Rada pri KUPE obuvi od Mizuna alebo Asics-u na 80kg bezca
Michael95 30.10.2011 16:30:27
Zdravim,
Prosim Vas poradte mi aku si mam kupit bezecku obuv, mam 80kg vysku 191cm, EU
47 cize 31cm vlozka.
Pozeral som iba po znackach mizuno a asics a to konkretne
Mizuno wave rider 13 alebo 14 – niekde na americkom fore som cital ze tie
najnovsie cize 14-ky su zle nepodarene bolia znich nohy holenna kost atd. dlaej
som pozeral Mizuno creation a Mizuno precision 11 co su pekne lahke a tiez som
cital jeden prispevok ze sa vnich super lahko beha.
Asics nimbus 12 vyhrali nejaky test na jednej running stranke ako najlepsie
Cushion/ Neutral obuv. Alebo si mam kupit Asics kayano 17 co je tiez dobra obuv
len neviem kolko vazi. Popripade obuv s CELOGELOVOU PATOU asics gel
kinsei 3.
Pozeral som tiez Mizuno wave enigma lenze som nanu dost lahky asi by bola namna tvrda, taktiez mam otazku ci mozem behat aj v obuvi do 80kg ak ja mam 80 az 81kg resp. ake to ma vyhody a nevyhody behat v obuvi na ktoru som „tazky“.
ZHANAM LAHKU A VELMI DOBRE ODPRUZENU OBUV na 80kg bezca. Prosim piste vlastne skusenosti z obuvi leob ja si nemozem nic skusit na slovensku mame len dva obchody bezecke a to v bratislave a nitre a vnich moju velkost ani nemaju a ked tka len vynimocne preto Vas ziadam o radu ktoru obuv si mam kupit v ktorej saa vam dobre beha a nech je lahka.
Teraz mam asics kayano 16 eu49 je mi velmi velka siroka a hlavne tazka ved vazi az 900 gramov/par. Asics ma zle znackovanie lebo na jazyku pise velkost v cm 31cm co som zhanal aj ja lenze ked som ich kupil mali vvelkost 32,5cm !!!!
vopred dakujem za rady :)
mephysto 30.10.2011 17:31:06
zial asi ta nepotesim, ale nieco ako LAHKA A VELMI DOBRE ODPRUZENA obud neexistuje :) bud budes mat na nohe 350g tehly a budu pruzit, alebo pojdes s vahou nizsie a pruzit nebudu. bude sa ti ale behat lahko, a ked budes behat technicky tak bude dakovat ze mas tie lahke a neodpruzene :) Inak odporucam precitat clanok na uvodnej strane behej.com.
Co sa tyka osobnych skusenosti, mame podobne parametre, vazim 80kg a meriam 190cm. O problemoch riderov 14 neviem, ale nemyslim ze sa moc lisia od riderov 13, a tie veru mam, beham v nich uz masivnu kilometraz(druha zima a behal som ich aj cez leto) a pracuju ako hodinky, je to taky kompromis medzi lahkou a tazkou tlmiacou obuvou. Beham v nich cca 60% kilometraze, zvysok beham vo wave musha, co je lahucka netlmiaca topanka, okolo 220g a co o nej pisu si nevsimaj, tvoja telesna vaha sa v nej bez problemov ubeha, len treba spravny styl.
Michael95 31.10.2011 13:31:34
Tak ja mam este jednu obuv reebok e je premna uplne lahucka hoci vazi 400gr. Cize ked pises o 350gr tehlach tak premna su to pierka nie tehly. Zhanam nieco do 400gramov a pekne odpruzene. o mushach som pocul su ci sto na pretek urcene lenze su lahke ale maju male odpruzenie takze podla mna su urcite lepsie trosku tazsie ale s lepsim odpruzenim.
Bratislava
Esteban 31.10.2011 19:56:44
>> Michael95, 31. 10. 2011 13:31:34
Mas vyskusane behanie v niecom lahsom/menej odpruzenom? Alebo mas pocit ze si tazky a potrebujes odpruzene boty?
Ja mam 93kg a beham aj objemy a maraton v Asics DS Trainer…
Postrizin
SlavoK 01.11.2011 08:38:09
>> Michael95, 31. 10. 2011 13:31:34
Vyrobcovia myslim standartne udavaju hmotnost pre velkost EU 42. Takze ked niekto pise o tehlach 350g tak pri tvojej velkosti EU47 to bude iste cez 400g.
Na tvoju vysku mi 80kg nepripada vobec vela, skor spadas do tej najlahsej kategorie. I ked napriklad Mizuno uvadza ze nejaka obuv je pre bezcov do 80kg, tak najskor myslia pri priemernej vyske a priemernej velkosti noh (este k tomu su to Japonci…) Uvedom si ze pri tvojej velkosti nohy ma napriklad aj lahka Mizuno Musha podstatne vyssiu patu, nez pri velkosti 42 a hlavne ma vecsiu plochu, na ktoru sa naraz rozklada.
Ale radit ti ktoru konkretne topanku si kupit ti nebudem. Kup si taku v ktorej sa citis pohodlne a dobre sa ti v nej beha.
Michael95 01.11.2011 23:56:22
>> SlavoK, 01. 11. 2011 08:38:09
Dakujem za cenne rady ale ajtak by som potreboval konkretnejsiu radu prave s rozhodujem medzi dvoma obuvami a to: Kayano 17 alebo nimbus 12 popripde 13, od mizuna wave rider 13.
skusat nemam kde lebo moju velkost v kamenych obchodoch proste nemaju takze sa spolieham na rady.
Mierne naslapujem vonkajsou castou chodidla cize mierny supinator ?
Postrizin
SlavoK 02.11.2011 08:10:21
>> Michael95, 01. 11. 2011 23:56:22
To ze naslapujes mierne vonkajsou stranou chodidla nic o supinacii nehovori. Supinator si ked sa ti nadmerne (rozumej viac nez si v nejakom laboratoriu na behatku povedali, ze je tak akurat pre vsetkych ludi na svete) vykloni pocas kontaktu so zemou kotnik smerom von od osi tela. U muzov dost zriedkave. Vecsinou naopak z doslapu na vonkajsiu stranu sa noha preklopi dovnutra. To je pronacia. A ked sa preklopi az prilis – opet podla nejakeho laboratorneho univerzalneho posudku platneho pre celu populaciu – tak mas nadmernu pronaciu. Jednu z navecsich pronacii ma napriklad Haile Geb. pri maratone.
Miletice - Velvary
Evita 14.01.2012 15:14:06
Ahoj, chci si koupit přes Amazon boty. Mám ASICS GT 2150, jsem moc spokojená. Jako těžší běžkyni(běhám tak 4× týdně 10km, občas půlmaraton) s širší nohou mi byly doporučeny Mizuno Wawe Rider 14. Máte někdo zkušenost či jiné doporučení a nevíte jestli číslování Asics odpovídá číslování velikostí Mizuna? Díky za rady, Eva.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.