Sprint
jardakykolka 04.01.2008 08:04:49
Dobrý den chtěl bych se vás zeptat na pár věcí, dělám požární sport a potřebuju natrénovat 100m. Chtěl bych proto vědět:
- co mám jíst a pít
- jak mám trénovat
- čemu se mam vyhýbat jak ve stravě tak při tréningu
Je mi 18 let mam 182cm a 75kg, momentálně zaběhnu 100m za 13,2sec, ale chtěl bych se dostat tak na 12,5. Na vytrvalosti mi vůbec nezáleží, protože na ni ani nemám postavu mám hodně silný stehna a široký boky,prostě žádnej Ethiopan, potřebuju natrenovat jen těch 100m tak mi prosím něco doporučte.
Mato 04.01.2008 08:13:47
Vzhladom na to, ze si zaciatocnik, tak Tvoj ciel nie je nerealny a podla mna aj celkom lahko dosiahnutelny. Trening sprintov je o dost zlozitejsi, ako vytrvalosti, najma v tom, ze musis mat spravnu techniku (a nepochybne vrodene danosti). Najlepsie bude, ak si najdes skuseneho trenera, ktory Ta bude pozorovat a odstrani zle navyky. Ak nemas k nemu pristup, vezmi kamarata a nafilmuj si svoj beh a potom ho zanalyzuj. Robis pohyby do stran? Mas rychlu rekaciu? Vies start z blokov, polovysoky, ci len zo stoja? Posilka a odrazove cvicenia 3× v tyzdni su vybornym doplnkom. V neposlednom rade si pamataj: rychlost ziskas len treningom rychlosti (aha!) a to pravidelnym (teda minimalne 3–4× v tyzdni). Sekundove zlepsenie mozes cakat pri dobrej technike cca za 3–8 mesiacov. Potom to uz pojde o mnoho pomalsie, ak sa vobec este markantne zlepsis.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.