Sunnto - GPS pod vs Foot pod
Lucas 07.12.2007 10:12:52
Uvažuju o koupi Suunto T3/T4 ale nemám uplně jasno v volbě „měřiče rychlosti“. Máte někdo zkušenost s přesností měření foot podu, případně citlivosti GPSky. Chci to hlavně na běhání ale u GPS podu se mi líbí universální použití (běžky atd..) ale zase se trochu bojím kvality signálu v lese. Foot pod bude zase v lese fungovat bez problémů, ale bude jenom na běhání. Prosím poraďte......... Díky L.
Liberec
Advid 07.12.2007 10:36:22
Co jsem tak pochytil z různých debat o GPS, tak ty s čipem Sirf III (nebo tak nějak) už nemají problém ani v lese.
apač 28.12.2007 21:37:46
Ahoj , mám Suunto T3,GPS a PC POD a jsem naprosto spokojen. Běhám s ním , jezdím na in linech,běžky,kolo.Prostě všestraný. Manželka má polar RS200sd , takže při běhu se dá celkem poměřovat proměřování. Je to nastejno a ta kvalita signálu je u Suunta skutečně dobrá. ahoj Jirka
Ironjozef 29.12.2007 09:38:08
Ja som sa tiež rozhodoval, ako merať rýchlosť pri behu a zároveň dosiahnuť maximálnu univerzálnosť športtesteru. Asi pol roka používam prístroj HAC5 od ciclosport.de. Je to pôvodne cyklistický prístroj, ale v súšasnej podobe je úplne univerzálny. V základnom balení je hrudný pás, snímač rýchlosti na koleso bicykla a snímač kadencie. HAC5 obsahuje samozrejme výškomer, teplomer, stopky, trénig v zónach ....... . V základnom balení je aj kábel na prenos dát USB. Všetok prenos medzi snímačmi a „hodinkami“ je digitálny. A teraz to hlavné pre bežcov – dokúpil som si snímač rýchlosti RDS II – Radio distance system. Funguje to na princípe vysielania signálu a zachytenia odrazeného signálu od prekážky. Snímač sa pripevňuje na napr. fuelbelt okolo pása a má aj svoj vlastný display – s dvoma ukazovateľmi – napr. rýchlosť a distance. Rýchlosť sa dá nastaviť na km/h alebo min/km. Snímač funguje aj samostatne, ale je prepojiteľný so základnám HAC5, takže údaje sú aj na „hodinkách“ – ak chcete, ak nie máte tam ďaľšie – tep, stopky, nadmorská výška. Snímač rýchlosti má 4 rýchlostné pásma – pre chôdzu, beh, in-line, zjazdové lyžovanie. Tomu zodpovedá aj rozsah rýchlosti a interval merania, pri prekročení limitnej rýchlosti sa automaticky snímač prepne do ďaľšieho pásma. Každé pásmo je samostatne kalibrovatelné – predsa len poloha nosenia atď. je pri rôznych aktivitách rôzna. Po dokalibrovaní je prístroj úplne presný. So základným prístrojom je aj software – graficky krásne vyhodnotí výškový profil … proste všetky merané profily. Myslím že GPS je dobré len pre toho, kto chce vkladať trasu do mapového podkladu. Nevýhody GPS sú dlhý štart a veľká spotreba energie – väčšina nevydrží ani jeden závod v dlhom triatlone – cca. 10 hod. Pri tomto systéme sú všetky tieto problémy vyriešené – som naozaj veľmi spokojný.
bazaji 26.01.2008 10:21:07
Osobně bych ti doporučil t4 kvůli cooch manageru, měl sem je a byl sem s nima fakt spokojenej. Co se týká food podu nemusíš mít strach měří přesně. Jen je důležité správně provést spárování a kalibraci.
Praha
Kikin 24.09.2010 10:16:22
Chtěl bych se jenom zeptat, nemáte někdo návod na suunto foot pod v češtině? Pokud mi ho někdo můžete poslat, pošlete na kikin@email.cz Díky moc
leontynka 24.09.2010 11:44:18
Mám Suunto T4 s Foot PODem a spokojená moc nejsem. Dost to kecá ve vzdálenosti, záleží jak rychle stejný úsek odběhnu, kecá to klidně o 20%. Dost mě to štve, měřím úseky na googlu mapě. Uvažuju o koupi GPS PODu.
rach 24.09.2010 11:58:23
Ahoj, mám footpod a měří kolem 2%. Samo je to závislé na rychlosti (když ěžíš rychleji než máš zkalibrováno tak ti to ubírá metry a naopak) ale nikdy to nemůže dělat 20% pokud nemáš vadný kus nebo špatně zkalibrováno.
Praha 4
Dav 24.09.2010 12:15:42
>> leontynka, 24. 09. 2010 11:44:18
…podle toho, co se chystám běžet (výklus, tempo závod), tak měním kalibraci, zabere to jen pár vteřin, pokud bych tak nečinil, dává i footpod zkalibrovaný např. na výklus při závodě chybu max. pod deset procent.
Beroun
vacvo 24.09.2010 13:28:26
>> leontynka, 24. 09. 2010 11:44:18
20% odchylky je pokud máš správně zkalibrováno,nesmysl.Sám používám Foot pod přes 2 roky a nikdy jsem neměl větší odchylku než 5%.Přibližně 1× za měsíc kalibruji na stadioně na okruhu 400m po uběhnutých 2km a není problém.Při porovnání s kamarádem,který má GPS pod je Foot pod daleko přesnější/na přesně změřené desítce jsme měli rozdíl cca 200m v neprossěch GPS podu/
leontynka 24.09.2010 13:43:23
Díky za reakce. Řekla bych že měním rychlost o dost, ale běhám pořád stejný úsek a podle rychlosti to fakt dělá hodně. Je to trasa 1,62 km a kolísá to od 1,3 až po 1,64. Nevím co s tím a kalibrovat na každou rychlost, resp. každý běh se mi fakt nechce.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.