Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Polar a Apple

Polar a Apple

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pole

Celkem 2689 km
Minulý měsíc 0 km

Traged muž 31.10.2009 15:23:20

Používám Polary (teď RS800) už více než deset let a tudíž mám docela zajímavá historická data, o která bych nerad přišel. Paradoxně Polar software je to poslední, co mě ještě občas donutí jít na PC, protože jak známo Polar software pro Apple nemá (a přiznejme si, že i verze pro Windows poněkud zaspala dobu). Nemáte prosím někdo zkušenost s jakýmkoli softwarem pro Mac, který jednak dokáže importovat historická data z Polar ProTrainer 5 a současně dále pracovat z importem z Polaru? Vím, existuje možnost třeba přes Parallels Desktop pouštět XP na Macovi, ale to pro mě není zrovna ideální řešení, chci se Windows zbavit už navždy ;) To bych bral až jako opravdu poslední variantu.

Litoměřice,Brno

Celkem 690 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:23 (2010)
maraton: 3:28:23 (2007)

mr.pohoda muž 31.10.2009 16:23:05

Vlastní zkušenost nemám, ale napadají mě dvě cesty, které jsou podle mě aspoň malinko lepší, než si kvůli tomu nechávat Windows.

1. najít nějaký online deník, který umožňuje import dat z Polaru a následný export do jiného formátu, který už by ti nějaký program pro MAC zkousnul.
  2. podívat se, jak vypadají soubory z polaru, jak vypadají soubory pro import v programu, který bys rád používal, a sám (nebo někdo) napsat skript, který tyto dva formáty dokáže mezi sebou převést (bude to nějaké xml).
Motto: http://ski-map.net - nejlepší lyžařská mapa celé Evropy

Pole

Celkem 2689 km
Minulý měsíc 0 km

Traged muž 31.10.2009 16:35:41

[quote=mr.poho­da]Vlastní zkušenost nemám, ale napadají mě dvě cesty, které jsou podle mě aspoň malinko lepší, než si kvůli tomu nechávat Windows.

1. najít nějaký online deník, který umožňuje import dat z Polaru a následný export do jiného formátu, který už by ti nějaký program pro MAC zkousnul.
  2. podívat se, jak vypadají soubory z polaru, jak vypadají soubory pro import v programu, který bys rád používal, a sám (nebo někdo) napsat skript, který tyto dva formáty dokáže mezi sebou převést (bude to nějaké xml).[/quote]

No jo, ted jeste najit takovy online denik ;) Jinak ten skript neni az takova legrace, jsou to mraky souboru (jeden soubor – jedna udalost) roztridene do adresaru podle jednotlivych let apod.

Litoměřice,Brno

Celkem 690 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:23 (2010)
maraton: 3:28:23 (2007)

mr.pohoda muž 31.10.2009 16:43:24

Jeden skript převede soubor (jednu událost) na požadovaný druhý formát. Druhý skript bude procházet všechny adresáře a soubor po souboru bude převádět jednotlivé události pomocí prvního skriptu :)

Motto: http://ski-map.net - nejlepší lyžařská mapa celé Evropy

Kynšperk nad Ohří

Celkem 5267 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:09 (2010)
maraton: 3:41:43 (2011)

schonfeld muž 11.12.2009 15:49:59

Já to vyřešil přechodem na Garmin, který má pro Apple plně funční soft, i když mi ne zcela všemi funkcemi vyhovuje. Ale je tady ještě zmíněná možnost používat Polar a emulaci PC pod Parallels Desktop nebo Virtual PC. To umožňuje mít na Macu nainstalované i Widle a používat je pro podobné potřeby. Já to třeba řeším kvůli prokletému účetnictví… :-(

Jen pozor na jednu věc. Když máte spuštěný Mac OsX a k tomu Windows, mají Wokna tendenci uzurpovat si všechny ovladače. Tedy tváří se, že tiskárna je jen jejich, CD mechanika také a podobně. Mně to třeba dělalo velké problémy (než jsem na to přišel) právě při bezdrátovém přenosu dat z Garminu. Když jsem zapoměl přijímač v USB a následně spustil Windows, mohl jsem ovladače pro masox rovnou znovu přeinstalovat.

Ale tím nikoho od ničeho nedrazuji. Naopak. Dnes lituji každého roku, kdy jsem nepoužíval Apple a trápil se s registry, defragmentacemi a jinými lahůdkami jaké umí přichystat používání Windows.

Jinak ještě co se týká Polaru, přímá aplikace pro něj neexistuje, stejně jako neexistuje pro Suunto. Už jsem si kvůli tomu před časem dopisoval s výrobci. A co se týká trénikových deníků on-line, v posledním čísle časopisu Běhej ta zrovna někdo jeden popisoval, který umí pracovat i se všemi nejrozšířenějšími formáty, včetně Polaru.

Motto: Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom!

mirek100 muž 12.12.2009 18:52:01

Zkus http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/. Umí importovat i data z Polaru a je tuším o pro Apple.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.