Nakup ze zahranici (spis EU)
Bílý králík 26.08.2012 17:09:04
Tohle tema se tu uz nekolikra probiralo, ale vsechno je to pomerne stary (do 2010) a jak se da vycist probehly legislativni zmeny od kolika se plati clo – „1.4.2011 výchází v účinnost zákon, který upravuje limit na 22EUR.“
Chci se zeptat, jaky mate kdo zkusenosti s nakupem bot v dnesni dobe. Logicky vychazi lepsi EU, ale ty ceny jsou tady zase typicky mnohem vyssi.
Rad bych koupil 2012 model Saucony Kinvara 3, ktera se u nas (ze me to neprekvapuje) zatim vubec neprodava a Kinvara 2 – kdyz uz ji vubec vygooglim je za 2800Kc apod). Tedy pokud tuhle (pomerne dost popularni botu ve svete) budu chtit, asi se nakupu z ciziny bohuzel nevyhnu.
Orientacne jsem zjistil tohle:
90$ = 1800Kc (rozumna cena za botu. Ovsem + clo a dph atd) 110E v UK = 2860 (to uz je celkem palka) 138E vc. dopravy z UK = 3588Kc (horror) 430zlotych (bez dopravy) z Polska = 2580KC (bez dopravy)
Uz jsem nekolikrat rezignoval, ale pokazdy se mi to znovu vrati do hlavy a nemam klid. Tak me jako posledni pokus napadlo zkusit napsat, jestli tu nema nekdo jakoukoliv zkusenost, ktera by mi pomohla.
Popripade zkusenost s nakupem typickejch 100$ bot z USA s nutnosti zaplatit navic CLO. Na kolik pak vyjde a jestli je ten proces snesitelnej.
Verim, ze tohle tema bude zajimat i ostatni. Ty ceny (a dostupnost u nekterejch znacek) u nas je bohuzel naprosto tragicka :-<
Coventry UK (Považská Bystrica)
paprnek 26.08.2012 17:58:14
Mozno staci len trosku viac pohladat a nie hodnotit prvu ponuku co ti vyhodi google. Mne to zabralo cca 3 minuty, lebo som bol zvedavy co su to za boty. Dopravu z UK som ale nezistoval, cena je vsak zasadne odlisna od tej co si vyhladal ty (v takej cenovej hladine sa pohybuje len najnovsia verzia – 3). Podla mojich prepoctov 1572 CZK. (bez dopravy)
Bílý králík 26.08.2012 18:13:46
Dekuju za odpoved, i kdyz ja hledal letosni cervnovej model Kinvara 3
OVSEM TOHLE VYPADA TAKY ZAJIMAVE, protoze tu starsi variantu Kinvara 2 tam maji s vyraznou slevou (predtim jsem hledal na wiggle.co.uk, tam maji tu novejsi levnejsi nez tady, nejakej cas jsem tomu vazne venoval ;) – a ted pozor, doprava stoji 8L bezna nebo 15L expresni, coz je slusny.
Pokud nesezenu rozumne tu novou veri, koupim tu starsi za 1798 vcetne dopravy (udelal jsem si zkusebne checkout) a holt pockam az bude ve sleve ta novejsi
Pripadne ale prosim o dalsi reakce a dekuju za vybornej tip, zvedlo mi to skvele naladu
Bílý králík 14.09.2012 13:49:14
tak jeste update –
- ten http://www.sportsshoes.com mi doporucoval i kamarad, kterej beha uz leta a ma s nim dobry osobni zkusenosti.
- kdyz clovek klikne nahore na symbol Eura, tak vyskoci „free shipping in Europe“ – v tu chvili ten modelovej priklad Saucony Kinvara 2 vychazi na 1657, cimz uz se dostavame na tu beznou US slevovou cenu
kaifi 05.11.2012 20:29:53
tak ako? skusil si ich objednat zo spominaneho e-shopu? vopred diky za update :)
Bílý králík 07.11.2012 01:31:59
>> kaifi, 05. 11. 2012 20:29:53
bohuzel jsem to zatim musel odlozit, nezbyly penize navic, ale slibuju jakmile otestuju tak napisu update
xnovak 08.11.2012 22:09:02
>> Bílý králík, 26. 08. 2012 17:09:04 jak ti tu radi, je lepsi nakoupit v obchode v EU. Nicmene cena je vyssi, nez v US. Ano, clo, ale hlavne DPH se plati u defacto jakehokoliv nakupu, protoze vse, je vyssi, nez cca tech 24–28 USD (hladina se odviji od kurzu ke korune). Nicmene pak to je ostre, protoze platis DPH nejen z ceny zbozi, ale i z ceny postovneho – cili z celkove ceny, kterou jsi zaplatil. Vetsinou celni sprava chce dolozit vypisem uctu, prip.originalem faktury. Pak se ale circa dostavame na cenu, za kterou se da zbozi sehnat v Evrope, pripadne na nekterych CZ serverech :( Musis zkratka hledat dobrou cenu a vydrzet. Urcite najdes, ale ne treba okamzite.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.