Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Stridani temp - co z toho vyvodit ?

Stridani temp - co z toho vyvodit ?

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

sikytator muž 27.05.2013 15:39:08

Beham cca 2,5 roku, 3–4× tydne trasy 10–14km. Celou dobu jsem behal spis na pohodu a tepovku – vetsinou v tempu kolem 6:00 a prumerne tepovce kolem 150. Posledni dobou jsem treninky zrychlil na 5:40, nejak se citim pri tomhle tempu lip. Ani nevim proc, ale v patek jsem zkusil stridat tempo. Dal jsem si 11km a stridal 5:30 a 4:30. Prekvapive bez problemu, tepovka vzdy vystoupala ke 170 a pri zpomaleni zase klesla ke 150, prumer byl nakonec 157 a tempo 5:03. Dokonce bych rekl, ze jsem mel problem vzdy zpomalit – telu se chtelo bezet rychleji. Bohuzel jsem nemel cas, abych v tom pokracoval jeste par kilometru a zjistil, jak bych se citil dejme tomu po 15km. Takhle jsem si ale vzdy pri zpomaleni odpocinul a pak zase vypalil. No a ted si lamu hlavu, jakej z toho ucinit zaver.
Dokazal bych takhle bezet celou 1/2?
Da se z toho odvodit nejake tempo pro 1/2 ?

sikytator muž 29.05.2013 08:36:45

Hmm … tak koukam, ze nejsem jedinej, kdo nevi jak s tim nalozit :-)
No vcera jsem si dal tu samou trasu, tentokrat ale v zajmu „pokus“ celou v tempu 5:05. Tzn. v podstate ten prumer toho prvniho pokusu. Prumerna tepovka 163, ke konci uz nekde u 170. Citil jsem se daleko hur, bohuzel na to ale urcite melo vliv prazici slunce a nedelni kopce, co jsem si dal. Takze je vlastne dost mozne, ze to vyslo nastejno.

Sloviensko

rudo muž 29.05.2013 08:44:26

da sa to nazvat aj strukturovany fartlek, alebo varianta intervaloveho treninku

robit z toho odhady na preteky je dost tazko, to by bola loteria a teda bolo by to skor na popletenie.

Motto: you can't stop, what is coming !

Brno

Celkem 19689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:24 (2014)
půlmaraton: 1:17:52 (2016)

mulisak muž 29.05.2013 11:04:10

Zaběhni si několik kratších závodů, 5 km nebo 10 km a tempo lehce odvodíš z výsledků. V závodě vždycky běžíš rychleji než sám, protože máš větší motivaci, víc sám sebe zmáčkneš a pár dní před ním trochu omezíš běhání a jsi odpočatější. Při pětce nebo desítce je normální, že máš v polovině pocit, že už nemůžeš a nejraději bys vzdal. Při půlmaratónu bych byl opatrnější.

Motto: KISS (Keep it simple, stupid) in both running and programming

sikytator muž 29.05.2013 15:00:40

>> mulisak, 29. 05. 2013 11:04:10

No 10km jsem „zavodne“ bezel naposledy loni na jare v prumeru 5:07. Ted si myslim, ze bych ji v tempu kolem 4:50 udrzel (mozna i lip) – preci jen pri treninku chybi motivace atd. a vlastne jsem se ani nijak nesnazil o lepsi tempo, chtel jsem jen dodrzet to testovane.
1/2 jsem presne pred rokem v CB zabehl v prumernem tempu 5:30 a ted si myslim, ze bych mel byt schopen bezet rychleji, otazkou je jak. Chtel bych konecne nekdy bezet cely zavod rovnomerne a nee 2/3 bezet nadoraz, a v posledni 1/3 vadnout :-)

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.