Pauza v tréninku
Komik1000 26.07.2008 21:20:07
Na jak dlouho se dá vysadit trénink bez zřetelného snížení výkonosti? Mám naběháno jen asi 120 km, ale pořád řeším nějaké bolesti tak chci dát delší pauzu a začít opatrněji. Mám ale strach, že pak neuběhnu ani 5km. Neběhám už týden a minimálně týden ještě běhat nebudu. Poraďte prosím.
Eviku 26.07.2008 21:34:13
Ja som za posledné 2 roky nebola schopná vysadiť ani jeden deň,tiež by ma to zaujímalo,pred4 rokmi,keď som začínala som behala 3× za týž a menej a bolo dobre,neviem,čo to mám za nemožný zvyk,že keď si zvýšim dávku,nejdem už pod.hoci i cez deň mám výdaj,asi by som sa cítila,že som niečo odflákla,či čo.Ale niekde sa už o tom písalo,že dlhodobejším športovcom a najmä rekreačným ako sme my,by to nemalo spôsobiť nejakú vážnu ujmu na kondičke,iné je to s profíkmi,ale aj tí majú predpísaný oddych na regeneráciu,nie?
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 26.07.2008 21:36:58
To je u každého individuální, ale jestli nebudeš jen ležet za pecí a tloustnout, tak by to nemuselo být tak hrozné. Jestli budeš plavat, jezdit na kole, možní in-line, občas nějaký ten výlet, tak by to nemuselo být tak hrozný. Taky bych aspoň trochu dělal strečink (pokud jsi ho nedělal, měl bys začít), kliky, dřepy a tak… A i když se třeba tvá výkonost dostane hodně dolů, pak se budeš snad zlepšovat rychleji, než když jsi začínal… Ale na druhou stranu, když jsi už začal, tak nevidím důvod začínat znova – spíš bych to nazval pokračováním. :)
Komik1000 27.07.2008 15:20:00
Ležet nebudu, nahradím všechny běžecký tréninky jízdou na kole. Potřebuju také to kolo natrénovat, protože na konci prázdnin mě čeká 400km za víkend. Inline také chodím ,ale musím jezdit jen v pomalém tempu – je to se mnou prostě hrozný. Počkám s běháním dokud se ten stav nezlepší a pak budu opatrnější. Díky za podporu.
Liberec
Advid 27.07.2008 17:41:57
In-line a kolo jsou dobré, ale zařadil i nějaké delší prudké kopce pěšky, aby si pak, až začneš zase běhat neříkalo tvoje srdce a plíce: „Co ten chlap blbne?“.
Komik1000 27.07.2008 21:12:28
No když budu mít možnost půjdu i na výlet. Blbý je že mě bolí kyčel a to skoro u každého rychlejšího pohybu kromě kola. Když jezdím na kole tak střídám každou jízdu tempo. Někdy to je blízko k maximu možností takže i srdce a plíce vědí že se tělo hejbe. Je ale pravda že s běháním se to nedá srovnávat – takovou konstantní zátěž jako při běhu na kole nedokážu udržet. Přidám také více strečinku, protahoval jsem vždy jen před během.
Komik1000 19.09.2008 19:29:12
A jsem zpět!
Kyčel i koleno jsou odpočaté a dnes jsem zase vyběhnul na mojí oblíbenou (nejkratší) trasu. Čekal jsem to mnohem mnohem horší. Po dvou měsících nejsem uplně odepsanej. Odběhl jsem necelých 5 km v pohodovém tempu 6:30/km, s tepovkou pod 75% a celý jsem to spolehlivě udejchal. A ten užasnej pocit když nic nebolí…
DDS 21.09.2008 07:08:25
No ja som bola na 2 tyzdne sluzobne v Anglicku a nemala som cas behat. Po navrate som zabehla 5K aj 10K rychlejsie ako predtym ale hlavne ma prestalo boliet koleno. Takze mala pauza zrejme neuskodi:)
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 21.09.2008 09:59:21
Komik1000: Tak to vítej zpět, ať Ti to běhá! DDS: To je jasný, jsi odpočatá, tak běháš rychleji… :) Ne, dělám si srandu, pokud jsou problémy, ať už zdravotní nebo jakékoliv jiné, tak krátká pauza neuškodí, ale jinak nevidím důvod přestávat s během. I v zimě se dá běhat. Stačí se dostatečně obléct… I když musím přiznat, že jak jde teplota k –10 °C, uvažuji o běžeckém pásu v teple fitness centra. :P
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.