Začínám,pomozte prosím...
radek.am 05.10.2007 19:45:33
Ahoj, jsem tu úplně nový. Snad můj dotaz nebude moc hloupej ale do toho. Věnuji se ultimátním zápasům což je spojení thajského boxu a zápasu na zemi (jiu-jitsu). Trénuji celý týden a chci do své přípravy zařadit běh. Chtěl bych tedy poradit jak mám běhat atd abych se dostal k velice dobré fyzičce a hlavně chci spálit přebytečný tuk. Můj trénink během týdne vypadá takto:
Pondělí: posilovna(1,5–2 hodinky)+ běh Úterý: trénink thajského boxu(max. 1,5 hodiny) Středa:posilovna(1,5–2 hodinky)+ běh Čtvrtek: trénink thajského boxu(max. 1,5 hodiny) Pátek: posilovna(1,5–2 hodinky)+ běh Sobota: odpočinek Neděle: trénink zápasu na zemi(dle chuti a času,jinak odpočinek)
Uběhnu max. 5–6 minut středně rychlým tempem takže to je absolutní ostuda. Chtěl bych 3× týdně bud před nebo po posilovně uběhnout vždy 3–5 km středním tempem. Prosím poradte jak se dostat do dobré fyzické kondice a spálit tuk. také mě zajímá jestli mám běhat podle času nebo uběhlých kilometrů. Není mi tptiž dost jasné jak vzdálenost odhadnu. děkuji mockrát a budu moc rád pokud by mi tu někdo poradil. Muzeme pokecat.díky Radek P.S- měl bych asi přestat kouřit že???
Bratislava
Oh Dae-su 05.10.2007 20:35:26
Ja ti asi velmi neporadim, ale myslim, ze davat beh po posilke nie je dobre. Ked uz tak, tak behat rano nalacno a tak by mali ist tuky rychlo dole. Najlepsie 65percent TF max, takze nemusis behat stredne rychle tempo, ale pri tvojej kondicii bude tych 65 perc. celkom pomaly
Manětín
Kydy 05.10.2007 20:37:07
můj laický názor: asi bych začal cílem uběhnout 10 km tempem 6min/km a postupně to zrychlovat. A k tomu v jných dnech zařazovat běhy kdy sřídáš cca 500m maximální rychlostí pak přestávka na vydýchání a pak znova 500 m, atd. tak 5×.
Ale určitě zde dostaneš i jiná doporučení od zkušenějších borců…
HonzaK 05.10.2007 21:04:13
Souhlasím s Oh Dae-su, určitě neběhej po posilce, protože tím celou posilku zahodíš. Pro lepší rady zkus na e-tréninku kontaktovat Miloše to je opravdový běžecký guru!
radek.am 05.10.2007 21:17:19
co se týče spojení posilovna+ beh tak to opravdu nevadí. Není nejmenší duvod proc by to melo vadit. co tyce nohou tak je nejvíce procvičím při běhu takže se na ně v posilovně tolik nesoustředuji. potřebuji sílu v jiných partií těla. samozřejmě zaběhat si jdu nekolik hodin po posilovně ne ihned po ní. beh po ránu není to pravé pro me ponevadz dochází k velkemu ubytku svalstva a ne jen tuku.
ironman 05.10.2007 21:52:08
Podle me bys mel klusat dle sportestru pod aerobnim prahem (strelim cca 130–140/´). Po posilce je to nesmysl, predpokladam, ze beres nejake doplnky na budovani hmoty a toto bych rekl bude kontraproduktivni, skutecne je lepsi jit rano. Nebo pak jdi rano do posky a klusat vecer, ale urcite by mela byt pauza mezi aspon 5–6hodin.
Štěpánovice
VanaXXL 06.10.2007 06:35:43
Na hubnutí mně přijde 3–5km málo. Spíš než kilometry bych si hlídal čas. Chtělo by to běžet nebo střídat běh s chůzí aspoň 45 minut. A hlavně se u toho běhání nestresuj s nějakýma limitama. Udělej si je takový,aby se Ti líbilo a bavilo Tě. Držím palce.
Praha 3
seal 06.10.2007 08:12:21
Nepsal jsi jak dlouho cvičíš podle tohoto rozpisu. Odhadoval bych, že teprve začínáš. Myslím si, že váha půjde dolů i tak. Jeví se mi to celkem náročné. Něco podoného jsem před 12 lety chvíli zkoušel (MUAY THAI-AIKIDO-POSILOVNA-VÝKLUS). Osobně jsem zastánce běhu hned po posilovně- v tvém případě cca 45 min velmi volně Podobně rýsují kulturisté. Přírůstky svalových objemů při takto náročném programu nebudou nijak závratné, na to je tam příliš cvičení a málo regenerace, ale u thai boxu by to stejně spíš překáželo. Dynamiku získáš při stínování a sparingu. Nezmínil jsi velmi podstatnou část-dietní režim. Tady může být zakopaný pes. Kouření pokud to jen trochu jde bych zrušil. Ber to tak, tady piluješ motor své tělesné schránky a do nádržě si sypeš písek.
radek.am 06.10.2007 09:42:48
Dám vám za pravdu budu běhat na čas a ne na ubehle km. kouření hodím za hlavu a co se týče svalů tak mi nejde o to být kulturista. svaly jsou v bojových sportech na víc a znemoznujou plno pohybu. behat budu tech 5–6 hodin po posilce to určitě jo. díky moc za rady všem.jsem vám moc vděčný…
radek.am 06.10.2007 13:40:43
tak našel jsem tady rady od Miloše. Někdo se ho ptal na to same jako já. nedokaze skoro nic ubehnout,chce mít dobrou fyzičku a vytrvalost a Miloš napsal tento trénink na měsíc po kterém bych měl zvládnou 25 minut hravě v kuse. tady to je:
První týden: obden – 3 min. rychlá chůze – 1 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 1 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 1 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 1 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 1 min pomalý běh – 3 min rychlá chůze
Druhý týden: obden – 3 min. rychlá chůze – 2 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 2 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 2 min pomalý běh – 3 min rychlá chůze
Třetí týden: obden – 3 min. rychlá chůze – 3 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 3 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 3 min pomalý běh – 3 min rychlá chůze
Čtvrtý týden obden – 3 min. rychlá chůze – 4 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 4 min pomalý běh – 2 min rychlá chůze – 4 min pomalý běh – 3 min rychlá chůze
Pak už by si měl být schopný běhat v klidu obden 25 a více minut zcela volně. Po 3 měsících pak můžeš začít pomýšlet i na rychlejší tempo.
P.S.- akorát teda nevím jak si to budu stopovat a pamatovat si co a jak dlouho má být. skusím to ale.
Otrokovice
Sef 06.10.2007 16:06:17
No třeba místo stopování 1 minuty můžeš počítat v duchu do šedesáti. 3 minuty chůze na začátku a na konci můžes využít k transportu na/z místo kde běháš. A mezi tím máš sekvenci 5× pomalý běh, kterou prokládáš rychlou chůzí, tak si můžeš vzít do ruky 5 malých kamínků, které postupně budeš odhazovat. Tak třeba tak :)
Praha 9
Lubos M 06.10.2007 18:02:28
radek.am:a proč to tak zbytečně složitě řešíš? běh je jednoduchá záležitost. prostě začni s pomalým během cca 20 minut 3× týdně a postupně si přidávej, tak 10% týdně…a zapomeň na rychlost, běhej tak aby to bylo „příjemný“…a až zvládneš v pohodě hodinový pomalý běh, můžeš si začít hrát s rychlostí
radek.am 06.10.2007 18:11:26
o.k.? takže třeba 20 minut a poběžím hezky pomalu a když nebudu moc tak vždy pujdu. postupne se dopracuju že ubehnu v kuse 20 minut pak vic a vic. díky moc
Praha 3
seal 06.10.2007 20:38:04
Nedá mi to. Pokud jsi v kondici, že zatím neuběhneš 20 min pomalu- urči si priorty v tvém tréninku. Pokud ho budeš dodržovat tak jak tu je budeš za chvíli přetrénovaný a možná všeho necháš- a to je škoda. Já bych ubral posilovnu. Předpokládám že v thai boxu máš taky základní posilování s vlastní vahou. Možná bych začal i jen s dvěma běhy týdně (pokud necháš bojové sporty) a postupně přidával.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.