Malá nepovšimnutá boliestka
Romanescu 08.04.2012 20:17:26
Tento týždeň som si prakticky otestoval, ako sa z malého poranenia môže rozvinúť väčší problém. Na palci pravej nohy som začal tesne okolo prahu bolesti vnímať pri zaväzovaní tenisky niečo rušivé. Keďže som potom pri došliapnutí necítil bolesť, na celú udalosť som zabudol.
O to viac ma o týždeň neskôr prekvapilo, keď som začal pociťovať únavové bolesti v ľavom lýtku počas náročnejšieho tréningu. Chvíľu som bojoval s pokušením skončiť tréning, ale nechcelo sa mi to vzdať. Až po kilometrovom trápení ma napadla dysbalancia, súvisiaca s pravým palcom. Preniesol som záťaž naspäť viac na pravú nohu a ahjľa: po pár metroch sa ľavé lýtko upokojilo a naopak som pocítil pravý palec – nie priamo bolestivo, skôr len ako tlak – ale ozval sa. Nakoniec sa ukázalo, že som si len viac stiahol šnurovanie na pravej teniske…
Poučenie? Keby som sa nad tým nezamyslel, pravdepodobne by som buď prerušil tréning na niekoľko dní, nech sa lýtko upokojí a možno by som pauzoval dlhšie – príčina bola pritom úplne inde.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.