Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Dva dotazy do začátku

Dva dotazy do začátku

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

a1534171 muž 18.05.2015 11:19:48

Běhám necelé dva měsíce takže je pro mě všechno trochu nové . Můj cíl je příští rok zaběhnout půl maraton a nedoběhnout poslední . Je mi 26 mám 85kg . Nejdříve sem běhal ve starejch prošlapanejch teniskách obden – samozřejmě asfalt a přes paty. To sem sám pochopil že není ideální protože z těch nárazů mi málem vypadly plomby a začaly bolet vpředu oboje holeně – né z vnějšku či ze strany jak se všude píše ale přesně vpředu na kosti (netuším zda to hraje roli) . Pořídil sem si tedy své první běžecké boty něco málo si přečetl o stylu běhu a začal trénovat denně . Běhám okruh 3,1km s převýšením 52m mezi 13–14 minutami . Holeně mě nebolí při běhu ani po běhu spíš jsou jen bolestivé na dotek a krom klečení na bobku nebo nechtěného se praštění do nich o tom v podstatě nevím. Přesto že to sou mé běžecké začátky sportům se věnuji už skoro rok velmi velmi aktivně takže s kondicí na tom pokud sám mohu soudit nejsem vůbec špatně . Ty 3km mi pomalu přestávají stačit a čím dál více mě láká si trochu přidat případně ještě zrychlit ale nerad bych si nějak ublížil a dostal se do situace kterou tu popisuje spousta lidí že pro bolest nemohou běhat . můžu si už přidávat nebo mám radši čekat než holeně přestanu cítit? Ve stávající fázi mám spíše pocit než že o zánět šlach jde o prostý nezvyk – nezhoršuje se to a trvá to už tak 3 týdny. Další věc co mě zajímá jsou tak 2–3 minuty po doběhnutí . Tepová frekvence i dech se mi zpomalí skoro na normál během minuty ale připadám si jak po vypití 5 piv a trochu se motám . Je to normální ? Zatím to dávám za vinu tomu převýšení protože zmíněných 52m je právě stoupák před cílem.

Celkem 2021,2 km
Minulý měsíc 0 km

Eulenspiegel muž 18.05.2015 11:43:21

Jestli chceš za rok nebo kdykoli jindy běžet maraton, zpomal! Pro začátečníka je 13 – 14 min /3 km strašně rychlé, i když ti to tak nepřipadá. Kosti, šlachy, vazy, nejspíš i svaly maj problém si zvyknout. Mě nejvíc pomohlo běhat déle a tak, abych se fakt skoro vůbec nezadýchával. Ze začátku ti bude připadat že běžíš strašně pomalu, ale jakmile si zvykneš, bude to v pohodě. 6 – 7 min/km, klidně i pomaleji, hlavně déle. a rozhodně bych si nejdříve ze všeho dal záležet na spravení holení. z vlastní zkušenosti vím, že je lepší zpomalit než to lámat přes koleno. bezbolestná, i když pomalá cesta je často ta nejrychlejší. navíc je dobré zařadit nějakou lehkou posilovačku na celé tělo, nebo aspoň plavání…

rejca muž 18.05.2015 12:01:24

Jinak je skoro jisté, že se tě týká toto (zánět okostic holení ze špatných bot / stylu / přetížení):

http://rungo.idnes.cz/…/behani.aspx?…

Motto: Aktivně sportoval - skákal do řeči a vrhal stín.

Arnhem

Celkem 1424,05 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:35 (2016)
půlmaraton: 2:07:48 (2016)

Janka86 žena 20.05.2015 13:10:39

Ahoj, ja beham ted presne 6 tydnu, drive jsem nikdy nebehala,ale chodila jsem do fitka na zumbu, crosstreiner a nebo kolo. No celou zimu jsem nedelala nic, kila sly nahoru a ja si rekla, ze to opet a znovu zkusim s behem. Tentokrat jsem na to sla odborneji a stahla si plan na hubnuti od runtastic.com Zacala jsem 3min behem stridany minutou chuzi 5× za sebou, s kazdym treninkem interval behu prodluzuji. Podle me opravdu behas rychle. Ja na zacatku mela kilometr neco pod 8min a ted uz ho davam asi za 6.50, s tim ze dneska po 6 tydnech uz jsem zabehla 6.9km. Takze za me opravdu zpomal, moc to honis, to pak nebude progres a k pulmaratonu se tak nikdy nedostanes. Ja mam tento rok cil se vypracovat na 10km, dle meho treninkoveho planu, bych na konci mela v klidu v kuse zabehnout 1.5h takze se urcite dostanu pres 10km a pak pristi rok bych se chtela propracovat k pulmaratonu. Jinak doporucuji, pokud o behu nevis nic, jako ja, tak si stahni a nebo kup nejaky treninkovy plan a behej podle neho, jako ja. Na internetu je toho spousty a urcite najdes ten, co ti bude vyhovovat… Co se tyce bot, ja prvni mesic odbehala taky v obycejnych teniskach, asi po dvou tydnech me taky zacaly bolet holene, pata, citila jsem achylovku…Minuly tyden jsem si koupila do zacatku nejlevnejsi bezecke boty kalenji z decathlonu a vsechny bolesti zmizely…Jinak urcite nebehej denne na zacatku, telo potrebuje regeneraci!!! Nejlepsi je 3× tydne, mesic ci dva, pak pridej jeden den, o mesic pozdeji treba dalsi a nikdy nebehej vic nez 6 dnu v tydnu, vzdy zarad jeden odpocinkovy den… Sice beham jenom 6tydnu, ale dost jsem toho ted nacetla…Ja bych ti doporucovala minimalne na tyden vysadit, netrenovat, maximalne se prochazet ty 3km at telo zregeneruje, do te doby nez prestanes citit jakoukoliv bolest. Pak zacni znovu a uz podle nejakeho treninkoveho planu, at se nekam posunes a at to ma smysl…Preji hodne stesti…

Motto: Nikdy nerikej nikdy
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.