Kompatibilia Polar s Ciclosportem
České Budějovice, Bratříkov
fuji 18.10.2009 10:37:24
Vlastním Polar RS 200 a zároveň Ciclosport CM 4.4A. Protože se mi rozbil pant u hrudního pásu Polaru, nemohl jsem běhat na tepovku. Dneska jsem si ji ale chtěl změřit, a proto jsem vzal hodinky Polar a zároveň na hrudník připnul pás od Ciclosportu. Takže – na levé ruce hodinky, v pravé jsem držel počítač z kola. Po rozcvičení jsem si zapnul hodinky a světe div se, ač výrobce Polaru uvádí, že přenos je kódovaný, naskočila mi na něm tepovka. Musím podotknout, že pás od Ciclosportu lépe sedí a zdá se, že i počítač je citlivější. Polaru chvíli trvá, než klesne (stoupne) tepovka, u Ciclosportu je přenos velmi rychlý. Dokonce se oba vcelku shodly i na spálených kaloriích. Máte někdo podobnou zkušenost, kdy vám Polar jde na jiný pás?
kámen úrazu 18.10.2009 15:43:32
Kombinace kódovaný Polar S610 a Ciclosportu CP8 byla v pohodě (oba analogický přenos), všechny čtyři kombinace (pás x snímač) fungovaly. Myslím, že to kódování se projeví jen v blízkosti jiných tepáků nerušením a nepřenosem signálu na tepák vlastní.
Poslední rok mám Ciclosport HAC5 s digitálním přenosem dat, s Polarovským budíkem jsem ho nezkoušela. Teoreticky by to nemělo fungovat.
Oba Ciclosporty rychleji reagovaly na změny tepu, ale méně podléhaly rušení okolím, nedostatečnýmu navlhčení apod. Sice občas k nějakému úletu dat došlo a dochází, ale u Polaru to byla standardní záležitost.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.