Nordic walking
ondra11 02.12.2008 12:00:45
Zdravím,
nemáte někdo praktické zkušenosti s nordic walkingem, resp. jak účinně se to dá zařadit v rámci běžeckého treninku? Stránky o nordic walkingu jsou většinou o klasickém walkingu, ale já bych to chtěl zařadit spíš formou nordic runningu. Pořád mě trápí nedoléčené zranění a todle mi přišla jako zajímavá alternativa, kdy se tolik nezatěžují klouby.
Komik1000 02.12.2008 13:47:17
Já jsem někde o tom četl… ale kde…
Brno
Pavlis 02.12.2008 15:09:10
Jestli je pod pojmem nordic walking myšlena chůze s telesopickými hůlkami, tak jo. Po čase (u mne 2 roky) to přechází v nejistotu při chůzi v terénu bez hůlek a musíš se zase „učit chodit“. Jinak to samozřejmě klouby šetří, ale to můžeš ovlivnit i změnou stylu chůze/běhu a novými více tlumivými boty. Pokud chceš šetřit klouby a zároveň trénovat odraz, kup si koloběžku.
keramik 02.12.2008 18:32:36
[quote=Komik1000]Já jsem někde o tom četl… ale kde…[/quote] Přímo o běhu s holemi je krátký článek časopisu RUN květen/červen 2008. Mimo jiné je tam psáno „asi o 30%méně zatěžuje kloubní spojení dolních končetin a tím reukujete i nebezpečí zranění z přetížení“. Já osobně si myslím,že velký význam běh s holemi může mít i po návratu k běhu po zranění.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.