Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Včera poprvé:-)

Včera poprvé:-)

Nalezené položky: 25 První Předchozí | 1 | Další Poslední

hanka 27.04.2006 08:08:42

Zdravím všechny,

tak tady pročítám vaše názory a problémy a jsem asi největší amatér. Teda o tom že začnu běhat přemýšlím už asi měsíc a včera jsem do toho praštila:-) A byla to hrůza! Řekla jsem si že doběhnu aspon k trafice (myslim, že to může být tak 1km od našeho baráku) a v půlce už jsem byla tak vyflusaná, že jsem musela chvíli jít, než jsem zase nabrala dech. Uplně mě to dostalo, to jsem si fakt nemylsela, že sem na tom tak špatně. No ale nevzdávám se. Dneska jdu znova. Tak Vás prosím o nějaké rady, tipy – jak jste to zvládali ze začátku (když jste ještě neměli myšlenky na nějakej Maraton). Jinak přeju hodně štěstí na závodech i při rekreačním běhání!

Čau, hanka

Ruffy žena 27.04.2006 08:35:40

no, konečně někdo jako já :-) já běham asi měsíc a půl, začátky byly těžké ale jde jen o to vytrvat a nevzdat to hned po prvnim výběhu. jakože já běham strašně pomalu a relativně krátký trasy, a na nějakej maratón opravdu nemyslim. chce to běhat opravdu pomalilinku a nebát se střídat běh s chůzí a brzy by se to mělo dost zlepšit. a po čase, když vidíš, že uběhneš něco o čem se ti dřív ani nezdálo a co bys pomalu ani neušla, už se běhání nebudeš chtít vzdát ;-) já se už teď na běhání těšim a dává mi to krásný pocity, který sem ještě nezažila, vážně. samotný se mi tomu nechce věřit, ale je to tak. to nemluvim ani o ostatních důsledcích běhání, jakože mi sebevědomí stouplo asi tak o 100%, a tak ňák celkově se cítím mnohokrát líp, než když sem dřepěla radši doma před televizí, nebo v hospodě :-) tak držim palce, ať ti to vyjde.

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 27.04.2006 09:06:08

[quote=hanka]Zdra­vím všechny,

tak tady pročítám vaše názory a problémy a jsem asi největší amatér. Teda o tom že začnu běhat přemýšlím už asi měsíc a včera jsem do toho praštila:-) A byla to hrůza! Řekla jsem si že doběhnu aspon k trafice (myslim, že to může být tak 1km od našeho baráku) a v půlce už jsem byla tak vyflusaná, že jsem musela chvíli jít, než jsem zase nabrala dech. Uplně mě to dostalo, to jsem si fakt nemylsela, že sem na tom tak špatně. No ale nevzdávám se. Dneska jdu znova. Tak Vás prosím o nějaké rady, tipy – jak jste to zvládali ze začátku (když jste ještě neměli myšlenky na nějakej Maraton). Jinak přeju hodně štěstí na závodech i při rekreačním běhání!

Čau, hanka[/quote] Nic si z toho nedělej.Každý další běh bude lepší.Chce to trpělivost a přiměřené tempo.Raději pomaleji a častěji.Organismus si musí zvyknout a přizpůsobit se.Začal jsem běhat ve 22-ti letech.Při prvním běhu jsem sotva uběhl 1,5 km bez zastavení.Po třech letech jsem měl o 15 kg méně a dal jsem 52km (Brno-Mikulov)za 3:48,občas jsem si zajel kratší triatlon.Ve 32 letech jsem absolvoval IM.Držím Ti palce.

Praha 4 - Háje

Celkem 1125 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:50 (2006)
půlmaraton: 1:32:19 (2006)
maraton: 3:38:00 (2006)

Tucnak muž 27.04.2006 09:08:54

Ahoj Hanko!

Vitej mezi Tragedy. Bud trpeliva a zacinej behat pomalu a kratceů. Budes prekvapena sama ze sebe, jak se postupbe budes zlepsovat. Nech doma hodinky, behej jen tak. Projdi si forum, spoustu rad tu jiz zaznela a kdyz Ti neco nebue jasne, hned sem napis!

Mej se fajn a preji hodne radosti z behani.

Tucnak

p.s. prvni tydny to neni nic moc, ale pak (jak se telo adaptuje), to zacne byt opravdu skvele!

Motto: Viktor Machek [url=http://www.behej.com]Behej.com[/url] Běžící Tučňák ICQ: 132533346

hanka 27.04.2006 10:58:58

Nazdárek, já tady to forum zatím moc nechápu, tak doufám že odpovídám všem. Naprosto úpřímně děkuju za podporu. Nečekala jsem to. A přiznávám, že mi dělá dobře, že jste byly na začátku podobný nemehla. Pročítala jsem všechno možný, co jsem na netu o běhání našla. pošlu Vám odkaz na jeden super inspirující článek (i když je možný, že jste ho už četli)http://w­ww.victorie.cz/ma­gazin/hubnuti/zhub­nete-behanim-1-.aspx Zvlášt ten odstavec, že můžete po třech měsících pravidelného běhání jíst co a jak chcete – no to je nádhera:-) Takže dík moc!!!! Věřim že za měsíc k tý trafice už doběhnu:-) (teda ne pro cigára)

Hezkej den! H.

Praha|Dresden

Celkem 8764,4 km
Minulý měsíc 11,2 km
10 km: 0:46:18 (2009)
půlmaraton: 1:41:37 (2009)
maraton: 3:39:19 (2007)

dees žena 27.04.2006 11:20:12

Myslim, ze behem zhubnes hlavne tehdy, pokud Te tenhle zpusob pohybu chytne a nadchne. Potom zjistis, ze se najednou uplne (a nenasilne) zmenil Tvuj zivotni styl. A pri hubnuti pohybem o nic jineho nez o zmenu zazitych stereotypu nejde. Ta zmena musi nastat nekde ve Tvem mozku. Propagacni clanky typu „Za tri mesice budete moci jist, co chcete“ bych brala s rezervou-mohla bys pak snaze ztratit motivaci, kdyby se po trech mesicich nestalo, co clanek slibuje.

Jinak preji mnoho stastne ubehnutych kilometru a doufam, ze vydrzis a rozsiris tak tragedi rady.

Motto: Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

Jesenice

Celkem 248 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:00 (2006)
půlmaraton: 1:40:00 (2006)
maraton: 3:49:30 (2005)

Keke muž 27.04.2006 14:20:31

Hanka,

ako všetci, aj ja Ti držím palce. Behaj radšej pomaly ako rýchlo a vobec sa neboj prejsť do rýchlej chodze. Doležitá je dĺžka tréningu. za pár málo mesiacov odbehneš 6 – 10km a ani Ti ti nepríde divné… Mne osobne pomáha, že mám behacieho parťáka (Tučňák, Papaya, Tragéd, Witty). To Ti vždy pomože, hlavne keď máš krízu (ja ju mám stále :-) )

Nech Ti to behá.

Keke

Motto: Športu zdar a Tragédom zvlášť!

Praha 12 - Modřany

Celkem 160966 km
Minulý měsíc 819 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 27.04.2006 14:36:25

[quote=hanka]Pro­čítala jsem všechno možný, co jsem na netu o běhání našla. pošlu Vám odkaz na jeden super inspirující článek (i když je možný, že jste ho už četli)http://w­ww.victorie.cz/ma­gazin/hubnuti/zhub­nete-behanim-1-.aspx Zvlášt ten odstavec, že můžete po třech měsících pravidelného běhání jíst co a jak chcete – no to je nádhera:-) Takže dík moc!!!! Věřim že za měsíc k tý trafice už doběhnu:-) (teda ne pro cigára) Hezkej den! H.[/quote] Tak ten článek je bohužel hezká propaganda, ale bude to trochu složitější:

1. jestli chceš odbourat tuky, běhat budeš muset déle než půl hodiny, neboť za tu dobu spálíš maxim. cukry
  2. hubnout budeš proto, že v rámci běhání změníš stravovací návyky, např. nebudeš jíst před během, neboť brzy zjistíš, že se ti s plným břichem špatně běhá
  3. aniž si to uvědomíš, omezíš ve stravě tuky, které nahradíš složenými sacharidy (těstoviny, brambory, rýže ap.), které tělo nejvíce potřebuje a které za tu půl hodinu běhu snadno odbouráš
  4. když vytrváš delší dobu (mnoho měsíců, později let) v běhání, tak se ti to stane součástí života a myšlenky na to „Jíst, co a jak chci“ tě ani nenapadnou.

Tak držím palce v předsevzetí, ať máš podporu v okolí, kterou člověk nenalézá snadno.

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !

Brno

10 km: 0:42:29 (2007)
půlmaraton: 1:30:54 (2007)
maraton: 3:41:49 (2007)

Pavel muž 27.04.2006 15:05:31

Už to tu bylo řečeno mockrát, ale opakování matka moudrosti – začínat pomalu! Jenom lehoučce vyklusávat a při pravidelném (4krát týdně i častěji) bude zakrátko vzdálenost k trafice jako nic a budeš potřebovat novou výzvu, třeba 10 km :-)

keramik muž 27.04.2006 17:42:46

ahoj Hanko, Chtěl bych se připojit k radám o intezitě a délce běhů.To můžu z vlastní zkušenosti potrvdit.Já jsem sice ze začátku neměl problém uběhnout např.1,5km jako ty,spíše jsem to přepískl a týden jsem nemohl sejít se schodů,navíc jsem si na dost dlouho běh zprotivil.Když se po nějakém čase chuť vrátila tak jsem začal pěkně lážo-plážo,jak tě tady všichni radí.Opravdu tyto lidé ví o čem mluví a nejsou to nějaké plky z časopisů.
Dále bych ti chtěl připomenout a potvrdit potřebu dobrého protažení před a hlavně po výkonu-alespoň u mě je to hodně důležité.Já jsem to dlouho nedělal a dneska můžu říci,že to má ohromný vliv na regeneraci.Navíc se tělo pěkně uvolní a druhý den svaly tak nevytuhnou.Ale to vše jsi určitě tady na stránkách četla. Zdravím tě,hodně příjemných chvilek při běhání keramik

Praha 4 Háje

Celkem 15691 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:50 (2008)
půlmaraton: 1:31:30 (2008)
maraton: 3:46:53 (2008)

Pavel K. muž 27.04.2006 17:59:46

Ahoj, podobné začátky mám ještě dobře v paměti. Začínal jsem sice 5 km okruh, ale také jsem musel chvílemi přecházet do chůze. Ale zvolnil jsem tempo a už napočtvrté jsem to zvládl v kuse běžet. Pak už jsem jen zjišťoval, že je to stále lehčí a lehčí a začal jsem zvětšovat i uběhnutou vzdálenost. Teď sice nemám časy nějak úžasné, ale poprvé jsem si troufl na 15 km, a myslím, že s dalšími naběhanými km si troufnu i navíc. Běhání se mě stalo vyloženě drogou, a když z nějakého důvodu musím běh vynechat, tak jsem z toho nervózní a zklamanej. Přeju ti, aby tě to také tak chytlo a vydržela jsi u toho.

Motto: „Jsme jako pavouci. Utkáváme si svůj život a pak se po něm pohybujeme. Jsme jako snílci, kteří sní a pak v tomto snu žijí.“

Praha - Radlice

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:06 (2007)
půlmaraton: 1:51:22 (2005)
maraton: 3:53:22 (2008)

Jitka žena 27.04.2006 20:07:11

[quote=hanka]Zvlášt ten odstavec, že můžete po třech měsících pravidelného běhání jíst co a jak chcete – no to je nádhera:-) Takže dík moc!!!! Věřim že za měsíc k tý trafice už doběhnu:-) (teda ne pro cigára)

Hezkej den! H.[/quote] Hanko, tomu ale nevěř, běhám jako cvok, a stejně nemůžu jíst, co a jak chci. Kdybych tak jedla, byla by ze mě dokonalá mamutice! Čím víc běhám, tím větší mám chuť k jídlu, nejradši bych sežrala všechno, co vidím. Ale nejde to, jakmile si jen malinko povolím, hned jdou kila nahoru :(

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 27.04.2006 21:27:32

Taky radím spíše volně ale o to déle, po cca půlhodině až hodině se začnou ve tvém těle dít prapodivné pochody, jejichž výsledkem je neuvěřitelná euforie na konci. Když to spojíš s letošním pozdním, ale o to hezčím jarem, výsledkem bude každé ráno pozdní příchod do práce/školy, ale s úsměvem na rtech a kolegové tě budou podezřívat, že fetuješ :D Sportovní výsledky se dostaví postupně. Doporučuji z legrace zúčastnit se nějakého „závodu“, poznáš neuvěřitelnou atmosféru, která tě vtáhne. To nebude o výkonech, ale o nadšení. Věř mi. Držím palečky Radek

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 27.04.2006 22:51:33

[quote=hanka]Zdra­vím všechny,

Čau, hanka[/quote] To vůbec neznamená, že jsi na tom špatně, ale pouze to, že začínáš. První 3 běhy (na 1 – 2 km) po předchozím neběhání bývají nejtěžší a není ostuda na chvilku přejít do chůze. Důležité je nepřehánět rychlost, ale naučit se běžet tak, aby se tak dalo vydržet dýl…

hanka 28.04.2006 08:22:35

Hezké ráno – zdravím všechny,

díka za rady a tipy. Ten článek na který jsem vám poslala odkaz zas tak doslova taky neberu…nehledě na to je to všechno hodně individuální. Myslím, že jsou lidi, který můžou od narození jíst co chtěj a hýbat se nemusí – a s nadváhou problémy nemají (což ovšem neznamená, že mají i dobrou kondici). No nic, každopádně včera jsem k tý trafice doběhla. Ale fakt si nemyslim, že bych se za ten den mohla v čemkoli zlepšit. Spíš jsem hodně zvolnila tempo. Někde jsem četla na 3 kroky nádech na 3 výdech. Jak to děláte vy? Myslím, že dýchání je dost důležitý. Taky by mě zajímalo, kdy většinou chodíte běhat…spíš ráno? Já zatím po práci, ale neumim si představit, jak to budu dělat až budou letní třicítky. Jo a další věc: běháte denně? Nebo spíš – mám ze začátku běhat denně? No a poslední dotaz (zatim). Kouříte vůbec někdo?:-) Já jo a nevim jestli je to jenom tim, ale sípu ještě tak 20min. jak starej tuberák. Takže s tím by to asi taky chtělo něco udělat. Jo a k tomu kolektivnímu běhání – to mi přijde jako naprosto super nápad. Patřím spíš k těm, který je potřeba neustále popohánět k nějaký akci. Bohužel. Ale přijde mi dost těžký to časově a místně sladit – teda jestli nemáte to štěstí, že bydlíte blízko u sebe a chodíte běhat ve stejnou dobu. To je pak paráda. Takže když bude čas a chuť zase mi napište. Díky! A pěkný den přeju. Čau Hanka.

Beroun

Alena žena 28.04.2006 08:37:40

[quote=hanka]Hezké ráno – zdravím všechny,

díka za rady a tipy. Ten článek na který jsem vám poslala odkaz zas tak doslova taky neberu…nehledě na to je to všechno hodně individuální. Myslím, že jsou lidi, který můžou od narození jíst co chtěj a hýbat se nemusí – a s nadváhou problémy nemají (což ovšem neznamená, že mají i dobrou kondici). No nic, každopádně včera jsem k tý trafice doběhla. Ale fakt si nemyslim, že bych se za ten den mohla v čemkoli zlepšit. Spíš jsem hodně zvolnila tempo. Někde jsem četla na 3 kroky nádech na 3 výdech. Jak to děláte vy? Myslím, že dýchání je dost důležitý. Taky by mě zajímalo, kdy většinou chodíte běhat…spíš ráno? Já zatím po práci, ale neumim si představit, jak to budu dělat až budou letní třicítky. Jo a další věc: běháte denně? Nebo spíš – mám ze začátku běhat denně? No a poslední dotaz (zatim). Kouříte vůbec někdo?:-) Já jo a nevim jestli je to jenom tim, ale sípu ještě tak 20min. jak starej tuberák. Takže s tím by to asi taky chtělo něco udělat. Jo a k tomu kolektivnímu běhání – to mi přijde jako naprosto super nápad. Patřím spíš k těm, který je potřeba neustále popohánět k nějaký akci. Bohužel. Ale přijde mi dost těžký to časově a místně sladit – teda jestli nemáte to štěstí, že bydlíte blízko u sebe a chodíte běhat ve stejnou dobu. To je pak paráda. Takže když bude čas a chuť zase mi napište. Díky! A pěkný den přeju. Čau Hanka.[/quote] Hanko, já když jsem začínala běhat, tak styl běh x chůze na mne moc neplatil. Pro mne bylo mnohem lepší stanovenou trasu uběhnout – sice šnečím tempem, hrozně pomalinku, ale uběhnout, než měnit běh s chůzí, nějak mi ta změna rytmů vůbec neseděla. Ale to asi záleží na každém, jak mu to vyhovuje, já prostě radši běžím: pomalu, ale jistě =) S tím horkem mám problém taky. Chce to chodit až pozdě večer, jinak je to očistec. Ráno to je skvělé, ale mnohem horší se donutit. Ale když už se člověk donutí, je to paráda. S kouřením ti neporadím. Já nekouřím, ale pokud budeš chtít přestat nebo to omezit, třeba ti poradí někdo další.

Praha

Celkem 52442,8 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:42 (2006)
půlmaraton: 1:36:28 (2006)
maraton: 3:39:37 (2006)

Štefan muž 28.04.2006 09:23:31

Ahoj Hanko, držim Ti palce, ať se daří. Já mám u běhu okrem tady uvedených zásad ještě jednu: vždy s úsměvem, běhám jenom, pro radost, když nemám dobrou náladu, tak nejdu. Běhám tak 5 – 6 krát týdně kolem 60 km, tento měsíc je to už přes 70 a ani se nepamatuji, kdy se mi nechtělo jít. Já problémy s váhou nemám, jsem vlastně ve svých 55-ti na svém váhovém minimu od 20-ti. Když jsem začal v prosinci 2004 běhat tak jsem vážil asi 68 kg, dnes mám asi o 11 kg míň, a jím určitě víc než jsem jedl před tím. Jím co chci, ale já mám to štěstí, že nechci tuky a rafinované cukry, od kdy jsem začal běhat nejím ani maso, nejvíc jím rýži, cestoviny, celozrnné pečivo a zaleninu. Tak hodně zdraví a radosti z běhu.

Motto: Dnešní den s úsměvem. When troubles attack you, just smile them away.

Praha 5 - Barrandov

Celkem 52733,4 km
Minulý měsíc 138 km
půlmaraton: 1:26:06 (2007)
maraton: 2:58:14 (2008)

Rosťa muž 28.04.2006 11:26:36

[quote=hanka]Kou­říte vůbec někdo?:-) Já jo a nevim jestli je to jenom tim, ale sípu ještě tak 20min. jak starej tuberák. Takže s tím by to asi taky chtělo něco udělat.[/quote] To by tedy chtělo:-) Uvidíš tu pohodu! Já si ji užívám již více než 4 roky. Stojí to za to a běhání Ti velmi pomůže vydržet.

Praha 4 - Krč

Celkem 3265 km
Minulý měsíc 0 km

Melounek žena 28.04.2006 13:28:10

[quote=hanka]Kou­říte vůbec někdo?:-)[/quote] Ahoj Hanko, mozna najdes potrebnou podporu v boji s kourenim ve starsi diskuzi, viz: http://www.aerobnitraged.com/…iewtopic.php?…
Drzim palce, at se ti beha cim dal lip! Je to parada, uvidis…

Celkem 350 km
Minulý měsíc 0 km

simka muž 28.04.2006 21:42:41

[quote=hanka]Taky by mě zajímalo, kdy většinou chodíte běhat…spíš ráno? Já zatím po práci, ale neumim si představit, jak to budu dělat až budou letní třicítky[/quote] ze začátku jsem si říkal, co to je za blbost běhat ráno. ale když jsem postupně četl, jak to všichni vychvalují, řekl jsem si, že na druhý den půjdu ráno. budíka jsem natáhnul na 5:30, probudil mě (světe, div se). ale nastal souboj tělo vs. mozek. zhruba po deseti minutách a vymýšlení argumentů pro každou stranu vyhrál mozek :) a řeknu ti, vůbec jsem nelitoval. ráno je to prostě jiné – čistý vzduch, tělo plné energie, chládek, východ slunce, probouzející se příroda… a navíc mám potom zbytek dne dobrou náladu…

Motto: Naříkat není k ničemu, musí se znovu stavět!

Praha

Celkem 17405 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:54 (2007)
půlmaraton: 1:29:59 (2007)
maraton: 3:16:40 (2007)

PetrS muž 28.04.2006 21:54:35

[quote=simka]… a navíc mám potom zbytek dne dobrou náladu…[/quote] a já taky pěkně žravou

jozinzbazin 02.05.2006 22:53:00

mal by som aj ja dakedy vyskusat ranny beh, ale zatial sa mi to nepodarilo.Akosi vzdy vyhra moja lenivost.Pokial by som si chcel aspon trosku seriozne zabehat predtym nez pojdem do prace tak by som musel najneskor okolo 5:30 vyrazat z domu, cize vstat asopn o takych 10–15 min skor.Strasna predstava.Ale snad sa mi to dakedy podari.

Praha

Celkem 52442,8 km
Minulý měsíc 0 km

Štefan muž 03.05.2006 07:59:47

Já jsem to ve svých začátcích (prosinec 2004) taky zkoušel ráno. Mně nedělá problém brzo vstát (to bude tím věkem) ale nemám ráno při běhání pohodu. Já chci běhat pořádně rozhýbaný, probraný s tím, že po běhu nemám kam pospíchat. Běhal jsem ráno asi tři týdny, pak jsem toho nechal. Je pravda, že se tím dá ušetřit čas, ale mně se zdá cena příliš vysoká. Teplo mně nevadí, ja jsem jižan, čím tepleji (asi do těch 30-ti), tím líp.

Praha

Celkem 52442,8 km
Minulý měsíc 0 km

Štefan muž 03.05.2006 08:03:36

Já jsem to ve svých začátcích (prosinec 2004) taky zkoušel ráno. Mně nedělá problém brzo vstát (to bude tím věkem) ale nemám ráno při běhání pohodu. Já chci běhat pořádně rozhýbaný, probraný s tím, že po běhu nemám kam pospíchat. Běhal jsem ráno asi tři týdny, pak jsem toho nechal. Je pravda, že se tím dá ušetřit čas, ale mně se zdá cena příliš vysoká. Teplo mně nevadí, ja jsem jižan, čím tepleji (asi do těch 30-ti), tím líp.

Liberec, AH

trava 03.05.2006 10:24:17

mám to stejně, ráno jsem jak říkáme mi ze Sudet ganz fertig. Ale funguje se probrat horkou sprchou a pak asi do 1hodiny vyrazit :)). A samo pak zas' tu horkou lázeň. No prostě nekonečná lábuž :)). běhám ráno jen o víkendech jinak „odpo“.

Nalezené položky: 25 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.