běh na ledu - icemare
ED 18.01.2008 10:17:53
moje nightmare, spíše icemare, se vrátila. přesně tahle jsem odepsal sezonu 2006 – všude na cestách byl led, nešlo ani lyžovat ani běhat. teď už je 14 dní to samý – navzdory oblevě se na lesních cestách usadil led. nejde udělat víc jak dva kroky. vy z toho nešílíte? jsem jedinej blbec co si neumí najít nezledovatělou cestu? nebo je to specialita mýho kraje, a jinde je sníh/čistá zem?
Šnek 18.01.2008 10:35:38
[quote=ED]moje nightmare, spíše icemare, se vrátila. přesně tahle jsem odepsal sezonu 2006 – všude na cestách byl led, nešlo ani lyžovat ani běhat. teď už je 14 dní to samý – navzdory oblevě se na lesních cestách usadil led. nejde udělat víc jak dva kroky. vy z toho nešílíte? jsem jedinej blbec co si neumí najít nezledovatělou cestu? nebo je to specialita mýho kraje, a jinde je sníh/čistá zem?[/quote] Taky jsem se s tím několik týdnů potýkal, ale včera už to bylo až na malé úseky dobrý a o víkendu u nás led vzhledem k teplotám zmizí úplně. Odkud jsi?
ED 18.01.2008 10:48:48
brdy. teda ten začátek u dobříše, ne váš plzeňskej konec. za ten led můžou lesáci, jak to hned ujezděj a pak to nechce roztát, i když les je už dávno čistý.
Praha
Justína 18.01.2008 11:05:49
Ľad a zmrzlý sneh trápi i mňa na mojich bežeckých tratiach. Pritom v celej Prahe nie je už po snehu ani pamiatky, len na mieste záhadného lokálneho ochladenia ako je Prokopské údolie sa stále drží ľad. Situáciu riešim tymito spôsobmi a ich vzájomnou kombináciou: 1/ behám kolečka po sídlisku po suchých chodníkoch – výhoda osvetlená trať, ale krátka a nebaví ma
2/idem behať do Prokopáku s nesmekami – návleky na topánky so 4 hrotami pod prednou časťou chodidla. Vďaka nim sa dá v pohode behať po ľade. Perfektne držia. Mám ich otestované i pri zimnom etapovom závode behu na Lysú horu v Beskydoch. Držia dobre i pri behu z kopca. Nesmeky s jednorázovými hrotami sa dajú kúpiť v zdravotným potrebách a stoja cca 200 Kč. Tie, čo majú vymenitelné hroty stoja cca 800 Kč.
3/ Ak je ľad iba miestami, nesmeky si nesiem v ruke, ľadvinke, zadnom vačku cyklistického trička a nasadzujem si ich iba na problematické úseky. Zdržuje to, ale je to lepšie ako si rozbiť hubu
4/ Problém nastáva, ak je vrstva ľadu tenká, len taký milimetrový filter na ceste. Vtedy sa nedajú nesmeky použiť, lebo by sa stupili hroty. Vtedy bežím veľmi opatrne, našlapujem na celé chodidlá, robím malé kroky a modlím sa aby som sebou nesekla na zem. Z behu, ak sa ten presun vôbec dá tak nazvať, pôžitok nemám.
Už aby bolo teplo alebo nasnežilo. Takáto nijaká zima je skutočne utrpenie pre bežcov.
Ironjozef 18.01.2008 11:21:16
No áno ľad – minulý týždeň som chodil vyklusávať po lyžovaní. Bolo už šero a nevšimol som si, že z čistého snehu som skočil na čistý ľad na asfalte. Bol to klasický pád na panvu a chrbát, zázračne som uržal hlavu vo vzduchu. Od bolesti som sa zvíjal asi 5min a okoloidúci sa držali za hlavu, že čo so mnou urobia. Po tých 5 minútach som sa zdvihol, ukázal, že som OK a bežal, resp. kríval saom ďalej. Postupne som to rozbehal, ale miernu bolesť pri dosadaní cítim doteraz. Asi som si pri tom narazil aj bedrový kĺb, takže som sai mierne kríval – a behal ďalej. To krívanie som, zrejme torzne kompenzoval niekde v kolene a tak ma začalo bolieť aj tam. Takže som asi na nejaký čas dobehal – no čo aspoň najazdím trochu viac na biku ako obyčajne :lol: .
Sokolov
koyama 18.01.2008 13:25:20
A úplně nejlepší je běžet za tmy (i když jen po asfaltu) s čelovkou. V jejím světle se leskne všechno. Jak mokro, tak náledí…takže nejde rozeznat, co je co. A to je potom tanec… :o
ED 18.01.2008 13:33:25
bizarní je že teplo nestačí, led neroztaje. musí začít v teple brutálně pršet. nebo kdyby alespoň sněžilo, sníh je na běh nádherný: ticho, křup křup, podkluz, pomalost, ale přesto nádhera led nesnášim, považuju to za zlomyslnost Pánaboha
Šnek 18.01.2008 13:44:36
[quote=ED]bizarní je že teplo nestačí, led neroztaje. musí začít v teple brutálně pršet. nebo kdyby alespoň sněžilo, sníh je na běh nádherný: ticho, křup křup, podkluz, pomalost, ale přesto nádhera led nesnášim, považuju to za zlomyslnost Pánaboha[/quote] Pokud ovšem ten sníh nenapadá na led. To ja pak tanec.
Vašek 18.01.2008 18:57:35
Severní svahy Jeseníků jsou až na výjimky roztáté(divné, že:). V lese se běhá nádherně a cesty, kudy jezdí auta jsou také „runner friendly“:), ale minulý týden jsem si taky svoje protrpěl, hodil jednu držku (spíš zadek, ještě ted o tom vím) a s kopce dolů sjížděl jako na lyžích.Sranda, no:) Ani mě nepřevapilo, že jsem se zhoršil třeba o minutu na kilák…rychlobruslař ze mě nebude. Na vrchol kopců sníh samozřejmě ještě je a místy led taky(cesta v údolí potoka…), takovým místům se teď ale vyhýbám.
Tak ať neupadneme.
ED 19.01.2008 20:05:37
magie fora funguje! jen jsme si pozvali led pod paškální svíci, zmizel!§! ráno ještě blokoval většinu cest, ale se soumrakem z něj, hajzla, zbylo jen bláto :lol:
Radek J. 22.01.2008 12:43:27
Magie se jmenuje ICEBUG, nebo jine botky s hrebikama. Lze pouzit treba orientacke tretry, nebo nesmeky.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.