Vytáčení špiček do stran
Fil 21.07.2014 16:51:04
Ahoj, mám při běhu problém s velkým vytáčením špiček do stran, viz foto zde
https://www.facebook.com/…12361499115/?…
Vypadá to hloupě a rychlosti a plynulosti běhu to taky nejspíš moc nepomáhá. Nevíte někdo jak na tom zapracovat a tu techniku zlepšit? Když se na to soustředím, tak samozřejmě je to lepší, ale při delším běhu nebo na závodě, kde se na to soustředit moc nejde, je to dost špatné.
Díky, Fil
pam65 21.07.2014 18:14:57
Nehledě na estetiku, je pro koleno blbé, když míří jinam než šlapka. Podezřelý je zkrácený piriformis. To patří do řetězce dolního zkříženého syndromu http://www.behej.com/…rni-fascie/1#…
kámen úrazu 21.07.2014 19:58:05
Mám to taky, hlavně na pravé straně. Už od dětství, kdy mě maminka peskovala, že chodím pravačkou jak „poloviční“ Chaplin. Tak jsem se snažila styl chůze vědomě změnit. Výsledkem – po 25 letech – je, že někdy šmajdám špičkou ven a jindy ne. Když nespěchám a nejsem unavená, zvládám pohybovat chodidly jakžtakž rovnoběžně – už ze zvyku. Až v dospělosti jsem přišla na důvod. Když dám chodidla rovnoběžně, levé koleno míří dopředu, ale pravé se stáčí dovnitř. Vytočením pravé špičky dosáhnu toho, že i pravé koleno míří dopředu. Při představě, jak se přetáčí a kroutí vazy kolene při pokusech o nápravu, se vědomě o estetický dopředný pohyb chodidel už nesnažím.
Dwarf 22.07.2014 10:13:40
>> Fil, 21. 07. 2014 16:51:04
Mám něco podobného po úrazu kyčle.
Pomáhají mi vhodné boty, vložky a pár cviků od ortopeda. Hodně dobré je před každým během neodfláknout běžeckou abecedu i když to ukrutně zdržuje.
Jinak ale naprostý souhlas s pam65 v tom, že koleno je při běhu hodně namáhané a mě značně omezuje při snaze o dosažení vyšší kilometráže.
Dwarf
Fil 22.07.2014 11:02:06
Všem díky… 2Dwarf – Jakých pár cviků? S tou běžeckou abecedou to zkusím, flákám to mocně. 2KÚ – :) 2PAM65 – pročítám. Zkoušel jsem včera nějaké testovací cviky na flexibilitu jednotlivých svalových skupin DK, něco je dobré, něco tragické. Ale v každém případě zajímavé.
Fil
Dwarf 22.07.2014 13:40:52
Mno ta cvičení co mám jsou taková srandovní a náročné spíš na čas než že by to bylo namáhavé fyzicky. Většinou se u toho leží nebo sedí na židli.
Osobně bych v Tvém případě radši zašel za odborníkem, protože já tam byl před více jak 25 lety a taky nejsem žádný doktor. Dnes to může být všechno jinak a někdo to tady může rozcupovat jako úplně zastaralé. Ale mě to dost pomáhá.
Takže ta cvičení:
1. Můj oblíbený. Leh na zádech, nohy natažené a pouze přitahovat a napínat špičky nohou. (Nevím jak to pomáhá kyčlím a pánvi ale prý jo.)
2. leh na zádech – přitahovat rukama koleno k břichu
3. leh na zádeh a zvednout jednu nohu, propnout ji a dělat kroužky na obě strany
4. leh na břichu, zanožovat střídavě nohy
5. leh na zádech, nohy napnuté, jednu pokrčit, koleno tlačit k zemi
6. při sedu na židli přitahovat koleno k břichu
7. chodidlo jedné nohy dát na židli, ruce na stehna pomalu se předklánět
8. sed na zemi, jedna noha natažená, druhou chytit za kotník, přitáhnou k břichu, koleno ven a lehce s ním kroužit (tohle fakt nenávidím a dost mě to bolí)
9. Protahování nohou všeho druhu, např. na schodech nebo stole nechat nataženou jednu nohu a úklon ke kotníku na zemi – naprostej hnus
Dwarf
Do.Vorac 29.07.2014 21:52:43
Můžete mi poradit, jestli je tato poloha špiček (viz. foto) také nepřirozená? Běhám rok a půl, kilometráž 200+ km a žádné problémy zatím nemám. http://www.mkprostejov.cz/…dsc_0107.jpg Díky za odpověď
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.