Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Chybné měření sporttesteru

Chybné měření sporttesteru

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední

kimbest muž 13.01.2008 20:27:38

Ahoj, koupil jsem si Garmin Forerunner 305. Je mi 31 let a celkem sportuji. Tento pátek jsem byl na spinningu a tepovku jsem měl celou dobu (hodinu) mezi 120–160. Dnes jsem ale měl prvních 26 minut mezi 120 a 166, ale ve druhé části (30 minut) se náhle tepovka snížila na rozmezí 70–120!!! Přístroj byl bez výpadku (tzn. ani jednou neukázal 0 – mám graf v pc) a určitě jsem ve druhé části nejel „na čtvrt plynu“ – spíše naopak…Neví někdo v čem by mohl být probléme?? Díky Patrik

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 14.01.2008 09:13:11

vlákno o Tvém strojku je tady: http://forum.behej.com/…oreruner-305 zkus vyměnit baterii v hrudním pásu i když slábnoucí baterie se mi chová spíše tak, že na začátku tréninku ukazuje zběsilé hodnoty směrem nahoru. Jako máš verzi softwaru v jednotce?

kimbest muž 14.01.2008 22:13:35

dík za odpověď – přístoj mám nově, takže nevím jestli tam dali už vybitou baterku (je mi ale divné, že to nebylo bez výpadku) – no ale zkusim ji zítra vyměnit. Verzi mám – software 2.70, GPS 3.00.

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 19.01.2008 20:38:32

Nesmyslé tepy občas zahlásí skoro všechny přístroje, většinou je na vině baterka, příp špatné dolehnutí pásu.

Celkem 1196,38 km
Minulý měsíc 0 km

Kateřina G. žena 28.05.2010 14:40:53

POslední dva týdny mi sportester Suunto t3 ukazuje pěkné zmatky, co se týká tepovky – běžím do kopce, cítím, že srdce mi bije ostošest, a Suunto mi ukazuje 38 – manžel se mi směje, že takovou fyzičku by si přál. BAterku v hrudním pásu i hodinkách jsem měnila na podzim, není to brzo na další výměnu baterky? (A během 4 měsíců nemoci sportester ležel nepoužívaný.) Celkově mi začal ukazovat nižší tepovku, ale ty hodnoty jakože mám 90 při pomalém klusu a nízké hodnoty do kopců jsou dost mimo.

Motto: "Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností." Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll

Brno

10 km: 0:36:12 (1999)
maraton: 3:06:00 (2000)

martin76 muž 28.05.2010 15:08:07

no s tim jsem se potykal taky. pomohla vymena baterky bud v hodinkach nebo v pasu, 4 mesice uz je jakasi doba. kdyz jsem si kupoval novou, nechal jsem si tu starou zmerit a teda vybita uplne zdaleka nebyla. nekdy pomuze zkratovat kontakty v pasu – doporucuje to i vyrobce. jo a nepouzivej na hodinkach svetlo, to je nejvetsi zrout.

Motto: i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergillia v originále

Celkem 1196,38 km
Minulý měsíc 0 km

Kateřina G. žena 28.05.2010 15:31:19

>> martin76, 28. 05. 2010 15:08:07

Zdá se mi to krátká doba na vybití baterek… Zkusím zkratovat, ale loni to před výměnou baterek nepomohlo, ale to jsem je tam měla mnohem delší čas. Díky za odpověď.

Motto: "Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností." Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll

Český Brod

Celkem 5559 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:13 (2014)
půlmaraton: 1:35:31 (2014)

mirek33 muž 31.05.2010 16:01:57

>> Kateřina G., 28. 05. 2010 15:31:19

Mám sice jiný sporttester, měl jsem ještě před ním jiný cca 10 let. Je možné, že si uživatelé neuvědomují jednu vlastnost snímacího popruhu. Zapnutí elektroniky (a tím i spotřeba energie z baterie) je realizováno tím, že je zjištěna zvýšena elektrická vodivost mezi elektrodami. To může být způsobeno buď tím, že jsou elektrody přiloženy na kůži která je vodivá, nebo taky nechtěně tím, že je mezi elektrodami něco jiného vodivého, a tím může být u některých typů popruhů ten kousek popruhu který je mezi elektrodami – v případě že je vlhký a že je na elektrody připnutý snímač tepové frekvence. Popruh který je nevypraný má v sobě značné množství solí z potu. pokud ho nepereme po každém použití ( stačí v ruce pod tekoucí vodou s tekutým mýdlem na ruce, pak pečlivě vypláchnout a vysušit), množství obsažených solí se zvyšuje a při určité koncentraci dochází pak k tomu, že „prosolený“ popruh zadržuje vodu i z vlhkosti ze vzduchu. Pak je trvale vodivý a elektronika připojeného snímače snímače se automaticky nevypne po sundání popruhu z těla ( po cca 15 minutách by se měla vypnout sama). Tím se zřetelně prodlužuje doba po kterou elektronika spotřebováva energii z baterie.
Takže aby elekronika odebírala energii z baterie co nejkratší dobu, je vhodné 1) pokud to konstrukce popruhu umožňuje sundat snímač z popruhu co nejdříve po ukončení cvičení, 2) hlavně v případě že snímač tepové frekevence je pevně konstrukčně spojen s popruhem snažit se aby popruh byl mimo doby cvičení co nejkratší dobu vodivý – takže co nejdříve vyprat soli z popruhu a co nejdříve vysušit – stačí pokojová teplota. A jak to dělat co nejhůř – po cvičení potem vlhký popruh dát do málo prodyšné tašky ( igelitka) a nechat ho tam po co nejdelší dobu – to zůstavá elektronika zapnuta po celu dobu a odčerpáva energii z baterie.

Důležité je taky to, aby se pot nedostal na kontakty baterie. Pot je extrémně agresivní chemikálie a dokáže poškodit kontakty kterých se dotýka baterie. Jinak měření zbytkové energie v baterii je značně sofistikovaný proces – při vyjmutí baterie z přístroje je možné běžným voltmetrem změřit i téměř plné napětí které však pak v případě zvětšení odběru může prudce klesnout a většinou konstrukce komůrky pro baterii neumožňuje přiložení měřících hrotů voltmetru tak, aby se dalo změřit napětí při zátěži ( při odběru proudu elektronikou snímače). Takže změření napětí baterie naprázdno ( když je venku) nemusí mít žádnou informační hodnotu – o tom však běžný prodavač nemá ani potuchy.

Motto: Udělej každý den něco pro své kolo...., ehhmm, teď už asi taky pro své tretry (?), nebo pro co?

Celkem 1196,38 km
Minulý měsíc 0 km

Kateřina G. žena 31.05.2010 16:43:39

>> mirek33, 31. 05. 2010 16:01:57

Díky, mám popruh snímatelný, není problém ho odložit na jiné místo než snímač, zařídím se podle toho.

Brno

10 km: 0:36:12 (1999)
maraton: 3:06:00 (2000)

martin76 muž 31.05.2010 16:55:00

>> mirek33, 31. 05. 2010 16:01:57

diky za vysvetleni, parada! ja se v pasu sprchuju, takze se solema neni problem, ale pak lezi prelozeny v koupelne, mokry…

Motto: i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergillia v originále

Celkem 564 km
Minulý měsíc 0 km

Bády muž 01.06.2010 11:07:25

Hm… Taky se mi to parkrat stalo, ale stacilo pas pritahnout a nebo rozepnout a znovu zapnout a bylo dobre. Ale o tom nechci psat.Chci napsat svoji zkusenost o zivotnosti pasu.Po 4 letech pouzivani se mi na grafu TF zacaly objevovat vodorovne carky, ktere byly postupem casu delsi a delsi.Vrtalo mi to hlavou a tak jsem zaslal hrudni pas na kontrolu do servisu(Polar).Tam jej otestovali a zjistili, ze elektronika je v poradku ale vodivost textilnich elektrod je takrka na nule,takze mam novy pas a vse je v poradku.Co jsem se ptal, tak zivotnost latkoveho pasu je opravdu 4 max.5 let at peres ci neperes(kazdy pere).Pot totiz silne agresivne pusobi na stribro obsazene v textil.elek­trodach a bohuzel prani tez.Po teto zkusenosti popruh po pouziti pouze macham ve vlazne ciste vode.

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.