře neboj, však až v sobotu krachnu na marathonu (tím myslím horší čas než 3:30), tak se taky vrhnu na ten uvedený tréninkový plán …
Brno
running-observer 09.09.2005 08:45:00
[quote=petrp]Mirku, včera jsem si svůj lehký trénink podle uvedených rad tak vylepšil stupňovaným tempem, že mi dal víc zabrat, než čtyrstovky den předtím [/quote] Nevím nevím, ale nemohu se ubránit dojmu, že po lehkém (byť trochu stupňovaném) tréninku podle uvedených rad bych se měl cítit příjemně osvěžen a ne znaven… S tím souvisí rada pro maratonce: když už nožižky nebudou chtít, stačí jim naordinovat trochu vyšší tempo, aby se zapojily jiné svalové skupiny a hned nožičky poznají, že sílu ještě mají…
petrp 09.09.2005 08:53:30
[quote=running-observer][quote=petrp]Mirku, včera jsem si svůj lehký trénink podle uvedených rad tak vylepšil stupňovaným tempem, že mi dal víc zabrat, než čtyrstovky den předtím [/quote] Nevím nevím, ale nemohu se ubránit dojmu, že po lehkém (byť trochu stupňovaném) tréninku podle uvedených rad bych se měl cítit příjemně osvěžen a ne znaven… S tím souvisí rada pro maratonce: když už nožižky nebudou chtít, stačí jim naordinovat trochu vyšší tempo, aby se zapojily jiné svalové skupiny a hned nožičky poznají, že sílu ještě mají…[/quote] Jasně, že jsem to dělal špatně:-). Prostě jsem stupňoval a stupňoval… Příště už si dám pozor.
Brno
tuta 09.09.2005 10:30:06
No, Hary tam pise o modifikaci – podle nema smysl trenink prilis vysperkovavat – proste jednou tydne: kratke tempo (pripadne dlouhe intervaly), dlouhe tempo, dlouhy beh, zbytek volne s tim, ze dvakrat tydne 6 rovinek kvuli rychlosti, a samozrejme solidni kilometraz a hlavne toto pravidelne udrzet tyden co tyden.
petrp 09.09.2005 11:26:02
Tuto, podle mě velmi rozumný názor. Ještě bych přidal abecedu, která je ovšem otravná tím, že žere čas, kterého mám pro trénink málo. Asi budeš zkušený borec. Co běháš za závody a jaký máš osobáky?
Brno
tuta 09.09.2005 14:22:05
[quote=petrp]Tuto, podle mě velmi rozumný názor. Ještě bych přidal abecedu, která je ovšem otravná tím, že žere čas, kterého mám pro trénink málo. Asi budeš zkušený borec. Co běháš za závody a jaký máš osobáky?[/quote] Tak abecedu teda samozrejme taky nekdy davam, ale moc ji neprozivam. Ja beham spise kratsi trate (drahu), i kdyz na jaro planuji maraton – stejne s mou rychlosti mi nic jineho nezbyva a mnohem vic me bavi trenovat delsi intervaly nez drtit ctvrtky a taky jsem zacal pres leto zacal rano behat s kamosem (ktery je mnohem lepsi bezec nez ja), takze verim, ze spolu dokazeme neco nabehat (vim, ze bych se pres zimu neprinutil vzbudit v sest a jit na hodinku klusnout). No a osobaky? Na trojce jsem dal letos koncem srpna 9:15, pak zacatkem zari petku za 16:30 (ale bolela me od prvniho kilaku achilovka a po zavode jsem nemohl chodit, takze jsem uz sezonu ukoncil – stve me to, mel jsem na to bezet pod 16, ale s bolavou nohou to nejde) a pulmaraton mam z lonska za 1:18 (taky jsem doufal, ze ho ted na podzim podstatne vylepsim, ale neda se nic delat, alespon je pekna motivace na pristi rok).
petrp 09.09.2005 15:18:40
[quote=tuta]Na trojce jsem dal letos koncem srpna 9:15, pak zacatkem zari petku za 16:30 (ale bolela me od prvniho kilaku achilovka a po zavode jsem nemohl chodit, takze jsem uz sezonu ukoncil – stve me to, mel jsem na to bezet pod 16, ale s bolavou nohou to nejde) a pulmaraton mam z lonska za 1:18 (taky jsem doufal, ze ho ted na podzim podstatne vylepsim, ale neda se nic delat, alespon je pekna motivace na pristi rok).[/quote] Ja jsem si to myslel. Ja mam letos na pulmaraton osobak 1:27:07 a jsem s nim hodne spokojenej. Ani jsem ho necekal.
Brno
tuta 09.09.2005 15:56:56
[quote=petrp]:-) Ja jsem si to myslel. Ja mam letos na pulmaraton osobak 1:27:07 a jsem s nim hodne spokojenej. Ani jsem ho necekal.[/quote] Jeste v roce 2002 jsem si dal nekdy v cervnu na pulmaraton osobak 1:39, je ale fakt, ze tehdy po prazdninach jsem se rozhodl zacit behat poradne (i kdyz i pred tim jsem nabehal dost kilometru, ale hodne pomalu a nemelo to zadny rad) a hned to prineslo vysledky – rok 2003 a na PIM pulmaratonu 1:21 – to me taky brutalne prekvapilo a byl jsem extremne spokojenej.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 09.09.2005 16:27:57
[quote=tuta][quote=petrp]:-) Ja jsem si to myslel. Ja mam letos na pulmaraton osobak 1:27:07 a jsem s nim hodne spokojenej. Ani jsem ho necekal.[/quote] Jeste v roce 2002 jsem si dal nekdy v cervnu na pulmaraton osobak 1:39, je ale fakt, ze tehdy po prazdninach jsem se rozhodl zacit behat poradne (i kdyz i pred tim jsem nabehal dost kilometru, ale hodne pomalu a nemelo to zadny rad) a hned to prineslo vysledky – rok 2003 a na PIM pulmaratonu 1:21 – to me taky brutalne prekvapilo a byl jsem extremne spokojenej.[/quote] Je vidět, že Petr i „tuta“ jsou mladí kluci, tak se zlepšují po desítkách minut, my „staří“ na to máme jenom ty minuty, a to někdy i směrem dolů.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.