Dokážem to?
mart.ina 17.10.2013 00:52:06
Ahojte, som na fóre nová. Zaregistrovala som sa, pretože chcem robiť niečo sama pre seba, pre svoju psychickú aj fyzickú pohodu. V behu som relatívne začiatočník (asi rok a pol dozadu som síce chodila 3× týždenne tak do 3 km, ale potom fakt len príležitostne). 10 dní dozadu som konečne šla behať, zvládla som asi 2,5 km- čas niečo cez 15 minút. Vlastne, rada by som vás poprosila o radu, aké dlhé tréningy zaradiť na začiatok, čo behať skôr na čas alebo na dĺžku? Čo som zatiaľ odskúšala viac mi vyhovuje bežať napr 15 minút vkuse a pomaly, ako musieť beh striedať s chôdzou- po spomalení do kroku sa neviem poriadne rozdýchať, neviem si predstaviť hneď bežať ďalej. S dýchaním mám celkovo dosť problém, neviem či to súvisý aj s dosť ťažkou alergiou. Nie je pre mňa jednoduché donútiť sa ísť behať, ale viem, že mi to prinesie kopu endorfínov, vyčistí hlavu a budem sa cítiť lepšie. Uvažujem prihlásiť sa na Beh Lužánkami, ktorý bude v březnu 2014 v Brne – je to 6,4 km trasa pre ženy, ako motivácia. Myslíte, že to mám šancu zvládnuť? Díky moc
Praha 4
Dav 17.10.2013 09:55:23
>> mart.ina, 17. 10. 2013 00:52:06
Projdi fórum, na většinu svých otázek tu nalezneš odpovědi. Pro začátek běhej hlavně na „čas“, snaž se raději vydržet delší dobu i za cenu přerušovaného běhu. Třeba si to i stopuj, 3 min běh, 2 min chůze, pak chůzi ubírej. První fázi dávej chodeckou a třeba i delší, ať se stačíš před během prokysličit. Alergenů teď zrovna moc není, pokud máš problémy při zpomalení (pocit, že se ti stahuje dýchací trubice), mohlo by se jednat o astma nebo CHOPN, doúpuručil bych zajít na plicní. Ale i s astmatem se dá docela dobře běhat . Neboj, pokud budeš aspoň třikrát týdně pravidelně běhat, tak ty Lužánky dáš.
Ondřej S. (aka
poohDA)
17.10.2013 10:18:50
>> mart.ina, 17. 10. 2013 00:52:06 „…Nie je pre mňa jednoduché donútiť sa ísť behať…“
Jeden tip, který se taky píše v každém druhém článku, chodit do práce/školy pěšky. Když je to moc daleko, tak třeba část cesty vystoupit z tramvaje o tři zastávky dříve a zbytek dojít/doběhnout. Já mám přes 95% běhů odněkud někam, uzavřený okruh běhám úplně výjimečně, k tomu se musím nutit.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.