ehm, trochu z jineho soudku, doping
prcik 23.04.2007 16:03:38
nikdy bych nechtel byt profesionalnim bezcem a ani bych nechtel zavodit, jde mi jen o jeden jediny beh, mam enco natrenovano, ne nejak specificky trenink, bude to beh na 1km…dobre, ptam se rovnou, po cem se mi bude nejlepe behat a dychat ? efedrin, spiropent, salbutamol, redbull ?
Praha
Radek Narovec 23.04.2007 16:09:56
nejlépe běhat a dýchat se ti bude v lese na čerstvém vzduchu s adrenalinem v krvi
Brno
rk 23.04.2007 16:20:05
Pomůže to v procentech, uškodí v násobcích. Ten, koho chceš ohromit si toho ani nevšimne. Na 1 km potřebuješ mít vysoké VO2MAX, a to se nedá koupit.
Most
Dalimil 23.04.2007 16:41:46
Myslím, že by pomohlo trochu perníku… …ale to by bylo docela riziko, že to s tebou sekne ještě před cílem :lol: :( A kdybys to náhodu přežil, těžko říct, kdy bys zase chodil…
pug 23.04.2007 17:49:31
[quote=prcik]nikdy bych nechtel byt profesionalnim bezcem a ani bych nechtel zavodit, jde mi jen o jeden jediny beh, mam enco natrenovano, ne nejak specificky trenink, bude to beh na 1km…dobre, ptam se rovnou, po cem se mi bude nejlepe behat a dychat ? efedrin, spiropent, salbutamol, redbull ?[/quote] Ze by prijimacky k policii CR? A uz od zacatku zakazane latky? Tak to ti poradim: vem si do pytlicku dva gramy praskoveho cukru a Komorouse. Osobak te nemine,.
snehulak05 23.04.2007 20:15:47
vem si hořkou čokoládu s tak 70% proenty kakao a to by ti mělo o něco málo pomoct. Jinak je to jen můj názor a nemusí být správný ale mě to trochu pomůže, to záleží ale taky na tom v jaký kondici jsi a kde trénuješ, no prostě to závisí na hodne vlivech, ať už fyzických nebo přírodních..:)
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 23.04.2007 21:42:11
2 snehulak05: Takže hořká čokoláda nebo kakao pomáhá na krátkých tratích? To by mě taky zajímalo… nehceš o tom napsat něco víc? Já bych spoléhal spíš na hroznový cukr. 2 prcik: Můžeš mi říct, co je tak důležitý, že kvůli tomu chceš jít do takového svinstva? Když už je to tak důležitý, tak bych zařadil pár týdnů intenzivní přípravy, sehnal si co nejlepší boty, ale s dopingem bych nezačínal…
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 24.04.2007 10:47:20
Běh je sám o sobě veliká droga a celoživotní dopink, tak co bys chtěl víc.:) Jinak, Behej.com je zaměřeno především na běžce – amatéry, kteří jdou na věc trochu jinak, takže se ti tady na tomto fóru asi nedostane požadované odpovědi.
Albert 24.04.2007 11:37:07
Já myslím že nejlepší budou nějaká Laxativa – třeba Bysakodyl nebo Fenolftalein. Důležité je, aby se závod konal na rovné přehledné trati a v cíli se modrala ToiToi budka.
Praha
zombice 24.04.2007 12:46:05
[quote=Albert]Já myslím že nejlepší budou nějaká Laxativa – třeba Bysakodyl nebo Fenolftalein. Důležité je, aby se závod konal na rovné přehledné trati a v cíli se modrala ToiToi budka.[/quote] hele a fakt se takhle fenolftalein pouziva? :) ze ma tyhle ucinky sem slysel, ale my ho pouzivame teda vyhradne jako indikator..
Mato 24.04.2007 12:47:54
Maximalne tak odporucam silne espresso cca 40min- 1hod pred startom. Kofein je povoleny ‚doping‘ a ma preukazatelne povzbudzujuce ucinky a vplyv na maximalny vykon. Ak to vsak s nim prezenies, prevazia negativne efekty (triaska, silne busenie srdca, nevolnost, zvracanie, hnacky…). Pred casom bol vyradeny zo zoznamu zakazanych latok aj pseudoefedrin (pritomny v mnohych liekoch proti nadche a kaslu), kt. ma urcite pozitivne, ale najma negativne dosledky na organizmus. Ked sa nim predavkujes, mozes velmi lahko skolabovat a aj zomriet. Mam prestudovane aj prostriedky ‚tazsieho kalibru‘ (profesionalna zvedavost a rozhorcenie nad zneuzivanim u mnozstva spickovych sportovcov ma k tomu doviedlo), ale silne Ti ich neodporucam a apelujem na Tvoj zdravy rozum. Nebudem ich ani spominat, aby som nedaval niekomu nerozumnemu navod. Tebou spominany Spiropent (ucinna latka clenbuterol) je hrozne svinstvo a je hazardom na najvyssej urovni ho pouzivat (to iste plati pre dalsi 'antiastmaticky" liek solbutamol) bez lekarskeho dohladu a bez diagnozy. Nechaj ho hovadziemu dobytku, ktory je nim prekrmeny. Rada- riadne trenuj a snaz sa zdravo zit. Ani ten najsofistikovanejsi doping za Teba trening neodbeha a naco riskovat zdravie pre nejaku hlupu stavku?
Albert 24.04.2007 13:26:01
[quote=zombice][quote=Albert]Já myslím že nejlepší budou nějaká Laxativa – třeba Bysakodyl nebo Fenolftalein. Důležité je, aby se závod konal na rovné přehledné trati a v cíli se modrala ToiToi budka.[/quote] hele a fakt se takhle fenolftalein pouziva? :) ze ma tyhle ucinky sem slysel, ale my ho pouzivame teda vyhradne jako indikator..[/quote] Indikátor čeho? Jinak patří normálně mezi volně prodejný léky, i když se nedoporučuje si ho ordinovat sám bez konzultace s doktorem. Jukni na tohle http://otc.medicina.cz/index.pl jestli tě to zajímá.
Albert 24.04.2007 13:29:48
[quote=Mato]Rada- riadne trenuj a snaz sa zdravo zit. Ani ten najsofistikovanejsi doping za Teba trening neodbeha a naco riskovat zdravie pre nejaku hlupu stavku?[/quote] Pod to bych se podepsal.
Žádnej zázračnej prášek neexistuje. Všichni sportovci usvědčení ze zneužívání zakázaných látek a postupů, tedy z dopingu zároveň hrozně tvrdě dřeli.
České Budějovice
Muscul 25.04.2007 09:49:56
Zkus švestkový kompot, zapít mlékem a zajíst hrachovou kaší. Určitě tě to nastartuje a zrychlí tvůj krok, s načasováním je to horší.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 25.04.2007 14:22:34
2 Muscul: A známe tajemství Tvých úsěpechů… :)
Jecminek.Maselnik 25.04.2007 14:41:54
[quote=Albert][quote=zombice][quote=Albert]Já myslím že nejlepší budou nějaká Laxativa .. nebo Fenolftalein.[/quote] ........ale my ho pouzivame teda vyhradne jako indikator..[/quote] Indikátor čeho?…[/quote] jestli si to správně po těch letech pamatuji, tak slouží jako indikátor kyselosti příp. zásaditosti látek. Že by se používal jako laxativum, nevím.
Albert 26.04.2007 13:48:25
Aha, no já nejsem chemik ani doktor :) Jen jsem si dal vyhledat volně prodejný laxativa a ty jsem pak napsal. Nechtěl jsem doporučovat nic složitě dostupnýho :)
Vašek 26.04.2007 15:56:15
„pokud se roztok fenolftaleinu nalitý do kapaliny zbarví do fialova, tak je ta kapalina zásaditá..“
- takže až bude z modré Toitoiky fialová, tak někdo dopoval…:)
hypochonder Degen 26.04.2007 21:57:08
[quote=Mato]Nebudem ich ani spominat, aby som nedaval niekomu nerozumnemu
navod. Tebou spominany Spiropent (ucinna latka clenbuterol) je hrozne svinstvo a
je hazardom na najvyssej urovni ho pouzivat (to iste plati pre dalsi
'antiastmaticky" liek solbutamol) bez lekarskeho dohladu a bez diagnozy. Nechaj
ho hovadziemu dobytku, ktory je nim prekrmeny. Rada- riadne trenuj a snaz sa
zdravo zit. Ani ten najsofistikovanejsi doping za Teba trening neodbeha a naco
riskovat zdravie pre nejaku hlupu stavku?[/quote] k tomu Solbutamolu
- tak ja som uzival Ventolin sprej ktory obsahuje salbutamol. (s „a“). Pre
svoj lepsi spanok to zoberiem tak ze to je ina latka, ktora bola v tom spreji
ako ta ktora sa dava dobytku :) :) :) (alebo som to zle pochopil, a dobytku
davaju ten spiropent) uzival som to na dychavicnosť, kasel alergickeho povodu.
Vzhladom na to ze pocas behu som obcas zastal a vykaslaval(na sucho) lekar mi
naordinoval jednu davku pred behom.
ach, co sa clovek nedozvie na tomto fore :)
Sokolov
koyama 27.04.2007 22:15:06
Manželka užívá taky Ventolin spray. Její (i moje) alergoložka jednoznačně doporučila jednu dávku před zátěží, protože trpí (doufám, že to napíšu dobře) asthma bronchiales. Pakliže se nepředávkuje, nemělo by nic závažného hrozit. Rozhodně tvrdila, že stokrát lepší jedno vdechnutí Ventolinu, než nechat rozjet astmatický záchvat. Také jsme s ní konsultovali, jestli může látka v něm obsažená (tedy salbutamol) pomoci nějak zdravému člověku. To ona rozhodně vyloučila. Nemůže to být ani takové svinstvo, protože v antidopingové chartě je to látka s terapeutickou výjimkou (nebo tak nějak).
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.