Taktika běhu na 1500 metrů
vseosportu 15.06.2007 21:02:21
Máte někdo zkušenosti s během na 1500 metrů,jakou taktiku běhu zvolit? Běhat rovnoměrně a na konci zrychlit? Jakou taktikou jste běhali či běháte vy?
Dooma 15.06.2007 21:13:45
[quote=vseosportu]Máte někdo zkušenosti s během na 1500 metrů,jakou taktiku běhu zvolit? Běhat rovnoměrně a na konci zrychlit? Jakou taktikou jste běhali či běháte vy?[/quote] To se nedá říct..záleží na co máš a hlavně na tom, jak se závod vyvíjí. Nemůžeš jít do závodu s tím, že dneska určitě poběžím přesně tuto taktiku. Taktika je krásná v tom, že se musíš rozhodnout často během pár desetinek sekundy. Když uděláš chybu…prohráls!
Brno
tuta 16.06.2007 20:30:04
vseosportu: Tak dneska jsem zase po trech letech bezel patnactistovku, vzhledem k tomu, ze jsem nesel absolutne zadny specificky trenink na tuto trat (vsechno jsem to sel z „klusani“), tak jsem mel taktiku zacit „pomaleji“ (i kdyz trojkove tempo pro mne neni pomale ani nahodou) no a doufat, ze se mi podari to vystupnovat. Nastesti uroven na nasi druhe lize klesa cim dal niz, takze se ze zacatku slo tempem na 4:30, no a kdyz je to po petistovce prestalo bavit a konecne zrychlili, tak uz jsem byl jakz takz zahraty a organismus se pomalu dostaval ze soku z tak rychleho tempa, takze jsem i dokazal jakz takz zareagovat. Dveste metru pred cilem jsem uz do toho napalil zbytky sil, a tak jsem se sokoval podruhe, ze jsem i se svym jednim rychlym svalovym vlaknem dokonce jednoho kluka presprintoval. Pokud mam jit tyto kratke trate dobre, tak proste musim zacit pomaleji, takze tomu prizpusobuji taktiku.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.