Superkompenzace
Majroos 13.06.2007 10:25:57
Ahoj, Chtěl bych nadhodit téma superkompenzace a hlavně časy pro. Tím myslím rozdílné časové odstupy pro stimulaci rychlostních, vytrvalostních a silových schopností. V knížkách se totiž různí autoři dost rozchází a člověk neví komu má věřit. Nevíte někdo jak by se to dalo případně změřit, nebo provést nějaké testy?
Praha 12 - Modřany
ondra11 13.06.2007 11:04:05
mně příjde, že důvod k tomu, proč se různí autoři rozcházjí je hlavně v tom, že každý je jiný a na každáho to funguje trochu odlišně. Prostě si to chce vyzkoušet na sobě. Já dělám superkompenzaci jen před vytrvalostními výkony a osvědčilo se mi, že když je závod v neděli tak zaříznout sacharidy středa+čtvrtek (0–50g) a pátek + sobota (7g/kg). Poslední vysocesacharidový jídlo mám v sobotu kolem 15h, pak už jen zeleninový salát. samozřejmě pak ještě snídaně ( 1,5g/kg)
Taky mám takovou zkušenost, že v posilovně mám největší výkony dva dny po dnu s vysokým příjmem sacharidů (prostě když se v neděli na chatě děsně přežeru, tak v úterý dám tak 10% nad normál, co normálně zvedám..)
Majroos 13.06.2007 14:48:34
Pro Ondru11. Aha jasně, ale já teď mluvím o zátěžové superkompenzaci, ne o jídle. To jsem zapoměl zdůraznit tak se omlouvám. Mám na mysli frekvenci zatížení různého druhu. třeba za jak dlouho se má opakovat silový trénink a podobně …
Majroos 13.06.2007 14:55:09
Dík Mirku za to vlákno, jenže tam se lidi stejně jen v těch příspěvkách většinou hádali =). Navíc v příspěvcích většinou členily trénink jen na lehký a těžký, což mi nestačí. Odpověď jsem nenašel.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.