Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

běh...

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední

radka žena 28.01.2008 12:34:47

Ahojky, jsem tady nově a chtěla jsem se Vás zeptat na trénink běhání… jak často je dobré běhat. Já běhám každé ráno 10km, 6× týdně. Zatím to zvládám :o) ale chtěla bych vědět, jestli to není zbytečně moc. Díky

Praha|Dresden

Celkem 8764,4 km
Minulý měsíc 11,2 km
10 km: 0:46:18 (2009)
půlmaraton: 1:41:37 (2009)
maraton: 3:39:19 (2007)

dees žena 28.01.2008 13:07:50

Zalezi na tom, jake mas cile a ambice. Taky na tom, co presne znamena ono „zvladam“-jestli s prstem v nose nebo s jazykem na veste:-). Jeden volny den v tydnu postacuje, 6krat tydne behat je v poradku, ale pokud jsi uplna zacatecnice, tak bych spis ubrala na 4krat tydne, aby si telo zvykalo postupne. Kdyz projdes poradne sekci bezecky trenink, urcite najdes dost podnetu, funguje tu i vyhledavani.

Motto: Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

jirka27 muž 28.01.2008 13:08:11

No tak jestli ti to vyhovuje, tak ti to určitě nijak neuškodí, je to docela slušný trénink, ale určitě nijak zdraví škodlivý. A trénuješ na něco konkrétního nebo běháš jen tak?

radka žena 28.01.2008 14:30:30

Děkuji za názory… já běhám asi něco přes 3 roky, ale to bylo tak max 6km, a nebylo to tak často. Až teď začátkem ledna jsem si jen tak zkusila zaběhat déle, a zjistila jsem, že to uběhnu. Běhám jen tak pro dobrý pocit, žádné cíle nemám. Snad jen, když jsem to tady tak pročítala, dostat se na těch 10km pod 1hod. Ale to chce asi více času, protože teď nasadit větší tempo, tak mi nohy odpadnou a za nima hned mé plíce :o))

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 28.01.2008 14:48:00

Ahoj Radka,ja si dávam tiež každé ráno 10km a tiež rozmýšľam,či neuberiem,lebo niekedy som moc unavená,potom ešte práca,deti,do­mácnosť…ale to by bolo z mojej strany také zlyhanie,keď som sa práveže tešila z toho,ako som si to od pôvodných2,4,6,8 z­výšila a niekedy dám aj 20.Tiež tým nič špeciálne nesledujem,len v lete ma ukecali na taký 33 km.maratonik a dobre som obstála.Tak ma to motivovalo.Ale každý deň…Niekedy som bývala aj väčšia 62kg.Teraz po dvoch deťoch 166cm,47kg.Tak sa aj bojím,čo by nastalo,keby som zmiernila.Je síce pravda,že ani nepojem to,čo niekedy,ale zato teraz metabolizmus dobre pracuje,a mám chuť najmä na ryžu jog…Veď pre tráviace problémy som vlastne začala behať.Je totiž veľa vecí,ktoré akosi nestrávim,tak ich ani nejem.Bojím sa že ma napadne osteoporóza,lebo už 5 rokov nemám menzes.Sorry,že som sa rozpísala,ale nikto mi nevie poradiť,len sa drž,bež pre radosť.Pá.

Celkem 2146 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:15:05 (2008)

bazaji muž 28.01.2008 15:35:03

Ahoj Radko běhat 6× týdně 10km docela výkon. Možná by pro tebe bylo dobrý střídat intenzitu tréninku. Tím dosáhneš většího přírustku fyzičky. Když budeš běhat pořád stejnou vzdálenost moc to nahoru nepůjde. Doporučoval bych dát třeba 3× 10km a 2× 5–6km a zkusit přidat rychlost. Uvidíš, že tě to bude i víc bavit.

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 29.01.2008 08:37:21

Eviku- mala by si ist k lekarovi. Mas vazne zdravotne problemy, ktore by si nemala odsuvat. Nechcem diagnostikovat cez net, ale mozno to suvisi s tym, ze si schudla 15kg a malo jes. Ak zostanes amenorheicka, tak osteoporozu dostanes celkom urcite a vo velmi mladom veku. Zena v Tvojom veku a po dvoch detoch, nema pri Tvojej vyske vazit 47kg. Ani vrcholove bezkyne, ktore trenuju 2–3× denne nemaju taky pomer vahy a vysky- a to maju celkom urcite uplne ine geneticke danosti ako Ty. Je to skratka nezdrave a neprirodzene. Hrajes sa s ohnom a celkom urcite sa neprijemne popalis. Radku- ak necitis ziadne problemy, nie je dovod, preco by si nemohla behat 60km tyzdenne. Skor by som uvazoval o tom, ci v niektory den nepridat kusok viac km a v niektory zopar ubrat. Kazdy den to iste nie je moc motivujuce a osviezujuce. Tiez vsak zalezi na tom, ake mas ciele.

Předboj

Celkem 23888,2 km
Minulý měsíc 39 km
10 km: 0:40:30 (2006)
půlmaraton: 1:35:54 (2006)
maraton: 3:21:02 (2006)

MirO muž 29.01.2008 10:53:39

[quote=Mato]Eviku- mala by si ist k lekarovi. Mas vazne zdravotne problemy, ktore by si nemala odsuvat. Nechcem diagnostikovat cez net, ale mozno to suvisi s tym, ze si schudla 15kg a malo jes. Ak zostanes amenorheicka, tak osteoporozu dostanes celkom urcite a vo velmi mladom veku. Zena v Tvojom veku a po dvoch detoch, nema pri Tvojej vyske vazit 47kg. Ani vrcholove bezkyne, ktore trenuju 2–3× denne nemaju taky pomer vahy a vysky- a to maju celkom urcite uplne ine geneticke danosti ako Ty. Je to skratka nezdrave a neprirodzene. Hrajes sa s ohnom a celkom urcite sa neprijemne popalis. Radku- ak necitis ziadne problemy, nie je dovod, preco by si nemohla behat 60km tyzdenne. Skor by som uvazoval o tom, ci v niektory den nepridat kusok viac km a v niektory zopar ubrat. Kazdy den to iste nie je moc motivujuce a osviezujuce. Tiez vsak zalezi na tom, ake mas ciele.[/quote] Já mám v obou případech stejný názor jako Mato. Jinak Mato dík za tvé příspěvky,moc se mi líbí. Ahoj Mirek

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 29.01.2008 20:10:26

Ahojte,´dakujem Vám za Vaše rady,ve´d práve o to ide,v´daka behaniu mi trávi,niekedy až moc.Teda hladná neostanem,akurát s tou regeneráciou neviem,preto sa bojím vynechať pár dní,alebo znížiť dávky,lebo sa mi potom nebude chcieť.I ke´d pauza je vraj dobrá,niekedy som dosť vyčerpaná,ako teraz.Až sa hnevám,ke´d nevládzem.papá.

Chrudim

kámen úrazu žena 30.01.2008 10:23:38

[quote=Eviku]…a­kurát s tou regeneráciou neviem,preto sa bojím vynechať pár dní,alebo znížiť dávky,lebo sa mi ppotom nebude chcieť.I ke´d pauza je vraj dobrá,niekedy som dosť vyčerpaná,ako teraz…[/quote] Eviku, pauzu to určitě chce. Prvně jako prevenci přetrénování, vyčerpání, nemocí. Za druhé pauza je důležitou součástí tréninku i proto, že je to okamžik, kdy tělo zpracovává předešlý trénink a „zlepšuje se“. Bez správně položených (ne až když je ošklivě, není čas, nebo už nejde únavou hýbat nohama – pauza patří do tréninkového plánu stejně jako běhy různou rychlostí na různou vzdálenost) a správně dlouhých pauz k zlepšování nebude docházet. A jak jsem už psala – důležitá je i z hlediska zachování zdraví, a to by pro nás, hobby vytrvalce, mělo být to nejdůležitější.

Motto: Když šlapu, tak žiju! :-)
Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.