Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Pichání v boku , pořád a neustále

Pichání v boku , pořád a neustále

Nalezené položky: 18 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 19.04.2013 08:39:53

No přikládám jedno téma za druhým . Je to možné ? Asi stárnu , citím se jak hybrid :( ,tak udělalo se hezky, začínám běhat a pořád a pořád mě pichá v boku . Někdy celou půl hodinu co běžím ,od začátku do konce , někdy na začátku , jindy až ke konci .. , už si nevím rady . Ani nevím jak se správně má DÝCHAT? zkoušela jsem snad všechny možnosti nádechů a výdechů. Snažím se nebežet moc rychle ,ale to můžu za chvíli přejít snad do kroku:( , nejhorší na tom je, že se cítím že svalově na to mám a mohla bych to pořádně rozpálit ,ale nemůžu dýchat :( , brzdí mě to pichání v boku a pořádné dýchání :( , na břicho posiluju celý rok , nevěřím tomu , že nemám zpevněné břicho a proto mě pichá v boku . Jsem mírný astmatik ,alergik , ničím neléčená . Pro běžný život nepotřebuju léky , vycházím stále v pohodě bez nich. Mám si na ten běh něco pořídit ? Má to na běh vliv? na to dýchání? co poradíte při pichání v boku? snažím se též hodinu předtím nepit, nejíst. Nepomáhá.Snažím se protahovat před během -nepomáhá. Jsem bezradná . Kazí mi to náladu a chuť běhat , není to totiž nijak zábavné bežet a držet se s zaťatou rukou v břiše a neustále myslet na to ,ať to přestane.

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 19.04.2013 08:53:28

>> Bacuri.wz.cz, 19. 04. 2013 08:39:53

Pravděpodobně to bude od bránice. Nejlépe zpomalit tempo, popř. přejít do chůze, nebo střídat chůzi s během. Pravidelný a plynulý dech přichází až po rozběhání tak je dobré před výkonem chvilku (5–10min)rozcvičovat. Posilovat dech lze i bez běhu jsou na to i různé pomůcky , nebo cvičit jógu. Pokud je za tím alergie je lepší si před během vzít antihistaminikum, jinak je nebezpečí reakce na průduškách a to bývá velmi nepříjmné (vlastní zkušenost)

Motto: spěchej pomalu

Praha

Celkem 10031 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:21 (2014)
půlmaraton: 1:24:41 (2014)
maraton: 3:39:14 (2013)

Valerius muž 19.04.2013 08:57:27

Když jsem ještě vesloval a běhali jsme a mě píchalo v boku tak trenér říkal, že je to tím že málo běhám. No moc jsem tomu nevěřil. Pak když jsem po nějaké pauze od sportu začal běhat aktivněji, tak mě zase občas píchávalo v boku při běhu. Dnes po dvou letech pravidelného běhání mě už píchá opravdu jen zřídka kdy, takže něco na tom asi bude.

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 19.04.2013 09:51:45

>> Bacuri.wz.cz, 19. 04. 2013 08:39:53 Jak brzy po jídle běháš? proces trávení může být narušen překrvením jater na pravé straně, nebo sleziny na levé straně. Zkus vyběhnout nalačno. Pokud to bolí, přejdi do dřepu a stlač si rukou zatnutou v pěst na bolící místo, mělo by to přestat. Také to může být příliš rychlým během, musíš se nejdřív pomalými běhy vyběhat. Klidně přecházej do chůze. Bránice nestíhá. Tělo si musí zvyknout. Zkus dýchat na 4kroky nádech, na 4 kroky výdech p o m a l u :-))

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 19.04.2013 10:52:30

Zkusím to , já všeobecně nevím jak dýchat. Mám zato , že když jdu rychlej ( nevleču se jako šnek) je zapotřebí dýchat rychle , to znamená na každé dva kroky se dvakrát nadechnu a na další dva dvakrát vydechnu a furt to rychle střídám . Protože je to takto rychle, dýchání je krátké a rychlé . Ale mám v hlavě že je to potřeba kvuli rychlejšímu tempu . Bojím se ,že když se hluboce nějak jedmou nadechnu dlouze a to samé dlouze vydechnu , že budu mít málo vzduchu v sobě. Nevím . Taky nevím zda dýchat jen pusou , nebo nádech nosem a výdech pusou , co je lepší .

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 19.04.2013 11:11:08

Naopak, když budeš nadechovat dlouze, zajistíš tělu potřebné množství kyslíku, krátkými rychlými vdechy může dojít až k hyperventilaci plic, tj.laicky, že budeš mít víc vzduchu, než potřebuješ. Pokud to udýcháš nosem, nadechuj nosem a vydechuj pusou, při pomalém běhu to jde, tak poznáš, že běžíš správně.

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 19.04.2013 13:58:13

>> Bacuri.wz.cz, 19. 04. 2013 10:52:30

Dýchání se probíralo např. v tématu Jak se nemá běhat.

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 22.04.2013 11:20:31

Tak běhám další dny a všimla sem si jedné věci . Nejvíc mě pichá v levém boku ! šíleně , na dech to skoro nereaguje , někdy mě to pichá již v rychlém kroku . Předevčera jsem běžela a prvních 10 minut mě pichalo v obou bocích zároveň! to bylo šílené , takhle jsem se ještě netrápila :( a šla jsem fakt pomalu . Po 10 minutách ,pravý bok přestal ,ale ten levý mě bolel a pichal až do konce mojí pulhodiny :( na dech to nereaguje :( ,co dělám špatně . Pichá mě tam dole , jak mám jakoby kyčelní kost jak trčí ,tak asi 5 cm od té kosti co vyčuhuje -směr dovnitř břicha. Co tam může být ? jsem ztoho neštastná . Nějak nevěřím tomu , že to souvisí z dechem , zkoušela jsem snad dýchat všelijak a nic :( a v kroku mě nikdy nic nepichalo :(

Desert muž 22.04.2013 11:55:21

>> Bacuri.wz.cz, 22. 04. 2013 11:24:07

máš tam dvě tlačítka, tužku, to je oprava a značku, to výmažeš, tak to zkus,

Desert muž 22.04.2013 12:04:43

>> Bacuri.wz.cz, 19. 04. 2013 08:39:53

vpravo naboku a vpravo vzadu játra, vpravo vpředu žlučník, vpravo dole apendix, vlevo slezina,

celkově i malý krevní oběh, jehož cévy byly po dobu delší nečinnosti mírně řečeno zatuhlé a zanesené, téma střeva probírá Rudo jinde,

s dýcháním Ti tady radí Pohoda a Oblivion, až budeš běhat déle, mělo by to přejít, hlavně dýchat dobře a klině,

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 22.04.2013 13:07:40

Ono to pichá v místě kde je jakoby levý vaječník = dole, je možné že i tam zasahuje ještě slezina ?

Celkem 4339 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:05:18 (2011)

Nina H. žena 22.04.2013 13:38:13

>> Bacuri.wz.cz, 22. 04. 2013 11:20:31 Ako Ti už písali ostatní, beháš rýchlo a dýchaš príliš plytko. Mňa pichávalo v boku (okrem toho aj pod kľúčnou kosťou, pod oboma rebrami, v oblastí kyčlí, v pleci…časom zistíš, kde všade Ťa môže pichať… :-D )cca prvý polrok, čo som behávala, jediné čo pomáhalo, tak bolo buď si pritláčať ruku na miesto pichania a snažiť sa ešte viac spomaliť a rozdýchať to, v horších prípadoch som si musela čupnúť a rozdýchať pichanie tak (málokedy som sa už potom rozbehla). Dosť dlho som mala problém aj s pichaním v boku (a na iných miestach) pri behu dole kopcom. Nie som v tomto smere odborník,takže veľmi laicky: zrejme Tvoje telo nie je zvyknuté na otrasy, beháš s „povoleným“ bruchom a tak ti bránica a všetky vyššie spomínané orgány „lietajú“ hore dole. Skús ešte viac spomaliť (a ver tomu, že sa dá behať ešte pomalšie, ja dokážem bežať tak pomaly, že ma obehne babka s barlami ;-)), dýchaj nosom a vydychuj ústami (ja som si na začiatku dýchala do rytmu: 2× nádych a jeden dlhší výdych), bež tak, aby Ťa nepálilo v pľúcach a prekladaj beh chôdzou, keď sa Ti zdá, že dychovo už nevládzeš a hlavne, skús behať so zatiahnutým/spev­neným bruchom. Mňa osobne pichať v boku prestalo vtedy, keď som sa raz pri behu s kamoškou zaťala a napriek pichaniu odbehla cca 1,5km so šialenou bolesťou v boku (pri dobehnutí na značku som sa 10 minút nemohla postaviť z podrepu :-D), tak môžeš skúsiť aj takúto terapiu šokom (ale podľa mňa som odvtedy radšej vždy podvedome pri náznakoch pichania spomalila,aby som sa tomu stavu po vyhla…). Hlavne vytrvaj v behaní a ono aj tá pohoda pri ňom príde :-)

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 22.04.2013 14:41:26

Ok díky za typ , jen sem chtěla vyloučit jinou zdravotní možnou závadu .

Desert muž 22.04.2013 15:02:31

>> Bacuri.wz.cz, 22. 04. 2013 14:41:26

Nina H. ti to napsala skoro bezezbytku, je to o zkostnatělém dýcháni a nezpevněné břišní stěně, tedy i posilování břišních svalů by mohlo mít svůj význam,

Celkem 6017,09 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:50:55 (2013)
maraton: 3:48:21 (2007)

lovek muž 02.05.2013 13:20:00

Taky mám s pícháním v boku problémy, přesněji řečeno měl jsem. Musel jsem si hlídat jak rychle běžím, jakmile jsem chtěl běžet rychleji, začalo mě píchat v levém boku jak končí žebra a musel jsem přejít do chůze dokud to nepřestalo. Bylo to způsobené podrážděním bránice. Ale už v loni jsem pozoroval, že píchání je výrazně menší. Asi je to lepším dýcháním – musím si dávat velký pozor abych nezačal dýchat povrchně protože pak zrychlím dýchání a píchání v boku je razdva zpátky. To podráždění bránice je taky možná tím, že mám po operaci plic o jeden plicní lalok na levé straně méně a tudíž nejsou vnitřní orgány vyvážene.

roznov

Celkem 10280 km
Minulý měsíc 0 km

10Vladimir muž 02.05.2013 14:02:03

hele zkus posilovat břicho,zkus dýchací cvičení sedni si a pořádně se nadechni co to jde a pořádně vydechni co to jde,pozor může se ti zatočit hlava,opakuj to několikrát denně a časem přidávej opakování,po čase pak jdi ven a začni toto cvičení při chůzi a rychlejší krok,možná je to i tím,že jako astmatik špatně dýcháš a máš v sobě hodně bordelu,pokud náhodou pokašláváš jdi na kontrolu astmatu,

Statenice

Celkem 5780,14 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:07 (2013)
půlmaraton: 1:41:58 (2015)
maraton: 3:54:08 (2013)

Spidla muž 02.05.2013 16:36:10

Nekde jsem cetl toto Píchání v boku je reakce organismu na hromadící se nevydýchaný vzduch v plicních sklípcích, to jest nevydechuješ zhluboka. Tak to vyzkousej a snad to pomuze

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 02.05.2013 18:26:43

V uvahu připadá vměstnání krve v játrech a slezině.Někomu to po jídle trvá až 5 hodin že tráví.Pi běhu hormony nadledvin nařizují předat do oběhu maximum z rezerv a zakrvit svaly.V tom čase je ale veliké množství krve ve střevech a trávícim traktu.Tahle krev se taky potřebuje dostat do svalů.Jediná cesta je přez játra které to ale nezvládají.Řešením je tlak na játra které jsou v podstatě jako houba-pomoct jim se zbavit krve tlakem,nebo dát si větší pauzu mezi jídlem a během.A to je ta bolest,píchání­.A pokud tě píchá pod levím řebrem,ta to je vměstnání krve ve slezině.

Nalezené položky: 18 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.