Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » vysoky tep pocas behania - snaha o znizenie

vysoky tep pocas behania - snaha o znizenie

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

cheeseburger muž 12.04.2013 08:18:24

Zdravim, pocas behania mam vysoky tep okolo 187 priemerny max 206 pri tempe cca 6:40 min/km(po par behoch teraz v jari som uz zaznamenal nizsi tep(mozno nahoda) ale max som pocas 10km mal len 196), behavam v zime aj na bezkach a tam to bolo podobne. Docital som sa tu na tomto fore, ze sa treba snazit behavat v pomalom tempe a uz pri stupnuti tepu nad optimalny pre moj vek je potrebne zastavit a pockat kym klesne. Snazil.som sa o take nieco prvykrat som mal priemerny 145 a max 160, vcera ma to uz velmi nebavilo tak som trochu pritvrdil priemerny 154 a max 181. Problem je v tom, ze pri takomto behu pocas doby 1 hodiny, pretoze pri priemernom tempe 9:57 min/km som odbehol 6 km a nie je kedy a tep mam uz nad 155, ked zastavim a pockam kym klesne pod 140, potom spravim zopar metrov a som zase nad 150. Chcem sa spytat ci takymto sposobom sa mi upravi tep, lebo behat takto a potom zistit, ze aj tak mi to nic nepomaha by som fakt nechcel. Diky z la odpovede.

Praha

Celkem 10031 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:21 (2014)
půlmaraton: 1:24:41 (2014)
maraton: 3:39:14 (2013)

Valerius muž 12.04.2013 12:25:03

Já prakticky od 6-ti let sportuju závodně. Hrál jsem hokej, fotbal, vesloval a běžkoval. A vždy jsem měl vyšší tep a i teď mám. Pamatuji si, že když jsem při veslování běhal schody a intervaly tak se tep vyšplhal i k 230. Nebo např. když jsme loni na VŠ na předmětu ergonomie měřili tep po lehké zátěži, tak i přes to že sportuji 4–5× týdně tak někteří nesportovci nebo ti co sportují max 1× týdně měli nižší tepy. Zatím mi to nebylo překážkou.

Píši to proto, že možná nějaké předepsané tréninkové plány mohou pomoci ke snížení, ale taky nemusí. Já osobně jsem se o to snažil, ale běhat v tempu „rychlé chůze“ mě opravdu nebavilo.

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
12.04.2013 21:47:52

Sú tu skúsenejší, čo Ti isto poradia, ja skôr prispejem mojou skúsenosťou. Nemal som síce problém s tepmi, ale po debate s jedným známym zhodou okolností v bazéne o dôležitosti dýchania (jogový dych), som skúsil pri behu dlhý a hlboký nádych (aj do brucha aj plný hrudník – skúšal som si to predtým v kľude) v maxime na chvíľku zadržať a výdych. Bol som neskutočne prekvapený ako to u mňa funguje. Proste bežal som cca 6min/km tepy 132, začnem dýchať a 8 až 10 tepov dole. Odvtedy dýcham len tak, a registrujem výrazný pokles tepov pri tej istej rýchlosti. Neviem, či to je aj zlepšenie v rámci výkonnosti, ale behá sa mi lepšie a behám pri AEP tepoch rýchlejšie .....

Sloviensko

rudo muž 12.04.2013 22:13:46

>> vincent_vega, 12. 04. 2013 21:47:52

dobry priklad ved srdce bucha aby posielalo pri behu kyslik a ked kuslika v krvi nie je dost tak srdca bucha rychlejsie a rychlejsie

povrchne plytke duchanie neumozni ani poriadne vydych CO alebo CO2 (kazdemu podla potreby a kazdemu podla zasluh) a teda ani neumozni nabratie kysliku, proces vyfuknutia spodin a nasatia kysliku trva niekolko sekund ved pluca navyse musia este oddelit kyslik a dusik od seba,

preto treba mat dosledny 4 takt presne ako to ma motor v aute trabantove dvojtaktne duchanie nenmoze fungovat na vyssej urovni kazda zo 4 fazy potrebuje svoj cas a jogove duchanie to presne rozlusje a uci a ano plavanie je dobry prostriedok ked s anpriklad plavaju rsia s hlavou vo vode a postupne sa ucime nadychovat az na kazde 2 tempo a potom na kazde tretie kazde stvrte atd

pri behu treba vediet edy nadychujem a tak nadychujem abslutne vsade do kazdeho zakutia pluc (pred zavodom si terba rocvicit aj rebra a plecia) po nadychu potrebujem zadrzat dych v plnom nafuknuti nech kylsik pekne dnu, potom vydycujem tak teda vydychnem uplne vsetko dorzdna a pekne pstlacam pluca nech tam tam uz ani molekula – na to sluzia ja brusne svaly a svaly okolo vnutornosti a na chvilu t zadrzim v tom totalne vydychnutom stave a potom ked uvolnim dychacie svaly tak pluca sa same rozpone a natiahnu vzduch a na konci nadych uz len pomozem dalsim dofuknutim

to je teda o tom kysliku pomale hlboke dychanie ukludni aj nervovu sustavu a klesne tep aj koli tomu ze telo nie je v nejakej panike ze aha ved bezim a nemam kyslik

Motto: you can't stop, what is coming !

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
13.04.2013 08:11:28

>> rudo, 12. 04. 2013 22:13:46

pekne vysvetlené, tušil som že niečo natom bude :) S tými prsiami na 2× resp.na 3× to skúsim ..

Sloviensko

rudo muž 13.04.2013 08:35:05

>> vincent_vega, 13. 04. 2013 08:11:28

""S tými prsiami na 2× resp.na 3× to skúsim ..""

stale sa bavime o plavani ze ano ?,

inak nezabudni pri peknych dychat

;-)
Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.