PRÁCA verzus BEH
HARDCLIMBER 11.02.2014 15:23:20
Otázka na telo…v práci sme riešili behanie,kedže som začal 12.1.2014 a riadne ma to chvatlo,a podaktorí si nevedia predstaviť beh po práci…robíme strechy…som síce ten čo zháňa robotu ,ale všetko si odmakám…od stavby krovu až po posledné korýtko…a prečo?…lebo ma to baví…energiu na beh mám a bez problémov behám po mesiaci cca 25 km týždenne…kolegovci ma presviedčajú že padnem na hubu a že behanie je pre ľudí so sedavím zamestnaním…sľúbil som im odpovede a že im ukážem toto vlákno,lebo viem že nie som z manuálnou prácou jediný ktorý si rád dá do tela v teniskách…prosím hoďte sem nejaké šoty z vášho spojenia práca verzus beh…díky…nohám zdar
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 11.02.2014 17:04:52
Kdyby si běhal těch 25km denně jako já, tak by možná měli kolegové pravdu, ale za týden? Běhej podle pocitů. Jestli si tělo řekne dost, to se určitě včas dozvíš, potom zpomal. A vyřiď kolegům pozdrav, že je zdraví Mirek (elektrikář, pracující občas i u PC).
HARDCLIMBER 11.02.2014 17:14:59
hlavne sa mi jedná o chalaniska ktorý mal nedávno 40 a už si lahýňa s hlinou na hrudi…chcem ho trošku popostrčiť…ďalší tiež radšej s rodinou na pizzu ako do lesa a hýbať sa…chcem im dokázať aj na iných ľuďoch ktorý makajú že to ide…občas síce z poza počítača odídem ako zbitý pes…
klobúk dole pred tebou Mirku…tam by som sa tiež chcel niekedy dostať…
hombre_71 11.02.2014 17:46:45
>> HARDCLIMBER, 11. 02. 2014 17:14:59
Začít není nikdy pozdě…já se pomaličku vycpával do 40-ti, od dětství absolutní antisportovec…ale v pravý čas jsem si vytáhl hlavu ze zadku, natáhl běžecké boty a vyrazil
Brno
knihomoll 11.02.2014 17:54:50
Ahoj, v práci sice sedím za počítačem, ale po dvanáctihodinové směně se občas musím k běhání přinutit. Nakonec ale nikdy nelituju, je to super oddech a psychický relax. A k tomu věku – blíží se mi padesátka, běhám kolem 300 km měsíčně a nepřipadá mi to jako extrémní výkon
Vesec u Turnova
Strouhal Zdenek 11.02.2014 19:26:29
Ahoj*>> HARDCLIMBER, 11. 02. 2014 15:23:Jsem dělník ve 3směnném provozu u linky běhám okolo 300km měsíčně krásně si při běhu odpočinu.Tak ať Ti to běhá.Běhám vpodstatě každý den.
Tachlovice
kaz67 11.02.2014 19:33:09
Ahoj, je mi skoro 47let, cca 7-hodin dělám rukama a nohama a +cca 2hodiny za PC, běhám svou 3sezonu a začal jsem taky na těch 25km týdně a bylo mi fajn , nyní jsem na 75–85km a je mi taky dobře,
nepociťuji že bych nějak padal na hubu, ano jsem někdy unavený – je to ale taková jiná né špatná únava, ne jako když celej den něco stěhuju
hlavně navyšuj pomalu, i když hlava by chtěla více,
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 11.02.2014 21:21:52
Vždyť máš ještě čas! A hlavně z té střechy nespadni. Já začal vážně běhat až před padesátkou. A už se mi blíží šedesátka, a teprve teď si běh začínám řádně užívat .
rudo 11.02.2014 22:30:56
narodny sampion v behu maratonskom za ery slavnej DDR bol banik co faral na smeny a makal dole v horcuvae s pneumatickcym kladivom
po robote sa siel prebehnut a vycistit pluca.
ked mu ponukali ze ho zaradia do systemu vrcholoveho sportu DDR a nebude musiet pracovat len behat taak odmietol
nakoniec ta orbota bola pre neho najslei system posilovaciek a davala mu skutocne silne bezecke teelo plus adaptaciu na horucavu a zrejme aj tukovy metabolizmus
myslim ze aj vyhral majstrovstva RVHP v maratone : Kosice-Sena-Kosice
HARDCLIMBER 12.02.2014 10:23:07
>> Mirek Kostlivý, 11. 02. 2014 21:21:52
no mám 34 a u mňa to je tak že teraz som sa zastavil a ohliadol za svojím životom8-O…barák mám, rodinu mám a prácu v pohode tiež a tak som si uvedomil že zhruba 15 rokov som sa moc športu nevenoval a tie cigarety mi tiež nepridali…vďaka chorobe som bez nich už skoro 2 mesiace a dúfam že už navždy:-)…skrátka mám rád životné výzvy a hocičo ma len tak dole nedá…a Mirku myslím si že na dobré veci nie je nikdy čas:-D
Ondřej S. (aka
poohDA)
12.02.2014 10:39:55
Jestli to budou číst kolegové, tak pro ně tady píšu, že o tvé zdraví a případné padání na hubu, nemusejí mít vůbec starost. 25 km týdně není žádné běhání, to je jen takové pobíhání. (parafráze citátu z filmové pohádky Lotrando a Zubejda: „A není tohle náhodou práce?“ – „Ne, to je jen takové šolíchání.“ )
Ale když tohle napíšu, tak to zní jak kecy namachrovaných týpků, takže samozřejmě 25 km týdně je skvělá věc, což ostatně víš sám a nikdo ti tu radost nemůže vzít. Jestli to kolegové pochopí nebo nepochopí, to už nemůže být tvoje starost. Některé radosti je prostě obtížné sdílet s jinými lidmi, pokud se nepodaří naladit se na stejnou vlnu.
Taky jsem si leccos vyslechl (pozitivní i negativní) když jsem začal před lety jezdit na kole do práce. A když jsem to začal loni běhat. A když jsem se přihlásil ultra závod. A když se pokouším změnit jídelníček. Když člověk udělá něco jinak, tak se to bez reakce okolí neobejde.
rudo 12.02.2014 10:56:27
behani podavane v malych davkach, neskodi v jakemkoli mnozstvi
Lazarus 12.02.2014 17:47:58
Lehký pobíhání po pracovišti spojený se středně těžkou manuální prací zlepšuje regeneraci po dlouhých víkendových výbězích:-)
HARDCLIMBER 12.02.2014 19:20:12
>> Lazarus, 12. 02. 2014 17:47:58
presne tak…keď som bol behať a na druhý deň som sa len poflakoval tak som mal nohy ako z olova…ale keď som na druhý deň v práci tak je to potom ťažká pohoda…ako sa vraví klin sa klinom vybíja…
domo 10.03.2014 13:03:06
Ja teda mám sedavé zamestanie (pracujem s PC) a behať som začal minulé leto. Od detstva som hrával futbal, tenis, chodil som plávať, na bicykel, veľa turistiky, proste som bol veľmi aktívný čo týka športov. No keď som skočil školu a začal chodiť do práce, s kamarátmi som bol čoraz menej a menej – o to menej som športoval. Začalo mi to vadiť, necítil som sa dobre, tak som začal behať. Drží ma to už 8 mesiacov a boli aj nejaké výpadky, ale dostal som sa do tej fázy, že keď nebehám, tak mi beh chýba. Postupom času proste zistíš, že komunita bežcov je fakt dobrá partia ľudí. Je to fajn koníček
HARDCLIMBER 10.03.2014 18:25:28
>> Domiinik, 10. 03. 2014 13:03:06
to som už zistil dávno že mierne potrhlí nadšenci sú fajn parta…či to boli lezci alebo bikeri…a mňa to laplo tak ako aj teba…a teraz v stredu sa dostanem cez 200 km za dva mesiace…a potom mi bude niekto rozprávať že sa to nedá…stačí to len skúsiť a ide to…kamarát ktorí začal so mnou a teraz vybehne raz za týždeň -možno- tak sa stále len vypytuje ,,koľko si schudol???" a nevie pochopiť že to ma zrovna netrápi…a ani to nesledujem…behám pre dobrý pocit z kondičky…takto som sa necítil skoro 15 rokov,a zmenilo sa mi v živote toho hodne…raňajšie vstávanie je lepšie,neviem čo to je sa v bežnom živote zadýchať,manželke sa páči zmena postavy k lepšiemu-zrejme som schudol- a celkovo prístup k životu sa mi vidí taký viac free a pokračovať sa dá donekonečna…takže každému želám vela šťastných kilometrov a veľa chuti do behania…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.