Návrat po nemoci...a rychle :)
Sušice
Adam80 27.01.2013 15:56:51
Ahoj, prosím o názory zkušenějších. Na začátku dubna jsem přihlášen na HM. Měl jsem tréninkový plán, běhal jsem průměrně tak 30 km/ týdně, rozloženo na 4–5 vyběhů. Před vánoci jsem při jednom výběhu hodně podcenil oblečení a uhnal si zápal plic. Teď jsem byl měsíc mimo a začínám… zřejmě odznovu :) Bohužel pokud nechci zanedbávat práci, nebo rodinu musím běhy trochu upravit, nemám prostě čas běhat 5 x týdně, stejně jsem se na tu změnu chystal. Mám dva měsíce na přípravu a myslel jsem, že bych teď tak měsíc a půl běhal tak 3 x týdně 1,5 hodiny abych naběhal objem km a poslední půl měsíc to kombinoval s intervaly a zaměřil se trochu na rychlost. Můj cíl je dát ho pod 2:00:00. Poslední HM jsem měl za 2:20 a na podzim desítku za 00:59 min. Myslíte, že je to ok? Že takto nejsou tréninky naprostý nesmysl. Díky za reakce Adam.
Praha 4
Dav 27.01.2013 17:32:07
>> Adam80, 27. 01. 2013 15:56:51
…aby to nebyla ta 1,5 hod ve stejném tempu furt dokola a do zblbnutí:-), zkoušel bych nějakau variabilitu, jednou kratší úseky, pak pomalejší pohodový běh, potom delší úseky, ještě zařadit víkendový běh v délce cca 2 hod…, jen se nesnažit po nemoci vletět znova do plných, ale dělat, co je tělu příjemné, na co má, začít se mačkat až později, až si zase na zátěž přivykneš…
Sušice
Adam80 28.01.2013 08:33:37
>> Dav, 27. 01. 2013 17:32:07
No, původně jsem myslel tu 1,5 hodinu pomalejším stejným tempem do zblbnutí :) Vím, že je lepší hrát si s rychlostí a měnit délku i intenzitu, ale práve s ohledem na tu nemoc jsem myslel, že nejdřív naběhám pomalu zpět kilometry a až potom přidám intervaly. Díky za reakci.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.