200m ovál - omezení
Viking 10.09.2008 09:19:07
Začínám běhat na 200m oválu, nemáte někdo zkušenosti s tím, o kolik na 1km tento zpomaluje oproti běhu po rovině bez výrazné změny směru? Mně vychází cca 15 vteřin na 1km při rychlosti 13–14km/h..
Brno
tuta 10.09.2008 14:40:03
No ja bych rekl, ze to pri takove rychlosti zpomali o 0 sekund. Odstredive sily tam jeste nijak extra nepusobi, takze to muze zpomalovat jen hlava, protoze behat na takovem kolotoci je peklo.
Dooma 13.09.2008 09:20:07
Já běhal na 200 metrovém ovále většinu svých tréninku a myslím, že v tempu pomalejším jak 3 minuty na kilometr to není nijak znát. Čili nezpomaluje. Zpomalení oproti čtyřstovkovému pocítíš až ve cvhíli, kdy si zkusíš dát třeba dvoustovku naplno:-) na tom dvoukilo to pro mě je zhruba vteřina, pro rychlejší běžce ještě víc. Myslím, že bolt by měl problém na tom našem dvoustovkovém dát pod 21..:-)
Brno/Havířov
forest 13.09.2008 10:13:08
Přidám svou do mlýna. Na 1500 mi to při stejné vykonnosti (pár dnů po sobě, obojí z plného a ze stejné únavy) udělalo jen 3 vteřiny oproti 400m oválu. Na té dvoustovce byly poslední 2 zatáčky trochu za trest, protože už nebyla potřebná rychlost, abych to jí „jednoduše“ proběhl. Pořád to je tempo nad 3/km.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.