Posouzení mého tréninku na 1500 metrů
vseosportu 15.06.2007 21:05:06
Posouzení mého tréninku na 1500 metrů
Otázka: Prosím o posouzení mého tréninku na 1500 metrů.Chci dosáhnout na čas 4:30 ,ale teprve začínám pořádně trénovat.Je mi 19 let. Trénuji takto OV-3*týdně -volný běh –6 km nebo dělené běhy- 2*4 Km –1*týdně delší běh asi 8 km ANP-1*týdně -Opakované rychlé úseky 3*2 Km nebo spojované úseky 400–500 metrů. TV-1*týdně -Zábava Biegova-nebo fartlek TR-1*týdně -výběhy do kopců asi 100 metrů. Prosím o zhodnocení ,jestli trénuji správně,trénuji zatím bez sportesteru.Za každou radu či poznatek budu moc vďěčný. Ptal jsem se i v poradně,prosím i o vaše názory:
Dooma 15.06.2007 21:23:17
[quote=vseosportu]Posouzení mého tréninku na 1500 metrů
Otázka: Prosím o posouzení mého tréninku na 1500 metrů.Chci dosáhnout na čas 4:30 ,ale teprve začínám pořádně trénovat.Je mi 19 let. Trénuji takto OV-3*týdně -volný běh –6 km nebo dělené běhy- 2*4 Km –1*týdně delší běh asi 8 km ANP-1*týdně -Opakované rychlé úseky 3*2 Km nebo spojované úseky 400–500 metrů. TV-1*týdně -Zábava Biegova-nebo fartlek TR-1*týdně -výběhy do kopců asi 100 metrů. Prosím o zhodnocení ,jestli trénuji správně,trénuji zatím bez sportesteru.Za každou radu či poznatek budu moc vďěčný. Ptal jsem se i v poradně,prosím i o vaše názory Těžko říct…záleží jaký si typ. A co si dělal předtím. Myslím, že tam chybí rozvoj síly!!! A záleží hlavně, kdy chceš zaběhnout 4:30. Přijde mi, že Tvůj trénink odpovídá spíše tréninku v březnu či začátek dubna. Ale jak říkám, pokud si netrénoval a chceš to zaběhnout v září tak to je myslím docela dobrý. Myslím, že Mato Ti poradí lépe. Ale každopádně nezapomeň an rozvoj síly. Ze začátku všeobecnou, pak speciální. JO a ještě dotaz…nevím co to znamená rychlé opakované úseky 3*2km nebo 400–500m. To chodíš jako speciální tempo ty pětistovky?? A ty dvojky jako kritickou rychlost (VO2max)???
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.