nedelne dlhe vybehy v pondelok???
yogi 21.01.2013 16:17:53
Zdravim Vas,
momentalne sa pripravujem na svoj prvy maraton a moj treningovy plan(rovnako ako aj vsetky ostatne co som videl)maju dlhsie vybehy v nedelu…mne vsak tento den vobec nevyhovuje a tak som cely tren. plan posunul o jeden den a dlhe vybehy mam v pondelok…moze to byt problem, ked samotny zavod je v nedelu a moje telo bude mat naprogramovane dlhe behy v pondelok? alebo na tom vobec nezalezi?
Diky za reakcie:)
bjerndi 21.01.2013 16:24:42
>> yogi, 21. 01. 2013 16:17:53
no jasně, že na tom vůbec nezáleží. A pokud by Tě hlava limitovala, tak si před závodem uděláš ještě jeden den volna. GL :)
Praha 10 - Strašnice
šlčka7 21.01.2013 16:36:06
Já myslím, že dlouhé běhy jsou v tréninkových plánech o víkendu zvláště pro to, že se předpokládá, že má člověk o víkendu více času. S klidem si ho posuň na pondělí, když Ti lépe vyhovuje
Liberec
George 21.01.2013 18:51:32
Přesně dny nehrají roli ale kilometráž by si se měl snažit dodržet
Skritek Hugo 21.01.2013 19:09:42
>> yogi, 21. 01. 2013 16:17:53
Jak ostatni rikaji, to je uplne jedno, kdy to odbehas. krom kilometraze je jina dulezita vec – naucit se jist. Zacni trenovat jidlo pred temi dlouhymi behy. At vis, co pred maratonem jist, aby te nedohonil hladak na 10km, neb 2h pred startem uz nic nebudes jist.
Pokud mas moznost behat dlouhe behy v dobe, kdy se bezi dany zavod, je to idealni, ale nic se nedeje, pokud ne. Maratony startuji relativne brzy ( PIM v 9:00, na ten asi cilis) a mel bys telo naucit vstat drive (pokud vstavas pozdeji) a najist se brzy. Mam dost znamych, co maji s brzkym prijmem potravy problem a toto vzdy tak 5–7 tydnu predem zacnou trenovat. Ze behaji ve dny, kdy mohou v danou dobu (vybihaji treba v 9:30, 8:00 a pod) a uci se snidat. Ale na to mas spoustu casu.
Hodne stesti
Brno
Petr Kaňovský 21.01.2013 19:21:48
>> skritek Hugo, 21. 01. 2013 19:09:42
S tím souhlasím, ostatně já mívám opačný problém. Protože většinu tréninků a rychlých testů jsem zvyklý běhat ráno, často i nalačno, tak pokud závod startoval v poledne či odpoledne (jednalo se i o maratony, například v garážích v ČB či v létě ve Stromovce), tak jsem měl problém s tím, kolik a co obědvat a podobně.
>> George, 21. 01. 2013 18:51:32
Viděl bych to tak, že rámcově by bylo dobré plán dodržovat, nicméně pokud se určitý den naběhá o pár kilometrů více či méně, tak se vůbec nic neděje – řídil bych se jak rozpisem, tak aktuálními podmínkami i pocity.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.