Zacatecnik - treninkovy plan
Strangerr 03.01.2008 14:49:27
Ahoj vsem Jako zacatecnik v behu bych se rad poradil a pozeptal na par veci. Nejsem zacinajici sportovec, ale profik rozhodne taky ne. Pres rok se venuju MTB, jezdim spis pocitove, a chtel bych zacit behat. Chci aby beh mel efektivitu na vytrvalost. Koupil jsem si sporttester Sigma sport PC15 a ten bych rad vyuzil jak na beh tak na bike. Muzete mi prosim nekdo poradit jak sestavit treninkovy plan pro beh, na co si dat pozor a na jake veci se zamerit? Hledal jsem na behej.com ale nejak jsem nikde nemohl najit zadny vzor. Vsem moc diky :)
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 19.01.2008 18:25:13
Ahoj, velmi stručně řečeno: nejdůležitější jsou boty. Nemusíš mít elitní model za kolik tisíc, ale chtělo by to nějakou běžeckou botu. A pak je potřeba naběhat objemy (zvláště když chceš zlepšit vytrvalost) – někde na fóru nebo na behej.com se o tom určitě bude psát. Nevím, kolik teď uběhneš, ale dobré by bylo denně kolem 10 km a o víkendu jeden delší běh. Sem tam si pro zpestření můžeš zařadit fartlek, ale úseky bych zatím nějak nezařazoval… ale je to jen můj názor.
Otrokovice
Sef 19.01.2008 21:55:08
Strangerr: Ahoj, tréninkových plánů je všude tuna, to se divím, že jsi žádný nenašel :) Může vypadat třeba takto: Po: 30–60 min. běh Út: volno St: 30–60 min. běh Čt: volno Pá: 30 min. běh So: 45min – 2h běh Ne: volno přičemž ze záčátku se drž té spodní hranice a po měsící můžeš zkusit postupně navyšovat délku běhu. Co se týče využití sporttesteru, tak se udává, že by se mělo běhat při 65% maximální tepové frekvence – pro vybudování základní kondice.
Strangerr 24.01.2008 14:01:46
Diky moc za odpovedi. Plany sem po netu hledal ale asi nemel moc stesti. Dnes sem na behej nasel zajimavej clanek, aspon pro me jako pro zacatecnika. Ted uz to jen udrzet v praxi. Jeste jednou diky moc za odpovedi.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.