Nejlepší regenerace mezi 2 závody konaných běhen dvou dnů
pajo 13.10.2007 18:40:12
Druhým rokem se věnuji caniscrosu a zde jsou jednotlivé závody rozloženy vždy do dvou dnů. Výsledek prvního dne se sčítá s výsledkem druhého dne. Samo, že vyhrává ten kdo je nejrychlejší -)))). Vím, že nejlepší by bylo abych první den neběžel naplno, ale to nejde. Jde většinou o tratě kolem 6 km, tak to vždy běžím naplno a samozřejmě, že druhý den je kapku horší. Může mi někdo poradit jak nejlépe zregenerovat, když první běh končí kolem 15, 00 hod. první den a na druhý se jde kolem 10,00 hod.. Má cenu jít večer ještě to trošku vyběhat? Nebo se na to vykašlat a hodit jen bazén a nebo se na to úplně vy…kašlat a lenošit?? Přiznám se, že jsem zkoušel jít to večer vyběhat, ale je to pro mě trápení. Děkuji.
Brno/Havířov
forest 13.10.2007 18:56:57
V podstatě stejný princip jako v orienťáku. Po sobotním závodě vyklusat (do půl hodinky, stačí i 10 minut) jinak se v sobotu člověk nerozběhne, doplňovat tekutiny, dostatek spánku, lenošit. Jde to to samozřejmě pojmout úplně jinak – hned po doběhu naklusat do hospody na pívo a jít spát ve 4 ráno. Rozdíly oproti soupeřům jsou u obou variant u mě totožné, akorát u varianty „pivo“ mi není ráno na startu do zpěvu.
pajo 14.10.2007 16:31:19
Tak jsem tedy včera večer hodil 20min. bazén a pak ještě 15 min. perličku. ráno jsem jen velmi lehce asi 7 minut klusal a musím říct, že dneska jsem měl ještě lepší čas, nohy mě nebolely, takže asi, možná, snad ten bazén pomohl.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.