Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jak a hlavně jak dlouho odpočívat?

Jak a hlavně jak dlouho odpočívat?

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 67361 km
Minulý měsíc 221 km
10 km: 0:36:02 (2007)
půlmaraton: 1:20:04 (2009)
maraton: 2:57:46 (2012)

ironman muž 19.09.2007 22:32:12

Trochu brzo na odpocinek, nebylo by lepsi spis jeste mrknout do terminovky a vybrat si nejaky zavod? Posezoni pauza se vetsinou zarazuje az v druhe pulce rijna, 1–2 tydny bez behu, v pripade nejakych zdravotnich problemu i vice. Cilem je maximalne dolecit vsechny neduhy, udrzba vetsinou kolo, bazen apod. Kazdopadne s tim ze vykonnost stejne poklesne je treba pocitat, ale mas pred sebou celou zimu, takze to neni zadny problem.

Motto: Never give up!!!

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 20.09.2007 00:04:22

Souhlas s Ironmanem: Je před námi zima, takže jestli dát jeden závod nebo dva… to už je jedno. Já bych dal klidně i tři, ale polohou svého bydliště mám smůlu… je to všechno daleko a jiných aktivit je spousta. Takže si v klidu běhám a věřím v zimu jako vloni, kdy jsem v prosinci běhal svým oblíbeným lesem v trenkách a užíval jsem si to :-) … a těšil jsem se na jaro. … a na závody:-)

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...

Celkem 3208 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:07 (2007)
půlmaraton: 1:48:00 (2007)
maraton: 3:51:21 (2007)

Šnek muž 20.09.2007 07:23:19

Kluci mají pravdu. Proč se tak brzy loučit se závodní sezonou. Je ještě sposta pěkných podniků. Jen tak namátkou mě napadá: Velká Kunratická, Malá Křivoklátská, Běchovice a já osobně se nejvíc těším na maraton ve Stromovce. PS:Letos bude zima tuhá a dlouhá, tak si chci na podzim užít závodů co nejvíce.

http://behyaostatni.blog.cz/

Motto: Poslouchej své tělo http://behyaostatni.blog.cz/

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 20.09.2007 08:41:34

Kazdy sa luci so sezonou vtedy, ked ma pocit, ze uz zo svojej formy vytazil co sa dalo. Je jedno, aky ukazuje den kalendar. Intuicia vacsinou v tomto neklame a pocuval by som vlastne telo, nie prehovaranie kamaratov na dalsie a dalsie zavody. Regenerovat po zavodnej sezone sa da rozne- zalezi od toho kolko si absolvoval zavodov a v akom casom rozpati, plus ako tvrdo a dlho si sa pripravoval a co bol Tvoj vrchol. Ak citis, ze potrebujes uplne vypnut, tak si daj 10–12 dni uplne volno- nic, ani len lahky spinning na rotopede. Venuj sa veciam, na ktore normalne nemas cas, dopraj si jedlo, pitie, ktore si inak odopieras. Trochu asi priberies, trochu stratis formu, ale nic dramaticke to nebude. Po tomto nicnerobeni zarad 1–2 tyzdne behu kazdy druhy den- vylozene podla chuti- maximalne vsak v trvani do 45minut. Rychlost behu si urci podla chuti- mozes aj zablbnut a ist naozaj svizne, ak sa citis, alebo veeeelmi pomaly, ak mas na to chut. Po tomto obdobi si uz mozes povedat, ze si ready. Mal by si mat chut zacat trenovat a byt plny elanu. Prve 2–3 tyzdne pripravy by si sa mal pohybovat na 60–65% predpauzoveho objemu, potom postupne pridavat po 10–15%. Behom 2 mesiacov uz ani nebudes vediet, ze si mal pauzu. Rozhodne by som nezacal teraz sialene bicyklovat v domneni, ze si udrzis formu a zaroven si aj oddychnes. To sa neda- najma nie dlhodobo. Ak chces tvrdo v zime trenovat, musis si nejaku formu „detrenovania“ vybrat. Mozes sa na to aj vykaslat a pokracovat dalej v zavodeni a trenovani, ale markantne zlepsenie asi nezbadas- to je prave problem tych ‚zavodakov‘ co chodia roky z jedneho preteku na druhy, bez akejkolvek periodizacie, ci planu a dlhodobejsej pripravy. Je len na Tebe, co si vyberies. BTW, Kenania si casto davaju aj 2 mesiace kompletneho oddychu po sezone, ale oni zas o dost tvrdsie trenuju a v sezone omnoho viac pretekaju. Nie je nezvycajne, ked maju po pauze aj o 8–10kg viac. Vraj im to pomaha a zoceli ich to po tvrdej priprave este viac.

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 20.09.2007 11:41:53

[quote=Homer]Chtěl jsem vědět, kdy je vhodné zařadit menší pauzu před zimní přípravou ale tak trochu se mi potvrdilo, že je to stejně individuální.

Nemyslím, že bych do toho přes léto nějak abnormálně bušil (do toho mají mé tréninky ještě daleko) ale faktem je, že poslední 3 týdny nestojí za nic, mám neustále nízkej tlak, jsem unavenější, chybí „šťáva“ a všechno bolí. Každopádně dík za názory.[/quote] Dodržuješ pitný režim. Jsem přesvědčen, že všechny neduhy jsou důsledkem malého příjmu tekutin…

… i když, včera při fotbálku v hospodě u TV jsem pitný režim dodržoval velmi pečlivě a dnes jsem jeden velký neduh :-)

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...

Celkem 3208 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:07 (2007)
půlmaraton: 1:48:00 (2007)
maraton: 3:51:21 (2007)

Šnek muž 20.09.2007 14:01:01

[quote=Homer]Chtěl jsem vědět, kdy je vhodné zařadit menší pauzu před zimní přípravou ale tak trochu se mi potvrdilo, že je to stejně individuální.

Nemyslím, že bych do toho přes léto nějak abnormálně bušil (do toho mají mé tréninky ještě daleko) ale faktem je, že poslední 3 týdny nestojí za nic, mám neustále nízkej tlak, jsem unavenější, chybí „šťáva“ a všechno bolí. Každopádně dík za názory.[/quote] Tyto příznaky můžou znamenat, že jsi přetrénovaný. Dej si klidně 1–2 týdny od běhání pauzu. Buď nedělej vůbec nic nebo relexacně nějaký jiný sport. Uvidíš, že se ti chuť do běhání brzy vrátí. Na formě se ti ta pauza může krátkodobě projevit, nikoliv však dlouhodobě.

http://behyaostatni.blog.cz/

Motto: Poslouchej své tělo http://behyaostatni.blog.cz/

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 20.09.2007 19:32:46

já jako cyklista a příležitostný běžec už teď též pocituji ztrátu motivace a tělo už nestíhá regenerovattak rychle jako v sezóně. Člověk se dostane do fáze, kdy už prostě jakékoliv další snažení přichází vniveč a výkonnost klesá. Prostě si dej aspoň týden oraz a uvidíš, zda najdeš novou chuť do tréninku nebo si odběhneš ještě třebas 5závodů jen tak na pokec s kámoši a pro čárku :)

Pardubice

10 km: 0:35:17
půlmaraton: 1:15:58

alfun muž 21.09.2007 10:44:41

plánuju skončit sezónu v polovině října, ale i potom si chci ještě nějaký ten místní závod zaběhnout. Chci běhat 1–2 týdny střídavě regenerační běh a volno a potom začít pomalu s objemama + občas posilovna…

Stejně mam ale pocit že poslední dobou trénuju málo. Poslední měsíc mam sobotu i neděli závody, takže můj týden vypadá takto: sobota – závod, neděle – závod, pondělí – regenerační běh cca 50 minut, úterý – volno, středa intervalový trénink… třeba 20 min. volnější běh, 5×4min. úseky 2 min. MK, 5× 1 min. 1,5min. MK, 30 min. volně, čtvrtek – regenerační běh cca 50 minut, pátek rozběhání před závodem (35 minut volně s krátkýma sprintama). Když nemam závod v neděli tak si dám třeba 3 hodiny kolo né nijak intenzivně. Nevím jestli to dělám správně… někdy mi připadá že víc odpočívám než trénuju :-(

Plzeň

Celkem 200 km
Minulý měsíc 0 km

zaki muž 21.09.2007 12:14:02

[quote=Šnek]Kluci mají pravdu. Proč se tak brzy loučit se závodní sezonou. Je ještě sposta pěkných podniků. Jen tak namátkou mě napadá: Velká Kunratická, Malá Křivoklátská, Běchovice a já osobně se nejvíc těším na maraton ve Stromovce. PS:Letos bude zima tuhá a dlouhá, tak si chci na podzim užít závodů co nejvíce.[/quote] Kéž bys měl s tou tuhou zimou pravdu, jako zkušenýmu meteorologovi Ti věřím a na rozdíl od většiny na tomhle fóru se na ní neskutečně těším.

makoshark muž 16.10.2007 13:42:58

A je pauza po sezóně nějakou povinností (tj. měl bych tělu dopřát odpočinek, ať se cítím jak se cítím; s tím, že v opačném případě by se únava apod. dostavila třeba za měsíc dva), nebo pokud jsem zdravý, neunavený, můžu (měl bych) rovnou plynule přejít do té zimní přípravy?

Zempa muž 07.11.2007 17:31:48

Zdravím všechny co se pohybují na těchto stránkách!Beru,že je zde velké množství užitečných nápadů,které člověka mohou vyvarovat zbytečných chyb!I tak jsem,ale pochopil,že se svými výkony a objemy naběhaných km semka nepatřím!Původně jsem /chybně/ dle názvu usuzoval,že se jedná spíš o recesi!

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.