Trénink - běh v terénu 50-70km
lukas_highenergy.cz 08.10.2014 09:00:38
Rád bych za 6 měsíců vyrazil na Horskou výzvu případně nějaké podobný závod (řekněme kolem těch 60km v terénu, obvykle míň kopců než na HV, co jsem dal jako příklad ). Nemam žádný zásadní závodní ambice, ale rád bych daný závod odběhnul bez nutnosti prokládání chůzí apod (dejme tomu bez nějakých větších kopců) bez toho, aby mi bylo 3/4 závodu blbě a přemejšlel jsem kde umřu… Na konci loňského roku jsem měl delší dobu problémy s kolenem a pak se nám narodil syn, takže letos žádný zásadní objemy naběhaný nemam. Navíc neni uplně sranda sladit tréninky s prací. Ale rád bych se zeptal zkušenějších na tréninkový plán – první 2 měsíce (ze 6) bych rád hlavně obnovení kondice. Navíc kvůli prevenci problémů s kolenem (a práci) bych rád kombinoval běh a kolo. Myslíte si, že má něco takového smysl, nebo to chce jinak. Kolo a běh jsem nikdy moc nekombinoval:
Pondělí (odpoledne) – 15km výklus Úterý (ráno) – 1h kolo, (odpoledne) 1h kolo Středa (ráno) – 8km běh Čtvrtek (ráno) – 1h kolo, (odpoledne) 1h kolo Pátek (ráno) 10km NEBO (odpoledne) 15km Sobota (ráno) – 15km+ Neděle – volno
Od narození syna jsem tak nějak střídal ty 10tky (jen výklus), 1+1h kolo (do práce-z práce) a občas 15km (taky jen lehký výklus), ale ne zrovna pravidelně a v tomhle objemu…
Brno
martinbilik 08.10.2014 09:45:25
Moje zkušenost: věk 46, běhám cca. 2 roky v průměru něco přes 200 km měsíčně převážně volným tempem a nedělá mi problémy si z tohoto základu zaběhnout něco takového, jak plánuješ – jen se cca. 2 měsíce předem snažím objem zvýšit na 300–350 km. Dříve jsem se přitom snažil aspoň jednou týdně zařadit delší běh (20–30 km), ale zjistil jsem, že když není čas, tak mi stačí nastřádat to i po menších částech (např. pravidelně dvakrát denně po 8 km). Letos v červnu jsem takto zkusil Silva Nortica 90 a vešel jsem se pod 11 hodin…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.