Závod v 19:00, co na oběd?
Rizyk 22.06.2012 18:57:28
Zítra běžím svůj první závod – 10km v Olomouci u příležitosti Olomouckého 1/2maratonu a pořádně nevím jak se stravovat. Četl jsem, že mám hodně pít, ale nedaří se mi najít odpovídající informace k situaci, kdy je ještě dost času do startu závodu. Dneska večer před závodem to vidím na celozrné pečivo a zeleninu, ráno musli a ovoce. Oběd kuřecí maso s rýží, odpoledne ořechovou tyčinku. Může být? Na oběd se mám asi krotit že? Máte nějakou radu, tip z vlastních zkušeností?
rudo 22.06.2012 22:10:09
je to len 10k
dolezite je mat prazdne brucho, obed je vhodny prelievanie vodou vedie k vyplaveniu mineralov treba s tym opatrne
tu orechovu tycinku by som neodporucal orechy samotne mozu byt tazke na stravenie,a asi v tych tycinkach je jednoduchy cukor. ak si hladny daj si radsej misku ryze.
hlavne nic sladke nepi a nejedz posledne 3H, posledna vec co by si chcel je vyprovokovat inzulin a zrazit hladinu cukru dole
rRadek 22.06.2012 22:19:33
Netřeba jídelníček jak pro profíka. Dej si, na co jsi zvyklý. Nic, po čem by ti bylo těžko. A hlavně to nepřehnat, nepřejídat se. Navíc od oběda do 19:00 je dost času na strávení oběda, to stihneš ještě sváču.
Pro příklad: běžel jsem jednou v 15h, v jedenáct jsem si dal kuřecí stehno s rýží a pak zaběhl osobáček. (jen příklad, neplatí vždy a u všech)
Zlín
Ondrej1 22.06.2012 22:35:03
Loni jsem měl olomoucký půlmaraton jako svůj první půlmaratón a taky jsem řešil problémy jak jíst. Nakonec jsem to vyřešil prvním obědem ve 12 (těstoviny s rajčaty) a druhým obědem v 15 (těstoviny nasladko) a osvědčilo se.
Rizyk 23.06.2012 08:59:37
>> rudo, 22. 06. 2012 22:10:09
Je to jen 10k, to je pravda, ale já teprve letos začal běhat, takže všechno ještě řeším. :D
Díky za rady, pokusím se prostě poslechnout tělo a snad se podaří nějaký pěkný čásek. :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.