Narušený tréning na PIM
Praha
trawnikar 12.03.2007 08:19:20
tak se stalo to ceho jsem se trochu bal.. po mesici a neco pravidelneho trenovani na PIM dle RUNu jsem chytil nejakou kratkou virozu ve ctvrtek a nebehal az do dneska. Uz vcera jsem se docela citil ze bych vybehl ale nechtel jsem aby se me to vratilo.
Momentalne premyslim co a jak dal. Mam navazat na trening jako by se nic nestalo? Nebo mam zvysit intenzitu a zvetsit davky abych dohnal vikend. Trapi me ze o vikendu se behaji ty najdelsi trate takze sem prisel o dva delsi behy. Jinak jedu podle prograu „jogger“
S blizicim se pimem se citim cim dal hur a nervoznejsi takze mozna pred zavodem nekam zalezu pod postel :o)
Liberec
Advid 12.03.2007 08:29:47
Jestli cítíš úplně fit a jsi mladý, tak bych pokračoval podle plánu, ale nic nevynahrazoval. Jestli ne, tak bych se řídil Milošovým návodem na vrácení do tréninku po nemoci (viz jeho trénink na 10 km).
PIM je až zadlouho, tak nejanči. Jestli jsi ještě nezávodil, tak si dej pro uklidnění nějaký jiný závod. :) Jak znám Miloče, tak v tom plánu určutě nějaký závod bude. :)
Praha
trawnikar 12.03.2007 09:26:05
ale závodil.. dyť jsme se viděli ve Kbelích a předtím v běchovicích.. to jsi na mě zapoměl? :o)
Liberec
Advid 12.03.2007 09:42:54
No jo, Patrik. Já si ty jména a obličeje a přezdívky pořád pletu.
johari 12.03.2007 09:46:54
[quote=trawnikar]tak se stalo to ceho jsem se trochu bal.. po mesici a neco pravidelneho trenovani na PIM dle RUNu jsem chytil nejakou kratkou virozu ve ctvrtek a nebehal az do dneska. Uz vcera jsem se docela citil ze bych vybehl ale nechtel jsem aby se me to vratilo.
Momentalne premyslim co a jak dal. Mam navazat na trening jako by se nic nestalo? Nebo mam zvysit intenzitu a zvetsit davky abych dohnal vikend. Trapi me ze o vikendu se behaji ty najdelsi trate takze sem prisel o dva delsi behy. Jinak jedu podle prograu „jogger“
S blizicim se pimem se citim cim dal hur a nervoznejsi takze mozna pred zavodem nekam zalezu pod postel :o)[/quote] Ahoj! Mam podobny problem, chystam se sice jen 1/2 PIM, ale take jsem hodlala trenovat .. Bohuzel jiz trochu nemocna jsem bezela Kbelskou 10 a po Kbelich jsem lehla uplne, misto trenovani beru anitibiotika a lezim v posteli .. tak jsem tedy zvedava, jak to dopadne…
Praha
trawnikar 12.03.2007 09:52:32
jo ja se taky chystam jen na 1/2 maraton… tak se dej dohromady at mam komu delat stín :D Jak ve Kbelích..
johari 12.03.2007 10:30:48
mno, zatim to spis vypada, ze na PIMu budu delat stin ja tobe (a nekolika tisicum dalsich) ..
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 12.03.2007 10:58:40
Já se taky hlásím do Klubu, po Kbelské desítce jsem vyběhnul jen jednou, v pátek, když se zdálo, že by viróza mohlo povolit, jo túdle, o víkendu jsem ležel s vysokými horečkami a další, jinou, tentokrát střevní virózou. Po pauze bych radil se vždycky opatrně vracet na původní tempa a objemy.
millan 12.03.2007 16:15:23
A další do Klubu. Chtěl jsem do Kbel, abych viděl jak vypadá závod a místo toho jsem smrkal a kašlal a rozeběhl se lehce až ve středu, pátek, sobotu. Stálo to za starou bačkoru. Třeba to dnes bude lepší.Jen nevím jak to pře 1/2 PIM naladit. Zkusit ještě něco delšího? Nebo odpočívat? Nebo?
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 12.03.2007 16:52:55
2 Trawnikar: Máš se na co těšit, u mě kdysi platilo, že čím méně se mi na závod chtělo večer předtím, tím více jsem se pak těšil na čáře… a naopak. Ale stává se mi často, že tam, kam nechci všeobecně, se mi nakonec líbí. Neboj, neber PIM jako důležitý závod, ale jako zábavu. Run and fun! (nebo jak se to píše :) )
jsk 12.03.2007 18:51:52
Taky se přidám do klubu. Při svém 1. závodu letos jsem si přivodil
únavovou zlomeninu na chodidle, povžoval jsem to za zánět, tak jsem na
10 dní zmírnil tréning. Asi 3 týdny po tom se přezemně přehnala
nějaká viróza. Trvalo to sice jen 2 dny ale další 4 dny jsem byl
totálně slabý a ztratil jsem i otužilecké schopnosti. Aby toho nebylo
málo tak jsem si asi před 5 týdny způsobil při tréningu 2. únavovou
zlomeninu.
Původně jsem plánoval, že si v Praze zaběhnu osobák na 1/2maraton, ale
teď se rozbíhám a vypadá to, že to tam asi jen vyklušu (pokud tam
pojedu).
Na maraton v květnu budu snad v pořádku. Ještě ale nevím co se do té doby stane.
Okemos, Michigan
Shadow 12.03.2007 18:58:36
[quote=jsk]Taky se přidám do klubu. Při svém 1. závodu letos jsem si
přivodil únavovou zlomeninu na chodidle, povžoval jsem to za zánět, tak
jsem na 10 dní zmírnil tréning. Asi 3 týdny po tom se přezemně přehnala
nějaká viróza. Trvalo to sice jen 2 dny ale další 4 dny jsem byl
totálně slabý a ztratil jsem i otužilecké schopnosti. Aby toho nebylo
málo tak jsem si asi před 5 týdny způsobil při tréningu 2. únavovou
zlomeninu.
Původně jsem plánoval, že si v Praze zaběhnu osobák na 1/2maraton, ale
teď se rozbíhám a vypadá to, že to tam asi jen vyklušu (pokud tam
pojedu).
Na maraton v květnu budu snad v pořádku. Ještě ale nevím co se do té doby stane.[/quote] Dve unavove zlomeniny kratce po sobe zni jako by byla chyba nekde v matrixu … to uz je docela sila … muzu se zeptat kolik a kde behas a za jakych podminek ? … jinymi slovy jak si clvoek uzene dve unavove zlomeniny takhle rychle po sobe … abych se toho treba mohl vyvarovat. Jinak samozrejme preju brzke rozbehnuti a uz zadne zdravotni problemy.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 12.03.2007 19:32:38
ja mel pauzu zpusobenou nemoci – vysoke horecky, tu a tam hlen – 9 dni. prvni 2 dny jsem byl jenom klusat abych se do toho dostal, zbytek do konce tydne jsem si zopakoval posledni treninkovy tyden a od noveho tydne jsem navazal na trenink v miste kde jsem skoncil, cili me vypadnou pak 2 tydny.
obecne bych zadne davky nepridaval a treninkovy plan bych proste obral o predposledni a predpredposledni tyden a nebo predpredposledni a predpredpredposledni, protoze aspon na maraton tem posledni mozna i predposledni tyden jsou dulezite pro vyladeni formy.
P.S. doufam, ze tech pred neni moc a neni to prilis zmatene :)
Praha 4 - Háje
Tucnak 12.03.2007 22:03:22
Taky se hlasim do kluu :) Místo Kbel jsem zůstal doma a v neděli lehnul definitivně.
Patriku a ostatní čekatelé: hlavně klídek, nic se neděje, jeďte dál podle plánu. Nic nedohánějte, nestresujte se a běhejte v pohodě. I příprava na maraton má člověka bavit a nesmí se tím zatěžovat. Uvidíte, že po svém prvním maratonu to budete vidět z podobného úhlu. Poprvé jsem se také občas stresoval a nebylo to k ničemu. To si člověk pak to běhání (a máme to přeci jako koníčka) ani pořádně neužije.
Takže, pořádně zažeňte nemoc (to je důležité!) a pokračujte podle plánů.
T.
jsk 13.03.2007 20:42:05
[quote=Shadow]Dve unavove zlomeniny kratce po sobe zni jako by byla chyba
nekde v matrixu … to uz je docela sila … muzu se zeptat kolik a kde behas a
za jakych podminek ? … jinymi slovy jak si clvoek uzene dve unavove zlomeniny
takhle rychle po sobe … abych se toho treba mohl vyvarovat. Jinak samozrejme
preju brzke rozbehnuti a uz zadne zdravotni problemy.[/quote] Těch faktorů
bylo víc.
Jsem zvyklý běhat víc než 100 km týdně. Zranění které by mě donutilo
delší dobu neběhat se mi stalo naposledy tak před 2 lety.
Po překonání krize z přelomu srpna a září (možná už z červece)
jsem se konečně rozjel a byl jsem schopný běhat 130 týdně i víc. Asi
jsem si měl dát menší pauzu tak koncem prosince (zmírnint tréning na 5–7
dní jak jsem to udělal koncem listopadu).
Dalsí příčinou bude možná to, že na ten závod jsem nastoupil po bujaré
oslavě (což normálně nedělám, jinak bylo zajímavé sledovat, co mi po
ránu ukazuje sportester – to klidová Tf určitě nebyla).
Navíc jsem běžel v nových ještě nezaběhaných botech, které byly
vhodnější spíš do terénu než na asfalt.
Ta druhá zlomenina se mi stala 5 týdnů po té 1. kdy jsem se rozhodl přidat na intenzitě abych dohnal co jsem zameškal. P Ta kůstka byla asi naprasklá nebo nějak poškozená a holt to asi navydržela. Stalo se to při tempovém běhu 2 dny po závodu 10km.
Původně jsem to považoval za zánět a mazal jsem to buď dolgitem nebo fastumem.
To že to mám zlomené jsem zjistil skoro 8 týdnů po té 1. zlomenině, když jsem s tím šel na RTG.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.