kolik volných dnů v týdnu?ho
shon@ 05.04.2008 07:22:38
Ahoj chtěl jsem se zeptat na váš názor kolik odpočinkových dnů bych měl mít za týden? Střídám běh a posilku(sem tam plavání).Vychází mi to tak,že většinou 3× týdně běhám(kolem 16–18km) čas okolo 1:10–1:20,a 2× týdně si jdu zacvičit na hoďku do posilovny (cvičím jenom rukama tj.prsa záda ruce ramena a nohy nechávám v klidu).V týdnu si nechám většinou jenom 1 den volný,což znamená,že buď přidám ještě 1 běh nebo posilku či bazén (tam plavu cca 1500 m za asi 45 minut-prsa). Myslíte,že není ten jeden volný den málo?Je nějaké rizoko přetrénování? Je mě 21 a nějakou větší únavu na sobě nepociťuju. Díky za názory a rady.
Brno, (Kroměříž)
Elvard 05.04.2008 10:10:00
Pokud nepocitujes unavu nebo pri treninku se necitis vic vycerpany nez jindy, tak myslim zadne riziko nehrozi…
Nekdy nemam v tydnu ani jeden den volna a jeste se nic nezvrtlo. Nanejvys jsem si dal jeden den odpocinkovy trenink, ale stejne jsem ho nevynechal.
Juro 07.04.2008 18:15:52
Ahoj. Tak trebars ja si davam najmenej jeden den tyzdenne. Organizmus potrebuje cas na regeneraciu. Ked sa citim unaveny, tak aj viac, podla potreby. Ci ti hrozi pretrenovanie, to neviem posudit ale rozhodne je dolezite dostatocne oddychovat
Liberec
Xixao 07.04.2008 19:24:54
Jeden volny den v tydnu je asi tak akorat. Vic je zbytecne a a telo nekdy regenerovat musi.
SPORTBILI 07.04.2008 20:12:33
Ahoj, jeden den bohatě stačí,ale nemusíš to brát vyloženě jako den nic nedělání,jen ten den volna zařaď nějakou jinou aktivitu.Třeba kolo,plavání,saunu či nějaký výlet.Ale jak koukám,tak máš celkem pestrý týden a v tvém případě bych den volna vynechal,pokud to ty sám vyloženě nepociťuješ a nežádá si to nějaké zranění. Střídej aktivity a vše bude v pohodě.
Dooma 07.04.2008 22:50:48
To záleží jenom na Tvé trénovanosti…někdo trénuje dvakrát denně a někdy třikrát… Někdo trénuje jednou a někdy dvakrát… No a někdo musí trénovat třeba jen 4 krát za týden, aby se nepřetrénoval…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.