Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trénink ve věku 15let

Trénink ve věku 15let

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední

HriboO muž 16.02.2008 18:11:57

Dobrý den je mi 15 pravidelně chodím do posilovny, dělám thajský box, a večer s kámošem chodíme běhat…chci se prostě zdokonalit ve všech směrech. Ale vůbec nevím kolik nebo jak dlouho jakým tempem máme běhat:(, běháme na ovále a vždycky si řeknem, že třeba uběhnem 30 koleček a djem do toho..poradil by mi prosím někdo kolik km jakým tempem atd., aby jsme si zpevnily postavy a měli větší výdrž. Děkuji

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 16.02.2008 18:18:30

Já bych to určoval podle aktuálních pocitů…pokud děláš další sporty, jsi určitě někdy více unavený a někdy méně. Podle toho bych určoval kolik a jak rychle poběžíš. Nejde o to daný den uběhnout přesně 6 kilometrů nebo tak něco. Když budeš dost unavený, běž pomalu třeba 3–6km, nebo něběhej vůbec. Když budeš pln elánu, můžeš jít třeba 5km stupňovaně. Prostě si s tím hraj, běhej co tě napadne, zkus změny tempa, nástupy, zrychlení, zpomalení, běh do kopce atd.

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

Zlaté Hory

Celkem 3829 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2007)

Vašek muž 17.02.2008 10:55:02

HriboO:) já bych ti ještě poradil neběhat jen na stadiónu, ale pokud máš možnost, jít se proběhnout do lesa. V lese je to hezčí:) a je tam měkkčí povrch, taky je to míň jednotvárné a není to jen rovina( už Dooma ti radil běhat i v kopcích). Ale záleží, jestli máš poblíž nějaký les. Jinak přeji ať tě sport baví…:)

Motto: ...kam jsem šel,tam jsem utíkal

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 17.02.2008 16:36:34

Vašek: Když máš kvalitní boty, může se běhat i po silnici… Ale les je parádna, stejně jako louka… HriboO: Slyšel jsi už o fartleku, neboli hra s během? To by Tě mohlo bavit – něco jako psal Dooma, prostě vyběhneš a běžíš, vidíš polní cestičku, tak běžíš po ní, pak se ti chce běžet chvíli mimo cestu naznámo kam, tak to uděláš, sem tam si dáš nějaký ten rychlejší úsek… Jen se při tom neztrať :)

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!

Zlaté Hory

Celkem 3829 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2007)

Vašek muž 17.02.2008 17:22:19

Oslíku, jasně že jde běhat i po cestě i dráze, vždyť tak běhá většina běžců. Ani já se asfaltu nijak nevyhýbám. Ale jak píšeš, v lese je větší pohoda, neohrožují tě auta a tak. Taky je zde členitější terén, více kopců. Je pravda, že lesní podklad je pomalejší, ale v tréninku nejde o vteřiny:). Nejlepší je běh lesem proložit lesní asfaltkou a po ní to trochu napálit.

HriboO: fartlek – hraješ si s rychlostí, chvíli běžíš naplno, chvíli klušeš – podle pocitů Ještě mě napadlo, pro všestraný rozvoj je fajn si občas zkusit sprinty(stačí krátké) – buď v rámci fartleku, nebo i na stadionu. S kámošem můžete zazávodit a pak se jít normálně proběhnout.

Motto: ...kam jsem šel,tam jsem utíkal

HriboO muž 17.02.2008 21:52:29

Jo díky moc za rady do lesa sice můžu, ale asi neznáte večer Ostravský Bělský Les?…:) na každém kroku je nějaká banda. Ale ještě jednou díky za rady

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 18.02.2008 09:47:42

HriboO: A víš, jak rychle dokážeš utíkat, když za tebou běží nějací uličníci? :) Musíš vydržet, za měsíc bude změna času a budeš běhat v lese za světla – ve tmě bych stejně v lese neběhal – to je o zranění…

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!
Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.