Běh s modulární vestou
ParanoidPanda 25.05.2015 19:41:26
Zdravím všechny uživatele fóra,
(Prvně bych se chtěl omluvit, zdali zařazují téma do špatné kategorie a pokud ano, rád bych poprosil adminy o přesunutí) rád bych se zeptal, jak negativní dopad na zdraví kloubů a celého těla může mít běh s „taktickou modulární vestou“? Ptám se, jelikož se začíná oteplovat a kalhoty jsem vyměnil za kraťase, tudíž nemám kam uložit svůj smartphone (Jedná se o velký Runbo Q5-S) a ostatní drobnosti, které jsem sebou v zimě nosíval. Vyzkoušel jsem běh v modulární vestě, kam jsem jednoduše připnul pouzdro s telefonem, za popruhy zavěsil brýle, do kapsiček dal zbytek a bez problémů jsem šel. Změnu ve výkonu jsem pociťoval minimální, šlo jen o správné utáhnutí šněrování, ani jsem po několika bězích nepociťoval žádné bolesti. Jednou (Bez vesty) jsem však byl zastaven známým (Podle všeho bývalý profesionální voják), který mi sdělil, že s vestou běhat nemám, jelikož přidaná zátěž nijak nenapomáhá tréninku a ničí to klouby. Z určitých důvodů, které tu nebudu rozebírat, jsem s ním toto téme nijak neprobíral, přesto bych se chtěl zeptat, zdali má pravdu a opravdu by to škodilo kloubům? Vesta i s věcmi nemůže vážit přes tři kilogramy a běhávám tři až čtyřikrát týdně (Poslední dobou nemám kvůli zaměstnání moc času) pěti kilometrový úsek. Těžko říct, zdali si myslel, že se jedná o dvaceti kilovou zátěžovou vestu nebo opravdu poznal vestu modulární.
rudo 25.05.2015 20:33:08
uz sme to tu debatili veklakrat
rozhodne beh so zatazou je ucinny treninkovy prostriedok len treba vediet kedy ho zaradit ako a koli comu
OH zlata placka na 400m prekazok bola vyrobena behanim v zatazovej veste
Aki Bua – Uganda
klby sa poskodzuju zlou technikou a zlymi botami
ked moze behat 90–100 kg aby schudol
preco by nemohol behat 60kg chlap so 7kg vestou aby zosilnel ?
ParanoidPanda 30.05.2015 19:27:51
Děkuji, takovou odpověď jsem si přál slyšet.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.