brusle nebo běh?
Sagradin 27.03.2008 19:07:03
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Zda je dobré do běžeckého treninku zapojit
inline brusle, třeba jen místo výklusu po závodech… A jestli se celkový
kilometry nějak dělí jako u kola.. Předem díky za názory
Pá Hanka
Štěpánovice
VanaXXL 28.03.2008 06:12:07
A proč to chceš přepočítávat? Napadá mě buď trojčlenka z minut strávených na bruslích, během a uběhnutých km. Přesnější by bylo to samé, ale se spálenejma kJ ze sporttesteru. Já jsem loni brusle, badminton a pinec bez problémů kombinoval s během.
Praha
Křov 28.03.2008 15:46:03
Brusle jsou určitě vhodné jako doplňková nebo regenerační aktivita, ale kvalitní běžecký trénink nenahradí, protože zapojuje jiné svaly a celková zátěž organizmu je jiná. Přepočítávat kilometry a pak je sčítat s běžeckými, to bych nedělal, je to jako sčítat hrušky a jabka. Pokud ale máš potřebu celkového součtu, tak bruslařské kilometry vyděl 2–3mi, podle typu a kvality bruslí.
Mato 28.03.2008 16:03:54
Absolutne neprepocitatelne. Snad 2 ‚veliciny‘ sa daju prepocitat medzi 2-ma sportami: trvanie a zataz (tepova frekvencia). Z toho sa snad da vypocitat aj priemerna energeticka narocnost, ale to je tak vsetko. Beh je beh, korculovanie je korculovanie, tenis je tenis, bicykel je bicykel… Nie ze by na niektorom bolo nieco zle, len sa navzajom nenahradzuju- mozu sa vsak doplnat (ak sa spravne vyberie). Pre bezecku vykonnost je vsak potrebny beh. Co sa tyka regeneracie, tak akakolvek aktivita, ktoru robis pravidelne a nesposobuje Ti bolesti, je fajn. Vyklus po zavode je vsak najlepsi.
JiJe 28.03.2008 16:19:41
Záleží na tom, co svou pohybovou aktivitou sleduješ. Můžeš podle kalorické spotřeby jednotlivých sportů přepočítávat cokoliv na km, třeba i plavání násob čtyřmi, veslování násob hodiny třinácti,… Ale jak píše Mato, pokud chceš sledovat pouze běh,eviduj v kilometráži pouze běh. Pokud chceš sledovat kalorickou spotřebu, tak se vem sporttester třeba i na nákup
České Budějovice, Bratříkov
fuji 28.03.2008 16:51:10
Osobně využívám in-line a nordic blading jako doplněk kondice a regeneraci k svalům i kloubům zapojovaných při běhu. Upřímně řečeno při in-line i nordic blading ale dosahuju vyšších hodnot a tím i vyšší spotřeby. Posílím celé tělo a ještě potrénuju pulmo-vaskulární systém. Občas velmi příjemná změna… Zvlášť, když dojíždíš nějakou slečnu a nechceš ji předjet. To se ti u běhu nestává… Jaro a brusle, jakožto doplněk, budiž pochváleno! Amen!
Praha 6
KamilSeidl 13.04.2008 22:27:35
Stoprocentni souhlas s Fujim Praktikuju in-liny jako regeneraci a posileni svalu, o kterych pri behu ani nevim, ze je mam
Eviku 14.04.2008 09:08:58
Ja sa tiež korčuľujem s dcérkou a beriem to ako doplnok,keby som mala len korčuľovať,v ten den´by som sa cítila neúplná.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.