Maraton jako trénink
Rosťa Ostravak 09.10.2006 18:25:55
Uvažuji, že v rámci objemové přípravy si v lednu a únoru zaběhnu po jednom marathonu v tréninkovém tempu 70% max TF, tj. za cca 4:30h ( mám za sebou dva marathony v časech 3:45 a 3:50h). Má to nějaký rozumný základ nebo je lepší zůstat u obvyklých (občasných) 30–35km dlouhých víkendových bězích.
Havířov
pm 09.10.2006 21:18:03
V lednu i v únoru se poběží v Ostravě maratony a myslím že spousta z nás je bere jako přípravu.Uvažujeme stejně.
Ostrava a okolí
Beet 09.10.2006 22:03:37
[quote=pm]V lednu i v únoru se poběží v Ostravě maratony a myslím že spousta z nás je bere jako přípravu.Uvažujeme stejně.[/quote] V sobotu jsem se bavil s Otou Seitlem a rikal, ze tolik maratonu co letos, pristi rok delat nebude. Tak uvidime kolik tech maratonu v Ove zbyde.
Brno
running-observer 09.10.2006 23:04:02
Maratony jako trénink používají s oblibou ironmani, sběrači maratonů (někteří z nich kromě těch maratonů vůbec netrénují, akorát se stačí po tom před týdnem zregenerovat) a ultramaratonci.
Jinak se to až tak moc nedoporučuje, pokud někomu jde o to natrénovat na maraton na slušný výkon. Jeden účel to ale určitě splní: u začátečníka stoupne sebevědomí a vědomí, že to zvládne. Někteří také tréninkově absolvovali MUM nebo porubský 5-maraton. Mám pocit, že právě ten narok nebude.
Liberec
Advid 14.05.2007 09:33:25
Vhodnejší vlákno jsem nenašel.
Mám dotaz ohledně regenerace a běhání po maratónu, který se přepálil. Platí to samé nebo může být regenerace kratší? Prostě mě skoro vůbec nebolí nohy a tak bych to doho šlápl už třeba za 2 týdny místo za 3–4. Co si o tom myslíte?
Mato 14.05.2007 09:39:12
Prave naopak- regeneracia po prepalenom maratone je na celularnej urovni omnoho dlhsia ako pri dobre rozbehnutom a rovnomerne dobehnutom maratone. Slachy a svaly mozu na tom byt lepsie, lebo si asi nebezal celu trat, skor si kracal v druhej casti a najma dopady boli mensie, energeticke rezervy vsak boli na nule. Regeneracia po takomto maratone byva dlhsia a najma si vyzaduje vacsiu disciplinu, lebo subjektivne Ta uz nic nebude boliet, ale bunky budu stale nekompletne zregenerovane. Daj tomu cas, prenes sa cez sklamanie a potrenuj par mesiacov na dalsi. Bacha teraz najblizsi mesiac na choroby- po takychto maratonoch sa radi prilepia na vycerpanych maratoncov.
Liberec
Advid 14.05.2007 10:01:04
Díky Mato.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.