Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sprint

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jardakykolka muž 04.01.2008 08:04:49

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat na pár věcí, dělám požární sport a potřebuju natrénovat 100m. Chtěl bych proto vědět:

1. co mám jíst a pít
  2. jak mám trénovat
  3. čemu se mam vyhýbat jak ve stravě tak při tréningu

Je mi 18 let mam 182cm a 75kg, momentálně zaběhnu 100m za 13,2sec, ale chtěl bych se dostat tak na 12,5. Na vytrvalosti mi vůbec nezáleží, protože na ni ani nemám postavu mám hodně silný stehna a široký boky,prostě žádnej Ethiopan, potřebuju natrenovat jen těch 100m tak mi prosím něco doporučte.

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 04.01.2008 08:13:47

Vzhladom na to, ze si zaciatocnik, tak Tvoj ciel nie je nerealny a podla mna aj celkom lahko dosiahnutelny. Trening sprintov je o dost zlozitejsi, ako vytrvalosti, najma v tom, ze musis mat spravnu techniku (a nepochybne vrodene danosti). Najlepsie bude, ak si najdes skuseneho trenera, ktory Ta bude pozorovat a odstrani zle navyky. Ak nemas k nemu pristup, vezmi kamarata a nafilmuj si svoj beh a potom ho zanalyzuj. Robis pohyby do stran? Mas rychlu rekaciu? Vies start z blokov, polovysoky, ci len zo stoja? Posilka a odrazove cvicenia 3× v tyzdni su vybornym doplnkom. V neposlednom rade si pamataj: rychlost ziskas len treningom rychlosti (aha!) a to pravidelnym (teda minimalne 3–4× v tyzdni). Sekundove zlepsenie mozes cakat pri dobrej technike cca za 3–8 mesiacov. Potom to uz pojde o mnoho pomalsie, ak sa vobec este markantne zlepsis.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.