Foot pod t6c - kalibrace a relevance
MarkK 13.12.2009 19:14:56
Ahoj, jaké máte zkušenosti s přesností foot pod? Strojek mám pár dní a vyzkoušel jsem ho bez osobní kalibrace na pásu, rozdíl byl značný. Pás 7 km při rychlosti cca 11km/h; Pod 8,5 km při rychlosti cca 14 km/h. Dá se pod nakalibrovat podle pásu nebo budu muset na dráhu případně změřit si nějaký úsek na kole a pak zaběhnout?:-)
Poslední otázka – jestli to dobře chápu, tak při častějších změnách tempa nebude pod až tak přesný.
dík za typy Mark
Ustí nad Orlicí
majkp 13.12.2009 20:34:40
Ahoj, mam T6c a Foot pod (takova ta novejsi verze) a behan s nim hlavne v lese v terenu. Mam takovou jednu asi 13km trasu kterou beham dost casto. Kalibroval jsem tak ze jsem ji nejdriv projel na kole a pak bezel takovym nejakym strednim tempem a po dobehnuti upravil koeficient tak aby to sedelo. Kdyz trasu bezim hodne pomalu, ukazuje mi to o neco vic, kdyz hodne rychle, tak zase trosku min. Rozdily tak max 200–300m (na te 13km trase), coz me staci. Docela casto beham na prumernejch tepech okolo 140, pak se vysledna vzdalenost zpravidla nelisi o vic jak 10–20m.
Na pasu bych to nekalibroval, nejlepe tam kde nejcasteji behas. Je to ale hodne individualni, bude zalezet na tom jake boty pouzivas, jakou mas techniku behu (ta se prave odviji i od rychlosti), na jakem povrchu bezis… Pokud chces mit presnejsi mereni vzdalenosti, asi je lepsi GPS pod. Ten ale zase neaktualizuje tak dobre okamzitou rychlost, navic musis furt resit baterky a neni uplne jisty, jestli to bude fungovat pod stromy (napriklad pri desti, atd.).
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.