Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolesť v kolene

Bolesť v kolene

Nalezené položky: 15 První Předchozí | 1 | Další Poslední

grip1 muž 05.11.2012 20:02:28

Zdravím, chcem sa s vami poradiť o mojom kolene.

V skratke môj týždenný program:

Pondelok – beh 10km Utorok – oddych Streda – beh 10km Štvrtok – hokejový zápas Piatok – beh 10km Sobota – oddych Nedeľa – hokejový zápas

Hokej a behanie riešim iba v zimných mesiacoch, v lete chodievam každý deň do práce na bicykli(7km).

Teraz k môjmu problému. Začínam ma pobolievať koleno, iba pri behaní. Ja viem, že mi to tu cez fórum neidentifikujete, no chcel sa vás spýtať, na nejakú účinnú masť, alebo nejaký alternatívny spôsob, liečenia. Nechcem ísť totiž k doktorom, pretože im neverím, studujú totižto choroby a nie zdravie. Len si ma budú pohadzovať medzi sebou a predpisovať mi Veralgel :) To vedia, tu na slovensku.

Cítim ho, prvých 5km(nie silno) a potom po tréningu, keď kráčam po schodoch hore do bytu. Ako keby to bolo väzivo. Cítim ho iba jemne, žiadna ohromná bolesť. Bojím sa ale, že sa to časom zhorší.

Neberiem žiadne výživové doplnky, ani žiadne veci na tento spôsob, nevyznám sa do toho. No keďže športujem skoro každý deň, asi by sa aj niečo hodilo. Neviem no..

Dúfam, že som sa veľmi nerozpísal.

Vopred Ďakujem za vaše rady.

Grip

10 km: 0:37:00 (2014)
půlmaraton: 1:26:41 (2017)
maraton: 3:57:09 (2017)

Feidippidés muž 10.11.2012 16:47:12

V mladém věku prý doplňky nejsou třeba, později lze zvážit, mě na koleno zabírala kostivalová mast z lékárny.

Motto: "Ten, který říká, že to zvládne, i ten, který říká, že to nezvládne, mají oba pravdu." Konfucius

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 10.11.2012 16:55:51

>> grip1, 05. 11. 2012 20:02:28

Protahujes po behani a po hokejovem treninku? Strecink hodne pomaha predchazet problemum.

Kolena jsou slozita zalezitost, tvuj popis velmi nedostacujici, ale obecna rada je protahovat a jezdit na kole. V zime muzes resit spinningem. Kolo pomaha resit ruzne disbalance, Pred 14 lety mi rada jednoho lekare (pote, co mi jini odpiskali sportovni zvot, pichali injekce, psali rehabilitace apod.), ze mam trenink vice kombinovat s kolem zachranila sportovni zivot. Proste jsem po skoro kazdem treninku slapala i jen 20min na trenazeru ve fitku. Pomohlo. Az se telo srovnalo, uz jsem neslapala po treninku, ale misto nekterych bezecko-chodeckych mela trenink kolarsky. A super!

Motto: Petit cheval de manege :-)

Bratislava

Celkem 3189 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:52 (2014)
půlmaraton: 1:29:45 (2013)
maraton: 3:05:50 (2014)

michal.4x4 muž 10.11.2012 18:23:45

Takmer po každom behu som riešil boľavé koleno, riešenie bolo nakoniec jednoduché – nové tenisky. Staré boli vizuálne v poriadku, ani neboli príliš zbehané, preto som o výmene ešte neuvažoval. Ale s novými teniskami je to úplne iné behanie a hlavne bez bolesti.

Motto: Kým stojím, tak behám.

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 10.11.2012 19:20:10

>> michal.4×4, 10. 11. 2012 18:23:45

na tenisky jsem zapomela, mas pravdu :-)), resila jsem minulou zimu. Vedela jsem, ze nekupuji boty, co mi sedi, ale nebyla jina moznost (maly vyber), moznost nakupu bot byla az den pred 1/2marathonem a koleno, kteremu se zimni tenisky nelibily, prestalo po par bezich v novych botkach bolet.

Motto: Petit cheval de manege :-)

grip1 muž 12.11.2012 21:37:20

Ja mám tenisky Nike air alaris 3 gtx, kupované cca. 2–3 roky dozadu a mám v nich nabehané max 400km. Myslíte, že už by mali ísť do dôchodku? Behávam od jesene do jari, čiže aj pri mínusových teplotách ich drem v lese, sneh, blato, dážď. Všetko musia zvládnuť 8-)

Prípadne by som mohol skúsiť aj inú značku.

Tomu rozťahovaniu by som tiež mohol pridať pár minút navyše. Rozťahujem sa iba chvíľu a idem na vec.

Pozriem niečo o tom spinningu.

Ďakujem za dobré postrehy. Zistím si životnosť bežeckých topánok a zariadim sa podľa toho.

Kedy ste menili vy? :-)

Grip1

Bratislava, Ruzinov

Celkem 6727,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:25 (2012)
půlmaraton: 1:17:34 (2014)

PALOsvk muž 12.11.2012 22:00:40

>> grip1, 12. 11. 2012 21:37:20

Otazka: Kedy ste menili vy?

Odpoved (vcitim sa do tvojej koze): No predsa hned ako ma zacnu bolet nohy/telo. Ale lepsie je vzdy skor :-)

A mozno zmenit styl behania a behu, mozno behas zle, mozno cez paty…Kazdopadne skus si kupit poriadne tenisky (ja osobne nemam s NIKE dobre skusenosti) typu Mizuno, Asics, Salamon (ked uz GTX).

Zivotsnost sa riesila v inom vlakne. Obecne som pochopil podla pocitu bezca (je to velmi individualne), ak to necitis tak po cca 1500km. Ale ak pises ze ti lezia doma, to im tiez velmi neprospieva, predsa len guma a ostatme veci starnu a stracaju svoje schopnosti. A pravdaze cit…myslim, ze to teraz CITIS dost riadne, takze niet o com…

Motto: http://connect.garmin.com/profile/palosvk

Bizzy muž 12.11.2012 22:38:24

A kde tě přesně bolí koleno? Na vnější straně, vnitřní nebo přímo navrchu?

grip1 muž 13.11.2012 10:41:51

Skôr navrchu. Akokeby väzivo neviem to presne určiť. A už asi týždeň si nemôžem rozmasírovať jeden sval nad členkom z vonkajšej strane nohy. Ako keby svalovica. Ale iba na dotyk, ináč ho nepociťujem. Možno to bude mať súvis

grip1 muž 13.11.2012 10:45:44

Samozrejme aj koleno, aj ten sval, čo si nemôžem rozmasírovať, sú na pravej nohe. Ľavá je v poriadku našťastie.

Som pravák, tak môže byť, že sa pravou odrážam silnejšie, ako ľavou a preto to vzniklo?

Praha 11

Celkem 8831,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:57:04 (2016)
půlmaraton: 2:07:37 (2015)
maraton: 4:34:51 (2016)

Luis Topič muž 13.11.2012 14:38:18

>> grip1, 13. 11. 2012 10:45:44

Moje osobní zkušenost je také v botách. Letos jsem na jaře řešil totéž, najednou mě bolely svaly kolem kolena, někdy nad,někdy pod. Doktor poradil 3 týdny neběhat. Po 3 týdnech jsem začal zovu běhat a po týdnu mě bolelo koleno zas. Tak jsem koupil nové boty a bylo po bolestech. Staré boty jsem měl cca 2 roky a naběháno kolem 1500km.

Motto: Nevýhodou demokracie je, že vítězí většina, nikoliv ti lepší

grip1 muž 13.11.2012 16:10:04

Bol som práve v Runshope a zmerali mi klenbu nohy, vraveli, že je to v poriadku, ploché nohy tiež nemám.. Ukazoval som im svoje bežecké topánky a skonštatovali, že sú v poriadku, no nevylúčili, že to môže byť nimi.

Tak asi si zoženiem nejaké nové topánky. Nebudem behať, ani hrať hokej ešte minimálne týždeň a potom si asi skúsim zadovážiť topánky asics. Tie majú gel, tak možno budú mäkšie, ako nike.

Celá táto situácia z kolenom ma štve, chcem behať, no nemôžem :-(

jááj

grip1 muž 19.11.2012 20:19:13

No tak aby som uzavrel môj príbeh, bol som na masáži nôh(čínska akumpresúra), bolelo to jak čert, všetko mi to rozmasíroval a povedal, že som mal úplne stuhnuté svalstvo na nohách. Tak sa teraz rozťahujem, ako blázon celý týždeň.

Dva týždne som nebehal, nehral hokej, dnes som skúšobne vybehol a žiadna boleť :) Síce som dal len tak 4km, no mám z toho dobrý pocit. Bolesť zmizla, už sú len také jemné náznaky, no nedá sa to porovnať, čo to bolo pred dvoma týždňami. Pôjdem na tú masáž ešte raz, nech sa to celkom rozhýbe všetko a začínam sa seriózne vážne zaujímať o jógu. Zistil som, že som neohybné drevo, čo sa týka šliach a to som mal o sebe neviem, akú mienku.

Takže problém vyriešený, sám som si ubližoval tým, že som sa slabo rozťahoval.

Takže ostávam verný topánkam Nike.

Ďakujem Vám všetkým za inšpiráciu 8-)

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
19.11.2012 21:29:23

>> grip1, 19. 11. 2012 20:19:13

Napíš ešte tak o týždeň keď si dáš viac km, zaujíma ma či Ti to fakt pomohlo …

grip1 muž 26.11.2012 19:29:25

No, zatiaľ som nabehal 30km, v takom kľudnejšom tempe a koleno vôbec nebolí :)

Poriadne sa naťahujem aj pred, aj po behaní a je to OK. Tento týždeň už začínam aj z hokejom, čiže plné zaťaženie ešte len príde.

Napíšem ešte tak za mesiac, keď už bude na 100% isté, že som za vodou.

Ďakujem za rady ešte raz.

Prajem veľa kilometrov bez akýchkoľvek ťažkostí, lebo niet lepšej meditácie, ako je beh. – teda aspoň pre mňa!

Peace

Nalezené položky: 15 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.