beh 1500 a 100m
tazi 07.02.2008 19:54:30
Ahojda vsichni bezci. Chtela bych se Vas zeptat na radu, jak co
nejefektivneji nabehat na 1500m a 100m, protoze me zhruba za 10 tydnu cekaji
talentove zkousky z TV na obory rekreologie a aplikovana telesna vychova na UP
v Olomouci. Moc mi zalezi na tom, abych se tam dostala.
Je mi 19 let, merim cca 164cm a ma vaha je 57kg. Pravidelne chodim lezt na
umelou lezeckou stenu a od zari intenzivne delam gymnastiku (prostna, hrazda) a
plavani.
Abych rekla pravdu, tak mi behani moc nejde. Problemy mi dela vydrz, rychlost
taky nic moc a hodne se zadychavam. Spis si chodim zabehat jen tak abych se
odreagovala a vetsinou to neni vic jak 2km a to pomalym tempem. Prosim poradte
mi, jak mam postupovat pri trenovani a jak co nejlepe vse zvladnout.
lucky luke 08.02.2008 08:52:05
Ahoj, tak já si myslim, že když začneš trochu pravidelně běhat tak to určitě za těch deset týdnu nějak zvládneš – naštěstí jseš rozumná a nechceš za tu dobu uběhnout maraton, ale jenom patnáctistovku, což je reálný. Ze začátku chce abys získala aspoň nějakou obecnou vytrvalost, zkus chodit běhat tak aspoň 5× za týden a aspoň těch 5 kiláčků, klidně chvíli běž a když už to nepůjde tak klidně jdi a pak se zkus zase rozeběhnout. No a až pak tu vzálenost bez problému uběhneš tak můžeš zkusit to trochu zrychlit a třeba běhat i nějaký úseky třeba nějaký dvoustovky, třístovky, ale nejdřív to chce nějaký ten základ. Ať se ti to podaří
Žatec
balda43 13.02.2008 19:33:04
Ahoj Tazi Tento problém jsem řešil před 3 lety když jsem se přihlašoval na KTV v Ústí nad Labem. Nejvetším problémem bylo předělat mé nohy z maratonu a pulmaratonů na tak krátkou trať,ale u tebe to bude v pohodě. Začal jsem běhat jen 3km.Běhal jsem ob den a dny mezi jsem dělal dřepy(10×20) a plaval jsem(tím si nohy příjemně odpočinuly) V zimě jsem běhal v kanadách do prudkých kopců cca 2 km.Tím nohy hodně zesílily. Piš si časy každého běhu.Uvidíš zda se zlepšuješ a určitě budeš. O víkendu odpočívej.Nech nohy a organismus orazit.Lézt na stěně můžeš.:-) Běhej také krátké tratě ( 500 m) ale sprintem co to jen půjde.Ideální je to běhat do kopce. Zkus toto: zaběhni si 1500m – změř čas.Potom si dej pár sprintů do kopečka ( 5–10×) a na konec znovu 1500m. Se sprintem je to horší. Běhal jsem do kopce ( 150m) sprintem,dělal jsem dřepy a skákal přes švihadlo jako by jsi dělala skipping ( hodně zvedat kolena.Tím si nohy zvyknou na vysoký rytmus a ten při sprintu potřebuješ. Teď jsem už v armádě a běhám jen s batohem ( 15kg )a v kanadách.Když mám běžet v teniskách tak si připadám že letím.Toto ti ale nedoporučuji protože jsi mladá slečna a toto ti ničí vše co v těle jde.Navíc máš přijímačky za 2 měsíce a kousek a to by tě zhuntovalo.
tazi 18.02.2008 21:45:38
Nazdarek hosi, moc Vam dekuji za poslane prispevky. Vubec jsem totiz nevedela jak zacit, aby to melo alespon nejaky smysl a hlavne abych videla zlepseni a to predevsim na casech, ktere ted pro me hrajou zasadni roli. Doufam, ze to nejak stihnu a kdyby ne pokusim se do toho dat maximum:-) Jeste jednou dekuji.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.